5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter som badeland, restauranter, underholdning, luksushytter, golf, spa, strender og skikkelig resort-følelse.

Det er ingen tvil om at Sverige har et stort utvalg av campingplasser i alle størrelser, stiler og varianter. Helt på toppen av listen finner du de som kan smykke seg med fem fine stjerner.

For å oppnå 5 stjerner må campingplassen oppfylle 85 ulike kriterier, som går på service, tilbud, aktiviteter, hygiene, miljø og standard. Hvis en campingplass først har blitt tildelt stjernene kvalitetssjekkes det årlig at den oppfyller kravene.

Dette er alle Sveriges luksuscampinger:

Årjäng Camping & Stugor – Sommarvik, Värmland

Foto: Årjäng Camping & Stugor

På Sommarvik kan hele familien nyte campingferien i skogkledde omgivelser. Campingplassen har 500 plasser for telt, bobil og campingvogn, glampingtelt, og 64 hytter til utleie. Sommarvik er lokalisert ved innsjøen Västra Silen, like ved Riksgrensen, med en nydelig sandstrand i tilknytning til stedet. Som om det ikke var nok, har de også en egen relax-avdeling, jacuzzi, tyrkisk steambad, badstue og to ulike utendørsbasseng. Barna kan more seg med Kids Club og lekeplasser, og av familieaktiviteter finnes det kano, eventyrgolf, robåt, sykler og bordtennis. På campingplassens egen restaurant kan du nyte god mat og drikke med utsikt til sjøen.

Byske Havsbad – Skellefteå, Västerbotten

Foto: Byske Havsbad

Byske Havsbad ligger vakkert til ved vannet, 3 mil nord for Skellefteå, like inntil lakseelven Byskeälven og Bottenviken. Campingplassen kan tilby 450 campingtomter for bobil, campingvogn og telt, 42 egne plasser for husbiler og 83 hytter. Nyt deilig mat i restauranten ved vannet, koble av på stranden eller prøv fiskelykken. Campingen leier ut sykler, tråbåter og segway, og inne på området ligger også et bassengområde med sklier. 

Pite Havsbad – Piteå, Norrbotten 

Foto: Pite Havsbad 

Pite Havsbad er en av Sveriges mest populære campingplasser og har en unik beliggenhet ved Bottenvikens strandkant i Norrbotten. Med kilometerlange sandstrender og over 40 ulike aktiviteter, som badeland, lekeland, spa, aktivitetshus, utebasseng, tivoli, golfbane, barneklubb, restauranter, spaanlegg og sceneshow, finnes det noe for alle.

Til sammen finnes det 856 oppstillingsplasser, 6 servicehus, 11 restauranter, 230 hytter og hotell på stedet. Pite Havsbad er fullt av eventyr og kos for hele familien, og går under navnet Nordens Riviera på grunn av sine varme badetemperaturer, den lange sandstranden og mange soldager. 

Leksand Strand – Leksand, Dalarna

Foto: Leksand Strand  


Ved innsjøen Siljans sørlige strand – like ved Leksand Sommarland, ligger Leksand Strand Camping & Resort. Med naturskjønn beliggenhet i skråningen ned mot Siljan tilbyr anlegget blant annet hytter, camping, butikk, badestrand, eventyrgolf, restaurant og lekeplasser. Herfra har du også gangavstand til Leksand sentrum.

Det finnes 500 fine campingtomter å velge mellom. Ønsker du å bo på en annen måte kan du velge blant 222 ulike campinghytter og 18 splitter nye glampingtelt. Alt ligger i naturskjønne områder, og du er aldri langt fra vannet. 

Les mer om Dalarna her

Västervik Resort – Västervik, Småland

Foto: Västervik Resort 


Midt i Smålands vakre skjærgård, med sommerbyen Västervik i gåavstand, ligger Västervik Resort. På et av Sveriges største campingresorts finner du den ultimate helhetsopplevelsen med stort utvalg av boformer, fantastisk mat, spennende aktiviteter, basseng og proffe kveldsshow. Hver dag arrangeres det ulike barneaktiviteter, og for de voksne finnes det spa, quiz og 9-hulls golfbane. Den vakre skjærgården innbyr til bading og morsomme vannaktiviteter – her trenger ingen til å kjede seg!

Kneippbyn – Visby, Gotland 

Foto: Kneippbyn


Kneippbyn  er et familieresort med 5-stjernes camping samt hotell, hytter, villavogner og leiligheter bare 3 kilometer sør for Visby. Her bor du ved klippekanten rett ved havet, med Villa Villekulla som nærmeste nabo. Det finnes også en fornøyelsespark, restauranter, kafé og en liten dagligvarebutikk på stedet. Det er totalt 700 senger i ulike prisklasser på resorten. Bo i hytte, leilighet, bed & breakfastrom, villavogn eller på hotellet. Alle overnattingsmuligheter leies ut per døgn, weekend eller uke. Det er også et antall Quick stop-plasser for de som bare skal bli en liten stund.

Les mer om Gotland her

Daftö Resort – Strømstad i Bohuslän, Vest-Sverige

Foto: Daftö Resort 


Daftö Resort finner du rett utenfor Strømstad og anlegget har hele 650 plasser for campingvogner, telt og bobiler, samt 130 hytter. Nyt frisk sjøluft fra Kosterhavet, eventyrgolf og lek i bassengene eller ta turen innom fornøyelsesparken Daftöland. Daftöpiratene sørger for skattejakt og moro for barna, og i restaurantene kan dere fylle på med velsmakende mat og ny energi.

