Unik overnatting i Halland

Glamping ved en stille innsjø, overnatting i en gammel fengselscelle eller kanskje en luksuriøs natt på en vingård er noe for deg? Halland har mange tilbud når det kommer til overnatting med det lille ekstra.

Ästad Vingård

Vingårder er noe vi stort sett forbinder med sydligere strøk, men i Halland er temperaturene så milde at det er mulig å dyrke druer til vinproduksjon. Ästad Vingård er en av vingårdene i Sverige som tilbyr overnatting, i tillegg til fantastisk mat og spa. Midt i naturreservatet Åkulla Bokskogar dyrkes økologiske druer som fremstilles til velsmakende vin. Ästad har hele tre restauranter og en rekke ulike rom å velge i. Her kan du bo i romslige suiter, hotellrom med egen bastue eller koselig tømmerhytter.

Villa Surfagarden

Foto: Villa Surf Garden

Villa Surf Garden er en B&B på Hallands kyst som ligger kun et steinkast fra havet. Overnattingsstedet og kiteskolen er drevet av et norsk par med forkjærlighet for kiting, og stedet er virkelig en liten oase. Her finner du fem ulike rom, stort uteareal med basseng,  jacuzzi, badstue, utedusj, takterrasse, restaurant og utsikt mot skogen og havet. De tilbyr også gjestene kjøp og leie av utstyr  –  i tillegg til SUP- og  fatbike turer, og yogatimer.

Tjolöholm Allmogeby

De sjarmerende arbeiderboligene på Tjolöholm slott er til utleie og her kan du sove komfortabelt i et historisk miljø. Kakkelovner, himmelsenger, rustikk interiør og vakre dekorasjoner er noe du finner i de rødmalte husene ved Kungsbackafjorden. Mer svensk nasjonalromantisk sjarm skal du lete lenge etter!

Bengtzelis Glamping

Glamping er perfekt for de som vil kombinere villmarksliv med behagelig overnatting. Under tretoppene ligger kanvasteltene på Bengtzelis, delikat innredet med vintage møbler. Stedet passer fint for par som vil på en romantisk getaway i rolige og naturnære omgivelser.

Nidingen

Ute i Kattegat havet ligger øya Nidingen, Sveriges første fyr. På Nidigen kan du bo som en fyrvokter i et av fyrhusene på øya. Om sommeren arrangerer Destination Gottskär-Nidingen pakkereiser ut til fyret med båt, overnatting og utflukter på øya. Stedet er viden kjent for å være en spennende fugleøy, men også undervannsrevene rundt kan være morsomme å utforske.

Flip Flop Beach & Hostel

På Olofsbo strand ligger det et hus med tropisk stemning. Flip Flop Beach Bar & Hostel byr både på velsmakende mat og overnattingsmuligheter i fargerike omgivelser, med utsikt til havet og klippene. Ta en morgendupp, en tur i beach baren eller nyt en matbit med karibisk twist. 

Sandfallet Glamping

Senk skuldrene og få roen i naturen på Sandfallet Glamping. I unikt utformede trehytter får du bokstaveligtalt naturen helt inn til sengekanten. Her er alt bygget av naturmaterialer med minst mulig inngripen i naturen. Den trekantede hytten kan åpnes helt på hver side slik at du kan ligge i senga og nyte utsikten til det grønne landskapet rundt. Dette er plassen for hvilepuls og avkobling på en komfortabel måte.

Fästningen B&B/vandrarhem

I Varbergs gamle festning ligger Fästningens B&B/Vandrarhem. Innenfor de gamle murene kan du bo i gamle fengselsceller eller i et av de sjarmerende husene med aner fra 1700-tallet. Alt ligger i nærheten til Varbeg sentrum, strandpromendaden, badestrender Hallands kulturhistoriske museum.

Hotell Gastis

På Hotell Gastis er ingen rom like, her blandes nytt og gammelt i skjønn forening. De antikke møblene, de vakre maleriene og de gamle bokhyllene i kombinasjon med modernisme skaper en koselig atmosfære. Motto til Gastis er at «alt skal ikke koste» derfor har hotellet også en hel del gratis for gjestene, som blant annet disponering av spill og tennisrackerter, i tillegg til gratis kaffe og kaker. Gå heller ikke glipp av spaavdelingen ved navn Leninbadet, som er innredet etter Lenings favorittbad i St. Petersburg.

Kroksjöns Skogsretreat

På Kroksjöns Skogsretreat kan du lytte til fuglene, ta et forfriskende bad eller prøve fiskelykken i de fantstiske omgivelsene ved Kroksjön. Retreatet i Hylte kommune er en naturlig oase hvor du kan overnatte i fine kanvastelt, som har utsikt til både skogen og vannet. En matkasse med økologiske råvarer fra nærområdet følger med i prisen. Råvarene kan du tilberede på utekjøkkenet og når skumringen kryper på kan du trekke inn i den varme badstuen eller ta en solnedgangstur med robåten.

HALLAND REISEGUIDE

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Høsten er en fin tid å feriere i Sverige! Her kommer tips til morsomme aktiviteter og opplevelser for store og små. Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr...

Falkenberg

Tettstedet Falkenberg er en godtepose av opplevelser og aktiviteter, her finner du alt fra Nordens største varehus og en av landets lengste badebrygger til en unik matdestinasjon og en lakseelv midt i sentrum. Her finnes det noe for alle!   Mat i...

Sveriges kallbadtradisjon og de mest ærverdige badehusene

Kallbadhus, eller badehus som det heter på norsk, har vært en del av svensk kultur siden 1800-tallet. På Sveriges kyst lever tradisjonene fremdeles videre og er du på svenskekysten burde du definitivt ta turen innom et av de ærverdige badehusene. Helårsbading har...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...