Fine campingplasser på Sveriges riviera

Camping er den mest populære boformen for nordmenn når vi besøker nabolandet, og regionen Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges aller fineste strender.

Er det strandnær eller bynær camping som frister? Eller en idyllisk plass å sette bobilen? Setter du kursen mot innlandet, er det også flere flotte campinganlegg ved skog og sjø.

Stor eller liten? Rolig eller livlig? Velg og vrak mellom campingplasser fra øverste hylle!

Noe av det beste med å campe i Halland, er det store utvalget av plasser. Her kan du sikte deg inn mot rolige campingplasser med landlig beliggenhet – eller gå for livlige dager og action i nærheten av byene.

En del foretrekker å slå seg til ro på en campingplass flere uker i strekk – enten meg egen vogn eller på en campinghytte. Men om det frister å legge ut på eventyr med bobil eller slå opp teltet på impuls, er Halland absolutt området å gjøre det i. Da får du svippet innom desto flere strender, byer og gårdsbutikker underveis – rett og slett flere av gullkornene denne regionen er kjent for.

Bobilplasser i Halland

Har du bobil ligger det mange fine oppstillingsplasser både ved havet eller i mer bynært miljø. Her er noen anbefalinger til bobilplasser i tre av Hallands koselige byer:

Falkenbergs Gästhamn & Ställplats er du plassert lunt inne i kanalen, men med kort vei til den vakre Skreastranden. I Varbergs indre havn har du nær tilgang til byen, men vær tidlig ute. Dette er en populær bobilparkering! City Camp Halmstad er en bobilplass rett ved kanalen i Hallands største by, med bare fem minutters gange til sentrum.

Bobil fricamper langs vestkysten av Sverige

Livlige campinger langs vestkysten

Du entrer regionen Halland bare noen minutter sør for Gøteborg, og velger du å kjøre kystlinjen nedover derfra, dukker det opp supre plasser så og si rundt hver eneste sving. Halland er velsignet med noen av Sveriges lengste og vakreste sandstrender, som passer perfekt for deg som ønsker sol og bad med sandstrender, klipper og badeviker rett utenfor. Gode matopplevelser er det også kort vei mellom, enten du er klar for en bedre middag eller et ferskt bakverk.

Sjekk for eksempel ut disse flotte campingplassene:

Camping for hele familien

Halland kan tilby mange campingplasser som er ekstra familievennlige. De som reiser hit er glade barnefamilier som ønsker seg en ferie proppfull av glansdager.

Om du vil campe i nærheten av en av Hallands mest berømte strender, er familiecampingen, Skrea Camping ved Falkenberg verdt en visitt. Den ligger et par hundre meter fra Skrea Strand, har fire stjerner, og barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken. Stranden er to kilometer lang, og langs den er det både høye sanddyner og sjarmerende badehytter fra 1930-tallet.

Femstjerners camping i strandkanten

Vil du unne deg litt ekstra luksus under campingferien, ligger campingplassen, Apelviken akkurat der Kattegats bølger treffer stranden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og du bor midt i plomma både når det kommer til havet, strand og bylivet i Varberg. Godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter.

Flotte campingplasser i innlandet

Halland har mer å by på enn en lang kystlinje med kritthvite strender. Vallsnäs Camping og Jälluntofta Camping & Stugby ligger i innlandet, og er komplette campinganlegg med fine fasiliteter. Førstnevnte ligger vakkert til ved sjøen Jällundens strand. Her kan du fiske, bade, leie båt og ta deg lange spaserturer i skog og mark.

På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss beliggenheten ved innsjøen, selvsagt. Samtlige plasser har nemlig utsikt mot Unnen, en 14 kilometer lang innsjø med flust av bade- og fiskemuligheter. Begge campingplassene leier ut hytter.

Campingsjarm med nærhet til bylivet

Om du vil kjenne pulsen på Hallands byer, er det enkelt å sikte seg inn mot bynære campingplasser. De ligger ikke i sentrum, men i kort gå – eller sykkelavstand fra dem. Femstjernersplassen Apelviken har vi vært innom – den er gull om du vil campe nær byen Varberg. Har du lyst til å oppleve Halmstad, er First Camp Hagön og Skrea Camping, rett utenfor sentrum, koselige alternativ.

HALLAND REISEGUIDE

Topp 10 restauranter i Halland

Restaurantene og kroene i Halland byr på kortreiste matopplevelser i sjarmerende og frodige omgivelser. Her har vi samlet 10 favorittrestauranter fra Halland. Kom og smak selv, da vel! Hallands matkultur er en balansert kombinasjon av kyst og innland, og har blitt til...

Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Halland er både et paradis for strandløver, badenymfer og surfere. Barnevennlige, langgrunne sandstrender med silkemyk sand ligger som perler på en snor langs Sveriges vestkyst. I tillegg har du klippestrender og svaberg lengre nord. Noen av Sveriges beste strender...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Høsten er en fin tid å feriere i Sverige! Her kommer tips til morsomme aktiviteter og opplevelser for store og små. Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr...

Unik overnatting i Halland

Glamping ved en stille innsjø, overnatting i en gammel fengselscelle eller kanskje en luksuriøs natt på en vingård er noe for deg? Halland har mange tilbud når det kommer til overnatting med det lille ekstra. Ästad Vingård Vingårder er noe vi stort sett forbinder med...

Sommertips

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er...

Dra på sykkelferie i Sverige

Dra på sykkelferie i Sverige

Opplev Sverige fra sykkelsetet! Sykkelferie er en miljøvennlig, spennende og aktiv måte å se et land på, enten du foretrekker dagsturer eller lengre turer, de enkle eller mer luksuriøse feriene.