De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære.

Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og flere av Sveriges og Nord-Europas beste spa finnes nettopp her. Spa-anleggene i Halland har til sammen vunnet 29 gjeve priser og utmerkelser for sine luksus-spa, som er i verdensklasse når det gjelder både kvalitet, design og behandlinger.

Til Hallandkysten har folk valfartet i flere hundre år for å nyte behandlinger av ulikt slag og nærhet til havet. Den dag i dag tas det fremdeles i bruk gamle tradisjoner, men i en ny og spennende drakt. De ulike spahotellene tilbyr luksus, nytenkning, eldgamle tradisjoner og havutsikt i kombinasjon. Frister det kanskje med et tangbad, en champagne-olje massasje, eller en svømmetur under lysekroner i gull? Det er jo heller ikke et minus at mange av spahotellene ligger ved noen av Sveriges vakreste sandstrender.

Her er listen over de prisbelønnede spa-anleggene langs vestkysten av Sverige, som du ikke vil gå glipp av!

Hotell Tylösand – The Spa

Kunst- og designhotellet i Tylösand, som eies av Per Gessle fra Roxette og Björn Nordstrand, ligger praktfullt til ved den langstrakte sandstranden i Halmstad. Hotellet har vunnet en rekke priser for sitt velkjente spa, som er nyskapende og innovativ i sin praksis. Tylösand Hotell har det meste, alt fra utendørsbasseng, boblebad, spa-terrasse og avslapningsrom, til ulike typer badstuer, og et bredt utvalg av behandlinger og fitness-tilbud.

Spa-behandlingene deres er også av det nytenkende slaget, her finner du både ryggmassasje med champagne-olje, tranebær-skrubb, mango-innpakning og musikk tilpasset seansen. De har også swim in-filmer hvor du kan se på film, mens du slapper av i bassenget.

Kunst, velvære og design går hånd i hånd på Tylösand og skaper en helhetsopplevelse for både kropp og sinn. Hotellet har høstet priser som «Best Luxury Resort Spa» og «Best Luxury Business Hotel Spa» i konkurransen World Luxury Spa Awards.

Dra på parhelg til spaet på Hotell Tylösand! Foto: Pamela.se

Varbergs Kusthotell – Thalasso Spa

Varbergs Kusthotell sitter historien i veggene. Det var en lege ved navn Johan Severin Almer som startet opp et kystsanatorium her i begynnelsen av 1900-tallet, og plasseringen ble valgt på grunn av sol, frisk luft og Kattegats rene saltvann få meter unna. Disse tre elementene har fulgt hotellet siden, og i dag legges det også sterk vekt på trening og sunt kosthold.

Filosofien til Thalasso Spa er å integrere havet i behandlingene og utnytte den helsefremmende effekten havet har, med sine mineraler og alger. De anvender marine elementer i behandlingene sine, og hvorfor ikke teste noe nytt, som en tangmassasje eller en kur med urter og spirulina? Det finnes en rekke basseng, som kaldtvann, varmtvann, boblebad og saltvannsbasseng, som holder behagelige 32 grader.

Nyt en spabehandling på Thalasso Spa. Foto: Mikael Pilstrand

Falkenberg Strandbad – The Retreat Club

Plassert rett ved den fantastiske Skrea stranden ligger Falkenberg Strandbad. Dette er et av de flotteste hotellene langs den svenske vestkysten, og arkitekturen og beliggenheten sender tankene i retning av The Hamptons. Den første bygningen kom på plass allerede i 1937, og i dag er stedet et komplett hotellanlegg med rom, restauranter, suiter og spa-avdeling.

Det 3000 kvadratmeter store spa-anlegget er eksklusivt innredet med lysekroner av gull, grønne planter og marmor, her er ingenting tilfeldig, og interiøret er stilfullt og elegant. The Retreat Club byr på eksklusivitet og avkobling i vakre omgivelser. Her finner du bassenger med havutsikt, relax-avdeling, spa-lounge, hammam og utendørs badstuer.

Det tilbys et variert og bredt utvalg av behandlinger til deg som er ute etter den ultimate avslappende opplevelsen. Du kan for eksempel ta en kroppsskrubb med naturlig ørken-salt fra den afrikanske Kalahariørkenen, eller sandbehandling med rød sand som gjør huden myk og ren.

Tropisk stemning på Falkenberg Strandbad. Foto: Falkenberg Strandbad

Varberg Stadshotell – Asia Spa

Du tror det nesten ikke før du opplever det og trer over terskelen på Varbergs Stadshotell. Her er det beste fra flere verdener samlet under ett og samme tak – tusen år gamle asiatiske spa-tradisjoner, et uforglemmelig hotell og en restaurant som har vunnet flere priser.

I hotellets øverste etasje finner du Asia Spa, med utsikt til både havet og småbyen Varberg. Asia spa har høstet ikke mindre enn elleve ulike spapriser de siste ti årene for sitt delikate og stilfulle spa. De har en rekke avslappende tilbud, som lysterapi, badstu-oase, tropisk regndusj, tempel-rom, Ayurvedisk massasje, Feng shui og De fem elementer. Målet er å skape en balanse mellom det indre og det ytre, slik at både kropp og sjel er i harmoni.

Nyt det asiatiskinspirerte spaet på Varbergs Stadshotell. Foto: Varbergs Stadshotell

Andre fine spa i Halland:

HALLAND REISEGUIDE

Unik overnatting i Halland

Glamping ved en stille innsjø, overnatting i en gammel fengselscelle eller kanskje en luksuriøs natt på en vingård er noe for deg? Halland har mange tilbud når det kommer til overnatting med det lille ekstra. Ästad Vingård Vingårder er noe vi stort sett forbinder med...

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste strender, herlige matopplevelser, ypperlige surfemuligheter og koselige...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter! Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i...

Sommertips

Strandguide: Gotlands beste strender

Strandguide: Gotlands beste strender

Drømmer du om sydlige strøk, men ikke ønsker å reise så langt? Da er Gotland svaret! Øya i Østersjøen byr på fantastiske strender og det stedet i Sverige med flest soldager. Den flate øya har 80 mil...

Forsommer på Sveriges riviera

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste...

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...