Hafsten Resort – Bohuslän, Vest-Sverige 

Foto: Hafsten Resort 


Hafsten Resort holder til på en halvøy med fantastisk utsikt over havet og skjærgården på vestkysten av Sverige, midt mellom Gøteborg og Strømstad. Resorten er åpent hele året og har blant annet fire basseng, tre restauranter og to strender tilknyttet campingplassen. I tillegg tilbyr de kanoutleie, motorbåt, trubadurkvelder, minigolf, klatrevegg og zip-line bane til gjestene.

KronoCamping Lidköping – Lidköping, Vest-Sverige

KronoCamping Lidköping er lokalisert rett ved Sveriges største innsjø, Vänern, og i gangavstand til Lidköping sentrum. Campingen tilbyr drøssevis med aktiviteter som tråbil, sykkel, minigolf, basseng, boblebad, ridning og segway. På området ligger også den populære restauranten, Sjökanten, og like i nærheten finner du blant annet Skara Sommarland og Läckö Slott.

Gustavsvik – Örebro 

Foto: Gustavsvik

Vakkert beliggende rett sør for Örebro sentrum, ligger Gustavsvik, en femstjerners campingplass med opplevelsesbadet, Lost City, som nærmeste nabo. Her finnes alt fra golf og minigolf, racket-sport, fiske og lekeplass til svingende kvelds-moro med livemusikk og god mat.

I de nye hyttene bor fem personer flott og komfortabelt med hotellstandard. Campingen har 675 store og fine tomter, de fleste er utstyrt med elektrisitet og kabel-TV. I den nyrenoverte «Gallerian» finnes en helt ny restaurant med kveldsunderholdning, uteservering, pizzeria, fastfood, matbutikk, suvenirbutikk, arkadespill, isbar og kiosk med mer. Gustavsviks 18-hulls golfbane og en av Sveriges største lekeplasser ligger også rett ved siden av campingen. 

Les mer om Örebro herhttps://www.opplevsverige.no/orebro/

Apelviken – Varberg, Halland 

Foto: Apelviken 


Akkurat der Kattegats bølger treffer stranden i Varberg, ligger Hallands femstjernes camping; Apelviken Camping. Her får du i både pose og sekk med kort vei til den fantastiske stranden og til den sjarmerende byen Varberg. Nyt lange dager med sol, bad og surfing, og på kvelden kan familien nyte god mat og drikke på en av Apelvikens mange restauranter. Basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym sørger for varierte dager, og i tillegg til vognplasser finnes det også hytter og leiligheter på campingen. 

Les mer om Halland her

Mötesplats Borstahusen – Landskrona, Skåne 

Foto: Mötesplats Borstadhusen

Mötesplats Borstahusen er campingplassen for deg som er glad i salte bad, spa, naturopplevelser og golf. Med en beliggenhet på den skånske vestkysten og med Landskrona Golfklubb vegg i vegg er det ingen grunn til å kjede seg på campingferie. Her camper du i strandskogen på en toppmoderne campingplass der alle plassene er utstyrt med strøm, vann, tv og avløp. Campingrestauranten, Kvarteret Erikstorp, er kjent for god og lokal mat. Frister det med en storbytur så ligger København og Helsingør kun en time med bil fra Mötesplats Borstahusen.

Sonjas Camping & Stugor – Löttorp, Öland 

Sonjas Camping er en rolig og sjarmerende campingplass beliggende på øya Öland i Østersjøen. Hit er det fint å reise både på våren, når orkidéene står i blomst, og på høsten når vannet fremdeles er varmt og bærene modne. Sonjas kan tilby tre servicehus med eget dusjrom for hunder, pizzeria, bassengområde med barnebasseng og koselige familierom. I nærheten av området finnes det fine turmuligheter, idylliske skogsmiljø og vakre strandenger.

 

Ursand Resort – Vänersborg, Vest-Sverige 

Foto: Ursand Resort 

Ved Vänerns vakre vannkant finner du Ursand Resort, 3 km nord for Vänersborg. Her bor du et steinkast fra vannet, og med stranden og skogen like i nærheten. Barna kan more seg i lekeparken, de voksne kan slappe av i spaavdelingen og når sulten kommer snikende finnes det en restaurant med god mat som kan fylle magen. Velg blant 370 campingtomter og 50 hytter og nyt campingferien på svensk vis.

Leter du etter mer campinginspirasjon? På camping.se finner du en en fullstendig oversikt over 330 ulike svenske campingplasser over hele Sverige.

20 unike overnattinger i svensk natur

Svevetelt i tretoppene, en natt under stjernene i et fyrtårn eller en egen øy for deg selv. I Sverige finner du flust av unike overnattingssteder i vakker natur som kan gjøre ferien litt ekstra spennende! I jakten på de unike opplevelsene søker vi oss stadig til...

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å finne vakre strandperler i Sverige! Her er vår reisetips til de aller...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Sveriges beste badeland og vannparker

Ingen familieferie uten en tur i badeland! Plask og lek i vann er moro for både liten og stor, og i Sverige finnes flere av Skandinavias absolutt fineste og største badeland – både inne og ute.  Et besøk i et badeland er en perfekt familieaktivitet å legge inn i...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»