Fine campingplasser på Sveriges riviera

Camping er den mest populære boformen for nordmenn når vi besøker nabolandet, og regionen Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges aller fineste strender.

Er det strandnær eller bynær camping som frister? Eller en idyllisk plass å sette bobilen? Setter du kursen mot innlandet, er det også flere flotte campinganlegg ved skog og sjø.

Stor eller liten? Rolig eller livlig? Velg og vrak mellom campingplasser fra øverste hylle!

Noe av det beste med å campe i Halland, er det store utvalget av plasser. Her kan du sikte deg inn mot rolige campingplasser med landlig beliggenhet – eller gå for livlige dager og action i nærheten av byene.

En del foretrekker å slå seg til ro på en campingplass flere uker i strekk – enten meg egen vogn eller på en campinghytte. Men om det frister å legge ut på eventyr med bobil eller slå opp teltet på impuls, er Halland absolutt området å gjøre det i. Da får du svippet innom desto flere strender, byer og gårdsbutikker underveis – rett og slett flere av gullkornene denne regionen er kjent for.

Bobilplasser i Halland

Har du bobil ligger det mange fine oppstillingsplasser både ved havet eller i mer bynært miljø. Her er noen anbefalinger til bobilplasser i tre av Hallands koselige byer:

Falkenbergs Gästhamn & Ställplats er du plassert lunt inne i kanalen, men med kort vei til den vakre Skreastranden. I Varbergs indre havn har du nær tilgang til byen, men vær tidlig ute. Dette er en populær bobilparkering! City Camp Halmstad er en bobilplass rett ved kanalen i Hallands største by, med bare fem minutters gange til sentrum.

Bobil fricamper langs vestkysten av Sverige

Livlige campinger langs vestkysten

Du entrer regionen Halland bare noen minutter sør for Gøteborg, og velger du å kjøre kystlinjen nedover derfra, dukker det opp supre plasser så og si rundt hver eneste sving. Halland er velsignet med noen av Sveriges lengste og vakreste sandstrender, som passer perfekt for deg som ønsker sol og bad med sandstrender, klipper og badeviker rett utenfor. Gode matopplevelser er det også kort vei mellom, enten du er klar for en bedre middag eller et ferskt bakverk.

Sjekk for eksempel ut disse flotte campingplassene:

Camping for hele familien

Halland kan tilby mange campingplasser som er ekstra familievennlige. De som reiser hit er glade barnefamilier som ønsker seg en ferie proppfull av glansdager.

Om du vil campe i nærheten av en av Hallands mest berømte strender, er familiecampingen, Skrea Camping ved Falkenberg verdt en visitt. Den ligger et par hundre meter fra Skrea Strand, har fire stjerner, og barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken. Stranden er to kilometer lang, og langs den er det både høye sanddyner og sjarmerende badehytter fra 1930-tallet.

Femstjerners camping i strandkanten

Vil du unne deg litt ekstra luksus under campingferien, ligger campingplassen, Apelviken akkurat der Kattegats bølger treffer stranden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og du bor midt i plomma både når det kommer til havet, strand og bylivet i Varberg. Godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter.

Flotte campingplasser i innlandet

Halland har mer å by på enn en lang kystlinje med kritthvite strender. Vallsnäs Camping og Jälluntofta Camping & Stugby ligger i innlandet, og er komplette campinganlegg med fine fasiliteter. Førstnevnte ligger vakkert til ved sjøen Jällundens strand. Her kan du fiske, bade, leie båt og ta deg lange spaserturer i skog og mark.

På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss beliggenheten ved innsjøen, selvsagt. Samtlige plasser har nemlig utsikt mot Unnen, en 14 kilometer lang innsjø med flust av bade- og fiskemuligheter. Begge campingplassene leier ut hytter.

Campingsjarm med nærhet til bylivet

Om du vil kjenne pulsen på Hallands byer, er det enkelt å sikte seg inn mot bynære campingplasser. De ligger ikke i sentrum, men i kort gå – eller sykkelavstand fra dem. Femstjernersplassen Apelviken har vi vært innom – den er gull om du vil campe nær byen Varberg. Har du lyst til å oppleve Halmstad, er First Camp Hagön og Skrea Camping, rett utenfor sentrum, koselige alternativ.

HALLAND REISEGUIDE

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste strender, herlige matopplevelser, ypperlige surfemuligheter og koselige...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Halland er både et paradis for strandløver, badenymfer og surfere. Barnevennlige, langgrunne sandstrender med silkemyk sand ligger som perler på en snor langs Sveriges vestkyst. I tillegg har du klippestrender og svaberg lengre nord. Noen av Sveriges beste strender...

Høsttips

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...