Barnas campingparadis i Sverige

Sverige har et imponerende stort utvalg av barnevennlige campingplasser. Enten dere vil ha nærhet til havet, dyreparker, fornøyelsesparker, familiemuseum eller morsomme utendørsopplevelser. Familiecamping i Sverige byr på mange morsomme aktiviteter og attraksjoner som passer alle aldre, og som hele familien garantert vil huske i lang tid fremover.

For et barn er en campingplass som en egen verden i verden! De kan boltre seg fritt, finner raskt lekekamerater, og bys på flust av utfordringer og moro hver eneste dag. På Sveriges campingplasser finner du alt fra eksklusive badebasseng, piratklubber, sommershow og minigolf. Pluss båtturer, skattejakt, pikniker og diskotekkvelder. 

Mens noen plasser er så store og flotte at det går minitog mellom attraksjonene, er andre plassert i vakre naturreservat som bringer deg back to basic på et blunk. Eksotisk og spennende? Ja visst! Sverige har en plass og et paradis for ethvert ønske – og for enhver familie! 

Fra nord til sør kan hele familien kose seg med barnevennlige aktiviteter, langgrunne sandstrender og campingopplevelser av beste sort. Under lister vi opp noen av våre favoritter for en barnevennlig campingferie i Sverige: 

Ramsvik Stugby & Camping – Bohuslän

Nok av aktiviteter og moro for barna på Ramsvik Camping. Foto: Ramsvik Stugby och Camping

Rett ved havet, omtrent en mil nord for Smögen, ligger Ramsvik Stugby & Camping. Sandstrendene og landskapet gjør dette til et paradis for både voksne og barn, og det finnes en rekke spennende opplevelser å delta på. Uansett hvilken overnattingstype du velger, bobil, campingvogn eller hytte, vil du aldri være lenger unna havet enn 100 meter. For de minste vil det være spennende med krabbefiske, lekeplassen, volleyballbanen, is-kiosken, spillehallen og diskoteket. Det er ingen tvil om at det er lett å få seg nye venner i Ramsvik.

Bomstadbaden, Karlstad Swecamp – Värmland

Bomstadbaden ligger rett ved vannkanten. Foto: Bomstadbaden Karlstad Swecamp

Bomstadbaden ligger idyllisk til ved en barnevennlig sandstrand ved innsjøen Vänern. Her kan du bo i hytte, bobil, campingvogn eller telt ved strandkanten, med vannet i umiddelbar nærhet. Bomstadbaden er en 4-stjerners camping som i tillegg til oppmerkede plasser og hytter tilbyr beachvolleyballbane, eventyrgolf, båt- og kajakkutleie. Campingen ligger kun 9 km fra Karlstad og er et bra utgangspunkt for dagsturer i Värmland.  

Gustavsviks camping – Örebro

Vakkert beliggende rett sør for Örebro sentrum, ligger Gustavsvik, en femstjerners campingplass med opplevelsesbadet Lost City som nærmeste nabo. Campingen har lenge vært en favoritt blant norske barnefamilier og her finnes det meste av aktiviteter for alle aldre. Sett av en dag i et av Sveriges heftigste badeland som ligger ved siden av campingen eller ta turen innom lekeplassen, minigolfen eller arkadespillene.

Västerviks Resort

Badelandet som ligger vegg i vegg med Västervik Camping. Foto: Västervik Camping

På Västerviks Resort får du alt-i-ett, midt i Smålands vakreste skjærgård, med sommerbyen Västervik innen gangavstand og Astrid Lindgrens Verden en knapp times kjøring unna. På Västervik Resort finner du den optimale helhetsløsningen, med mange forskjellige overnattingsformer å velge mellom, deilig mat, aktiviteter for alle aldre, morsomt badeland og profesjonelle kveldsshow. Når solen skinner er du rett i nærheten av havet og skjærgården, og når sommeren er litt mer typisk svensk, er nærheten til badelandet Upplevelsesbadet og Västervik sentrum populært. Rett ved siden av campingplassen ligger nemlig Upplevelsesbadet. Her tilbys spenning og avslapning – under samme tak. Barna kan kjenne på magasuget i vannskliene, dusje i fossefall og more seg i bassengene, mens de voksne kan nyte avslapning i en av badstuene eller i de varme kildene i det romerske badet.

Byske Havsbad 

Byske Havsbad har en fantastisk beliggenhet ved Bottenviken. Foto: Byske Havsbad

Byske Havsbad er femstjerners camping som ligger ved Bottenviken, ca 3 mil nord for Skellefteå og 2 km fra Byske sentrum, rett ved den lakserike Byskeälven. I høysesongen er Byske Havsbad fullt av naturnære opplevelser for hele familien. Her er det like enkelt å slappe av på stranden og boltre seg med lek i vannet, som det er å ta en avslappende fisketur, en god middag eller en koselig rusletur på kvelden. Sykler, pedalbåter og en spennende eventyrgolfbane er tilgjengelig for utleie på stranden. Slapp av med is og en sandwich og la lyden av bølgene kurere hverdagens stress. For fart og spennening, ta turen til det tempererte bassengområdet med vannsklier. 

