Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter.

Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her kan du velge mellom spa i nydelige kystnære omgivelser eller eksotiske storby-spa. En spahelg gir deg muligheten til å ta en pause fra hverdagens stress og nyte en avslappende atmosfære. På svenske spa er du aldri langt unna naturen enten i form av skjærgården, fjellsidene, idylliske innsjøer eller dype skoger.

I Sverige lever også tradisjonen med kallbadhus fortsatt, der man senker seg ned i kaldt vann og varmer seg i en badstu etterpå. Les mer om kallbadhusene i Sverige her.

Spa og velvære kort vei fra sør-Norge

Kystnære spa i Halland

Halland ligger i kort kjøreavstand fra Göteborg og har en av Sveriges vakreste kystlinjer. Her har kurstedtradisjonene herjet i flere hundre år, og fire av Sveriges mest sagnomsuste og luksuriøse spa-hotell ligger her. Spa-anleggene i Halland er i verdensklasse både når det gjelder kvalitet, design og behandlinger. I dette området finner du også noen av Sveriges lengste og fineste strender.

Kjente spa i Halland:

  • Varberg Kusthotell
  • Varberg Stadshotell og Asia Spa
  • Hotell Tylösand
  • Sinnenas Spa på Ästad Vingård
  • Falkenberg Strandbad

Les mer om de prisbelønte spaene i Halland her

Tylösand strand i Halland. Foto: Ingeborg Lindseth

Havspa i Vest-Sverige

Nyt Västsveriges herlige spa-anlegg! Frister det med en aktivitet som bringer deg effektivt bort fra hverdagen? Västsverige byr på en bred palett av skjønne spa-opplevelser. I Västsverige finnes det spa-anlegg for enhver smak. Noen anlegg er nyåpnede og supermoderne. Andre er historiske; de ble startet som kurbad, og tradisjonen holdes fremdeles i hevd.

Vest-Sveriges beste spa:

Tanumstrand. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Storbyspa i Göteborg

Skjem deg bort og nyt litt herlig egentid og avslapping midt i storbyen. I Göteborg finner du bra med spa-alternativ uansett hva du søker. Her finnes alt i fra mindre spa for stille øyeblikk i herlig vann, til større spa for å løse opp i ømme muskler. Unn deg en stunds stillhet og gå tilbake til bylivet med ny energi.

Gøteborgs beste spa:

Hagabadet. Foto: Peter Karnstrom

Spa og velvære i Skåne

Skåne-regionen har en lang tradisjon av kurbad og her finnes mange avkoblende spa-anlegg. Få et avbrekk i hverdagen i nydelige omgivelser! Sjekk inn på et av Skånes fineste hotell og unn deg selv en ansiktsbehandling eller massasje.

Beste spa i Skåne:

Ystad Saltsjöbad. Foto: Carolina Romare

HALLAND REISEGUIDE

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter! Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i...

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.