Velkommen til Västra Värmland

Er du ute etter en kortreist opplevelsesferie fylt med vakker natur og inspirerende kulturopplevelser? Da er Västra Värmland plassen for deg!

Västra Värmland er området som ligger like over riksgrensen fra Østfold og som innebefatter kommunene Säffle, Arvika og Årjäng. Området byr på fantastiske naturområder, som Glaskogen, Vänern-skjærgården og Lurö, og drøssevis med inspirerende kulturelle severdigheter som Rackstad museet, Klässbols Linneväveri og Arvika Hamnfest.

Reisetips-Årjäng-shopping-camping-rett-over-grensen

Dette er Årjäng

Dette er Arvika

Dette er Säffle

Ut i naturen

Västra Värmland er et innlandsområde med dype skoger, og idylliske vann, i tillegg til å være en del av skjærgården til Sveriges største innsjø, Vänern.

Vänern og Lurö

Med en vidstrakt kyst ved Vänern og andre mindre innsjøer og skogstjern består Säffle av unike naturområder som tiltrekker seg naturglade besøkende. Båtliv og padling bringer folk til Lurö og Millesvik, som er to av Vänerns fineste skjærgårder. Skjærgården er kjent langt utenfor Sveriges grenser for sin særegne flora og fauna og fordi den tilhører en av Europas største ferskvannsskjærgårder.

Gå en fottur ved Vänerns strand eller på en øy i skjærgården. Ved Duse Udde går det stier gjennom skog, over jorder og med utsikt over Byälven. I Säffle finnes det også rikeholdige fiskevann og midt i byen ligger faktisk Sveriges beste fiskevann for gjørs.

Innsjøer, sluser og turstier i Årjäng

I Årjäng, som ligger 20 minutter fra Riksgrensen, venter 1000 innsjøer, historiske sluser og 300 km med turstier på deg. En av verdens vakreste vannveier, Dalslands kanal, strekker seg gjennom kommunen og en slusetur med båt gjennom Lennartsfors og Töcksfors er en artig opplevelse for besøkende i alle aldre. I Årjäng finner du også deler av den nye nasjonale sykkelveien Unionsleden, hvor du kan sykle gjennom dalstrøkene og kanalene i området.

Kunst og kulturelle tilbud

For kunstinteresserte har Västra Värmland mye å tilby, og spesielt Arvika. Kommunen er kjent for sitt blomstrende kulturliv og her har mange kunstnere, musikere og kunsthåndverkere utøvd sitt virke gjennom historien.

 

I Arvika finnes det et rikt utvalg av severdigheter og kulturopplevelser. Besøk linveveriet Klässbol Linneväveri, som leverer tekstiler til både slottet og Nobelfesten, eller la deg inspirere av malerene på Rackstadmuseet. Om sommeren må du få med deg Arivka Hamnfest eller reise tilbake til fortiden på arrangementet Gammelvala.

De to andre kommunene, Säffle og Årjäng, kan også tilby besøkende spennende kulturhistoriske miljøer og kulturelle reisemål. Sjekk ut Sveriges vakreste utedo, lær om vikinger Värmland Vikingacenter, besøk travmuseet i Årjäng eller ta turen til kunsthallen som ligger i et gammelt vanntårn.  

Spis godt og lokalt 

Mat er en stor del av ferien og i Västra Värmland er det mange gode alternativer for en herlig gastronomisk opplevelse. 

 

Säffle

I Säffle kan du nyte et bedre måltid på alt fra herregårdsrestauranter med White Guide-status til rustikke skjærgårdskroer og koselige 50-talls kafeer.  I Vänerns skjærgård ligger det flere utmerkede spisesteder, som Resturang Ekenäs Resturang Fyren og LuröGjestehus och Taverna. 

 

Arvika

Arvika har et flertall herlige restauranter og kafeer, og det er ikke langt mellom matstedene. Fine kafeer som Nordells Konditori og koselige Elins Bakgård er steder som du burde stikke innom når du er i Arvika. På sommerstid er restaurantene i havnen åpne, og du kan nyte god mat i vannkanten. Live musikk serveres på Olssons Brygga.

 

Sov godt i Västra Värmland 

Det er ikke vanskelig å finne gode overnattingsmuligheter i Västra Värmand. Her kan du velge mellom alt fra unike overnattinger i naturen, barnevennlige campingplasser til koselige hoteller og staselige herregårder.

Camping

Campingplassene i Västra Värmland er velbesøkt og poulære hos nordmenn av god grunn. Sommarvik Camping & Stugor tilbyr 5-stjerners camping med et stort utvalg av fasiliteter. Ved Duse Udde og Ingestrand får du campingferie og strandliv ved Vänern og Glafsfjorden, mens Glaskogen Camping har et roligere villmarkspreg.

 

Unik overnatting

Ute etter en litt annerledes og unik overnatting? Da er Västra Värmland stedet! Ute i den värmlandske naturen ligger det steder som tilbyr en overnatting du sent vil glemme. På Yggdrasil igloo water Huts og Naturbyn kan du bo på en flytende hytte eller i tretoppene, mens på Happiecamp glamper du med vannet rett utenfor teltduken. Fister det med luksus og herskapelige opplevelser er Krokstad Herrgård og Paradiset Spa bra alternativer, mens på Sillerud stasjon og STF Lurö vandrarhem kan du overnatte i gamle togvogner og teste livet som fyrvokter.

Mer inspiration fra Värmland finner du her

Camping rett over grensen i Västra Värmland

Camping rett over grensen i Västra Värmland

Vi nordmenn elsker å campe i Sverige og rett over grensen i Västra Värmland ligger det campingplasser for enhver smak. Nyt luksuscamping på Årjäng Sommarvik, camp ved en vakker sandstrand eller...

Naturnære campingplasser i Värmland

Naturnære campingplasser i Värmland

Värmland er et campingeldorado med campingplasser i alle variasjoner og størrelser. Her får du blant annet herregårdscamping, koselige strandcampinger, femstjerners camping med basseng og...

Unike bosteder i Värmland

Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable...

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1....

Familieaktivteter i Värmland

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på...