Fine campingplasser på Sveriges riviera

Camping er den mest populære boformen for nordmenn når vi besøker nabolandet, og regionen Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges aller fineste strender.

Er det strandnær eller bynær camping som frister? Eller en idyllisk plass å sette bobilen? Setter du kursen mot innlandet, er det også flere flotte campinganlegg ved skog og sjø.

Stor eller liten? Rolig eller livlig? Velg og vrak mellom campingplasser fra øverste hylle!

Noe av det beste med å campe i Halland, er det store utvalget av plasser. Her kan du sikte deg inn mot rolige campingplasser med landlig beliggenhet – eller gå for livlige dager og action i nærheten av byene.

En del foretrekker å slå seg til ro på en campingplass flere uker i strekk – enten meg egen vogn eller på en campinghytte. Men om det frister å legge ut på eventyr med bobil eller slå opp teltet på impuls, er Halland absolutt området å gjøre det i. Da får du svippet innom desto flere strender, byer og gårdsbutikker underveis – rett og slett flere av gullkornene denne regionen er kjent for.

Bobilplasser i Halland

Har du bobil ligger det mange fine oppstillingsplasser både ved havet eller i mer bynært miljø. Her er noen anbefalinger til bobilplasser i tre av Hallands koselige byer:

Falkenbergs Gästhamn & Ställplats er du plassert lunt inne i kanalen, men med kort vei til den vakre Skreastranden. I Varbergs indre havn har du nær tilgang til byen, men vær tidlig ute. Dette er en populær bobilparkering! City Camp Halmstad er en bobilplass rett ved kanalen i Hallands største by, med bare fem minutters gange til sentrum.

Bobil fricamper langs vestkysten av Sverige

Livlige campinger langs vestkysten

Du entrer regionen Halland bare noen minutter sør for Gøteborg, og velger du å kjøre kystlinjen nedover derfra, dukker det opp supre plasser så og si rundt hver eneste sving. Halland er velsignet med noen av Sveriges lengste og vakreste sandstrender, som passer perfekt for deg som ønsker sol og bad med sandstrender, klipper og badeviker rett utenfor. Gode matopplevelser er det også kort vei mellom, enten du er klar for en bedre middag eller et ferskt bakverk.

Sjekk for eksempel ut disse flotte campingplassene:

Camping for hele familien

Halland kan tilby mange campingplasser som er ekstra familievennlige. De som reiser hit er glade barnefamilier som ønsker seg en ferie proppfull av glansdager.

Om du vil campe i nærheten av en av Hallands mest berømte strender, er familiecampingen, Skrea Camping ved Falkenberg verdt en visitt. Den ligger et par hundre meter fra Skrea Strand, har fire stjerner, og barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken. Stranden er to kilometer lang, og langs den er det både høye sanddyner og sjarmerende badehytter fra 1930-tallet.

Femstjerners camping i strandkanten

Vil du unne deg litt ekstra luksus under campingferien, ligger campingplassen, Apelviken akkurat der Kattegats bølger treffer stranden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og du bor midt i plomma både når det kommer til havet, strand og bylivet i Varberg. Godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter.

Flotte campingplasser i innlandet

Halland har mer å by på enn en lang kystlinje med kritthvite strender. Vallsnäs Camping og Jälluntofta Camping & Stugby ligger i innlandet, og er komplette campinganlegg med fine fasiliteter. Førstnevnte ligger vakkert til ved sjøen Jällundens strand. Her kan du fiske, bade, leie båt og ta deg lange spaserturer i skog og mark.

På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss beliggenheten ved innsjøen, selvsagt. Samtlige plasser har nemlig utsikt mot Unnen, en 14 kilometer lang innsjø med flust av bade- og fiskemuligheter. Begge campingplassene leier ut hytter.

Campingsjarm med nærhet til bylivet

Om du vil kjenne pulsen på Hallands byer, er det enkelt å sikte seg inn mot bynære campingplasser. De ligger ikke i sentrum, men i kort gå – eller sykkelavstand fra dem. Femstjernersplassen Apelviken har vi vært innom – den er gull om du vil campe nær byen Varberg. Har du lyst til å oppleve Halmstad, er First Camp Hagön og Skrea Camping, rett utenfor sentrum, koselige alternativ.

HALLAND REISEGUIDE

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste strender, herlige matopplevelser, ypperlige surfemuligheter og koselige...

Topp 10 restauranter i Halland

Restaurantene og kroene i Halland byr på kortreiste matopplevelser i sjarmerende og frodige omgivelser. Her har vi samlet 10 favorittrestauranter fra Halland. Kom og smak selv, da vel! Hallands matkultur er en balansert kombinasjon av kyst og innland, og har blitt til...

Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter! Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»