Topp 10 restauranter i Halland

Restaurantene og kroene i Halland byr på kortreiste matopplevelser i sjarmerende og frodige omgivelser. Her har vi samlet 10 favorittrestauranter fra Halland. Kom og smak selv, da vel!

Hallands matkultur er en balansert kombinasjon av kyst og innland, og har blitt til som et resultat av sterk lidenskap for de enkelte råvarene. Råvarene hentes fra hav, sjøer, elver, jordbruksland og skoger. De mest kjente er den lekre grønnkålen, den nydelige hylleblomsten, den hete pepperroten og den glansfulle laksen. Fisk og skalldyr er en spesialitet, framfor alt laks i alle dens former. Å spise ute i Halland er en kulinarisk matreise!

Dette er våre 10 beste restaurantanbefalinger i Halland i tilfeldig rekkefølge:

Lilla Napoli / Falkenberg

Den napolitanske pizzaen på Lilla Napoli er kjent langt utenfor landegrensene for sin gode smak. Den lages med stolthet og med råvarer av ypperste kvalitet, her har de perfeksjonert pizzaen så mye at den har rykte på seg for å være Sveriges beste!

Skrea Matbruk / Falkenberg

Skrea Matbruk handler det om hjemmelaget pasta og småretter laget på lokale råvarer – en italiensk stue midt i Halland. På Skrea driver de egen dyrking av grønnsaker, eksperimenterer med vindyrking og har en utsikt som er minst like fin som i Toscana. Det 300 år gamle steinhuset rommer mye kjærlighet til både råvarer og det italienske kjøkkenet.

Nyt deilige retter på Skrea Matbruk. Foto: Visit Halland

Restaurant Äng / Tvååker

Restaurant Äng ligger på Vingården, Ästad og serverer gjestene en Skandinavisk tasting-meny med fokus på råvarer fra det hallandske landskapet. Fokuset til Äng ligger på bærekraft og økologisk dyrking, og ingrediensene plukkes derfor om morgen fra skogen og engen rundt restauranten. Vinene som serveres er vingårdens egne, i tillegg til andre nøye utplukkede produsenter fra Europa.

John’s Place / Varberg

John’s Place ligger i et lite trehus på Apelviken strand, så nære havet at når det blåser så piskes saltvannet mot vinduet. På menyen hos John’s står alt fra hummer og løyrom, til røye og kenguru. Nyt måltidet på den lune uteserveringen med utsikt mot det åpne hav.

Spis lunt ved stranden på John’s Place.

Stedsans / Hyltebruk

I skogene i Hyltebruk møter villmark luksuriøs mat og permakultur dyrking – et sted hvor du kan hvile og nære sjelen med god mat og naturnære opplevelser. Dette er Stedsans, som også er en av de unike bostedene i Halland. Menyen er hovedsakelig plantebasert, men med innslag av kjøtt og fisk. Råvarene er hentet fra skogen og lokalsamfunnet, og maten som serveres er smakfull, frisk og bærekraftig. Måltidet nytes utendørs, og til maten følger det med naturvin og romantisk stemning.

Prostens Pizza / Falkenberg

Den kjente tv-kokken Lisa Lemkes restaurant Prostens Pizza er et godt valg hvis du er en pizzaelsker. Her får du servert rustikke pizzaer i romersk stil, der gode råvarer og godt drikke står i sentrum. Menyen består av håndplukkede godsaker, småretter og selvfølgelig – pizza.

Bli med inn i Lisa Lemkes pizzaunivers på Prostens Pizza. Foto: Jonathan Strömberg

Cosa Table / Kungsbacka

Cosa Table er en opplevelse for alle sansene. I et tidløst miljø serverer Cosa Table deilige retter basert på Skandinavisk mathåndverk. Smak, lukt og kjenn på de beste råvarene i Norden i et lokale innredet i delikat og dus stil.

Spiseriet / Varberg

Spiseriet har de som mål å skape unike smaksopplevelser med råvarer som er tilgjengelig i sesong fra lokale gårder og leverandører i Halland. Her syltes, graves, røykes, bakes og stekes det med de beste råvarene fra regionen. Restauranten har en økologisk, bærekraftig og kortreist profil, og er også anbefalt i vinguiden Star Wine List.

God stemning i hagen på Spiseriet. Foto: Visit Halland

Knystaforsen / Rydöbruk

Det gamle sagbruket i Rydöbruk ble i 2020 omgjort til restauranten, Knystaforsen av ekteparet Eva og Nikolai Tram som kom flyttende fra København. Med drøssevis av erfaring fra restaurantbransjen i Europa forvandlet de sagbruket til en bærekraftig restaurant, som raskt har blitt en stjerne på den svenske mathimmelen. Her får gjestene servert 15 velkomponerte retter basert på Hallandske råvarer. Husk å reserve bord hvis du ønsker å besøke denne godbiten på din Hallandstur.

Lis Mejeri / Nord for Falkenberg

Når det lages mat på Lis Mejeri er det basert på kortreiste råvarer hentet fra kjøkkenhagen eller gårdene i nærheten. Her tilbedres mat uten krusseduller, men med en liten twist. Det sjarmerende steinhuset er hjemmet til en familiebedrift, noen høner og mye god mat.

HALLAND REISEGUIDE

10 bortgjemte sommerperler i Sverige

De fleste av oss har hørt om Strømstad og Liseberg, men Sverige er så mye mer enn det. Over grensen finnes det mange bortgjemte perler, som ikke er så kjente for nordmenn. Her er 10 tips til naturskjønne badeplasser, bra spisesteder, sjarmerende hoteller og vakre...

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender, idylliske gamlebyer, historiske spa og deilige kaféer. 1. Kungsbacka –...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

Sommertips

Strandguide: Gotlands beste strender

Strandguide: Gotlands beste strender

Drømmer du om sydlige strøk, men ikke ønsker å reise så langt? Da er Gotland svaret! Øya i Østersjøen byr på fantastiske strender og det stedet i Sverige med flest soldager. Den flate øya har 80 mil...

Forsommer på Sveriges riviera

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste...

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...