Isaberg Mountain Resort

Klatreparken ved Isaberg Mountain Resort. Foto: Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort er et populært reisemål for barnefamilier, og med den vakre naturen og Algustorpasjön rett rundt hjørnet, kan campingen by på det meste. Om sommeren kan du oppleve flotte turer på oppmerkede stier i skog og mark, kanopadling, fiske, badestrand med hoppeslott, stor lekeplass, golf og sykkel- og klatrepark. Eller ta turen til elgparken like ved, hvor du kommer nært innpå skogens konge.

Kronocamping Saxnäs

På øya Öland ligger KronoCamping Saxnäs. Foto: KronoCamping Saxnäs

På den herlige sommerøya Öland ligger KronoCamping Saxnäs. Med nærhet til havet, Ölands Djur- & Nöjespark, byen Kalmar og Smålands glassrike, er Saxnäs et godt utgangspunkt for å få mest mulig ut av ferien. I høysesongen er det aktiviteter for hele familien på Saxnäs Camping. I tillegg til sol og bading, kan campingplassen tilby; to bassenger, lek på JetFloat, restauranter, butikker, dansekvelder, Saxnäs Kidz, sommerklubb for barn, fotballgolf, FunPark-banegolf, badstue, sandvolleyball, BMX-baner, Multiarena og mye mye mer

Ursand Resort & Camping

Basseng og lekepark på Ursand Resort & Camping. Foto: Ursand Resort & Camping

Vakkert plassert ved Vänern – Sveriges største innsjø – ligger Ursand Resort & Camping med en fin sandstrand hvor du kan sole deg og bade, eller ta med fiskeutstyr og prøve fiskelykken. Nede ved vannet er det et stort leke- og aktivitetsområde, inkludert en spennende opplevelsesgolfbane for de som vil utfordre venner, familie eller naboer. Det er også et bassengområde med to morsomme sklier og et barnebasseng for de minste. På Ursand Resort kan du spille eventyrgolf, besøke aktivitetsområdet med bassengområdet i nærheten, eller bruke det fine terrenget rundt anlegget. I direkte tilknytning til resepsjonen finner du blant annet shuffleboard, biljard, padeltennis og et utendørs treningsstudio. På kveldstid kan hele familien kose seg med trubadurkvelder i restauranten.

Pite Havsbad

Pite Havsbad er blitt en favoritt på grunn av sin fine plassering ved Bottenvikens strandkant, og campingen er Sveriges største campingplass og konferanseanlegg. Stedet kan skilte med flere soltimer enn Mallorca, men ligger kun 18 mil fra Polarsirkelen. Rett ved campingplassen ligger det en kilometer lang sandstrand, og det tilbys over 40 ulike aktiviteter til gjestene. Her finnes alt du kan ønske deg av en campingplass, som basseng, lekeplassen Nimbys Värld, SPA, aktivitetssenter, utendørsbasseng, golfbane, barneklubb og barneshow. Til sammen har campingen 856 oppstillingsplasser, 6 servicehus, restauranter, 230 hytter og hotell. Pite Havsbad er et eventyr for hele familien som man sent vil glemme. 

Fyrishov Stugby och Camping

Badelandet som ligger rett ved siden av Fyrishov Stugby och Camping. Foto: Fyrishov Stugby och Camping:

Fyrishov Stugby och Camping er et naturlig utgangspunkt for utflukter i Uppsala og Uppland. Campingplassen ligger i gangavstand fra Uppsala sentrum. Fyrishovs svømme- og idrettsanlegg ligger i direkte tilknytning, med varme boblebad, fossefall, vannsklier, vannkanoner, ti meters stupetårn og mye mer – alt i et herlig tropisk miljø. Om sommeren er det banegolf, kanoutleie, fotballbane, sandvolleyball og boule i området. 

Borås Camping & Vandrarhem

Camping og dyreopplevelser på Borås Camping & Vandrarhem. Foto: Borås Camping & Vandrarhem

Borås Camping & Vandrarhem er en av Sveriges største bycampinger og anlegget ligger vegg i vegg med både Borås dyrepark og et stort naturreservat med fine turstier. Borås Camping er lokalisert tett på naturen med store grøntområder og elva Viskan som renner gjennom campingplassen. Det er et eventyrområde med flere aktiviteter på campingplassen. Her kan du padle, kjøre tråbåt, spille minigolf, bade og mye mer. På campingplassen er det også badstue til leie og biljard i restauranten. Et steinkast unna ligger Borås Zoo, Upzone Adventure Park, Leos Lekland, Alideberg utendørsbasseng og Knalleland kjøpesenter. Her er det mange muligheter for en innholdsrik campingferie! 

Finn flere barnevennlige campingplasser på Camping.se

Familieferie i Sverige

Sverige er reisemålet som passer perfekt for ferie med barn. Ferielandet ungene elsker ligger ikke lenger unna enn en liten kjøretur, og det er enkelt og trygt å reise med familien på ferie over grensen.

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å finne vakre strandperler i Sverige! Her er vår reisetips til de aller...

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk svenske ting vi tror de fleste nordmenn kjenner godt til. Rekkefølgen er...

Sommertips

By og bad i Sverige

By og bad i Sverige

Kombiner bading og byliv! Sveriges tre største byer lokker ikke bare med severdigheter og  urbane aktiviteter. Både Stockholm, Göteborg og Malmö har også knallfine skjærgårder og supre strender som gjør at du kan dra på storby- og badeferie samtidig!