Camping i Sverige

Er du fristet til å teste camping i Sverige, i bobil, campingvogn, telt eller campinghytte? Enten du vil nyte campingferien ved vannkanten, i vakre skoger eller ved bølgende sanddyner, er Sverige et campingparadis som passer både små og store!

Med et stort utvalg campingplasser å velge mellom, er Sverige en mer og mer populær destinasjon for camping, blant både nordmenn og europeere. Landet har et utmerket veinett, med veldig få veiavgifter. Å tilbringe ferien med camping er derfor en gunstig og fleksibel måte å bli bedre kjent med Sverige på. 

Vakker skjærgård og øyer, skoger og mektige kanaler, innsjøer og fjelltopper – Sverige har mye å tilby, enten du søker en aktiv familieferie eller en avslappet uke med partneren. Hva med å legge opp en spennende rundreise for eksempel?

Du kan campe i Sverige året rundt, men høysesongen for camping er i juni og juli. Da er temperaturene på sitt varmeste og sommerkveldene er lange og lyse. Mange velger da strandcamping med kort vei til sandstrender, både langs kysten eller ved en av de mange innsjøene i Sverige. Det finnes også over 90 campingplasser i Sverige med svømmebasseng. På camping,se finner du inspirasjon og oversikt over Sveriges campingplasser.

Barnas campingparadis i Sverige

Barnas campingparadis i Sverige

Sverige har et imponerende stort utvalg av barnevennlige campingplasser. Enten dere vil ha nærhet til havet, dyreparker, fornøyelsesparker, familiemuseum eller morsomme utendørsopplevelser….

Grensenær camping

Grensenær camping

Campingferien er kun en kort kjøretur unna! I Sverige finner du fantastiske campingplasser langs hele Riksgrensen. Her er ti tips!

Camping rett over grensen i Västra Värmland

Camping rett over grensen i Västra Värmland

Vi nordmenn elsker å campe i Sverige og rett over grensen i Västra Värmland ligger det campingplasser for enhver smak. Nyt luksuscamping på Årjäng Sommarvik, camp ved en vakker sandstrand eller…

Camping ved vannet

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise…

Camping ved badeland i Sverige

Camping ved badeland i Sverige

Leksand Sommarland og Leksand Strand Camping & Resort  Leksand Sommarland, et eldorado for barnefamilier på sommeren. Her venter familiens villeste vanneventyr. I det store tempererte vannlandet…

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har…

Svensk campingparadis og luksuscamping i toppsjiktet

Svenske campingplasser ligger helt i verdenstoppen når det gjelder miljøhensyn, fasiliteter og komfort. Kan det friste med restaurantmat, wifi, svømmebasseng og matbutikk på campingplassen? Eller pur natur i vakre nasjonalparker? Valgmulighetene på svenske campingplasser er gode! Noen campingplasser er rene resortene, med svømmebasseng, barneklubber, golfbaner, restauranter, underholdning og mye mer, mens andre har fokus på avslapping i ro og mak ved en liten innsjø.

Fra regionen Skåne i sør til Lappland i nord forstår de svenske campingplassene hvordan de skal få gjestene til å trives. Svenskene er viden kjent for å yte topp service! Du blir gjerne møtt av hjelpsomme ansatte med brede smil og gode lokale tips på lur. Vil du ha luksuriøse omgivelser i tillegg til super service? Vit at flere av Sveriges campingplasser er 5-stjerners!

Sommerstemning på Rättviks camping i Dalarna. Foto: Visit Dalarna

Bobilplasser i Sverige

Enten du foretrekker campingplass, bobilparkering eller fricamping med bobilen din, er det mange muligheter i Sverige. Tilbudet av bobilparkeringer, eller ställplatser, som det kalles i Sverige, utvides stadig. Prisen ligger vanligvis på mellom 150-300 svenske kroner, med varierende fasiliteter.

Når det gjelder fricamping finnes det både nasjonale og lokale regler. De aller fleste kommuner har ingen spesifikke regler mot å sove i bilen eller fricampe. Noe som er verdt å merke seg er likevel at en parkeringsplass eller rasteplass markert med P-skilt har en begrensning på 24 timers parkering på hverdager.

I Sverige praktiseres også allemannsretten, noe som betyr at så lenge du ikke står på noens tomt eller er innenfor synsrekkevidde fra noens hus, er det lov å campe der. Det er imidlertid uklart om dette også innebærer bobiler. Sverige har også en egen terrengkjøringslov som sier at motoriserte kjøretøy skal holde seg på veiene, og ikke ferdes på barmark og i terrenget. Det gjelder f.eks strender, traktorveier og enger, noe som skal sørge for å beskytte lokalt natur- og dyreliv. På visse steder kan det likevel være gjort unntak som gjør at man kan stå på for eksempel strender. Det viktigste ved fricamping er likevel å vise hensyn og ikke være til sjenanse for andre.

For en oversikt over både rasteplasser, tømmestasjoner og bobilparkeringer i Sverige kan du gå inn HER.

Bobil fricamper langs vestkysten av Sverige
Langs Sveriges vestkyst finnes det mange vakre plasser å fricampe. Foto: Visit Halland

Finn fram i mylderet av campingplasser i Sverige

Den beste måten å finne frem til din drømmecamping er å sjekke ut variasjonen av campingplasser i Sverige. På Camping.se  kan du booke plass i telt, vogn eller hytte på flere hundre campingplasser som er medlem av SCR, bransjeorganisasjonen for svensk camping og hytter.

Les mer om naturnære campingplasser rett over grensen i Värmland eller i Västra Värmland

Eller finn ut mer om camping i Dalarna, Strandcamping i Halland og luksuscamping i Örebro her.

Campe med eget telt i Sverige

I Sverige gjelder Allemannsretten, slik vi er vant til i Norge. Det betyr at du kan ferdes nesten overalt i svensk natur, og kan slå opp teltet så lenge du er 150 meter fra nærmeste hus eller hytte, og tilbringer maks to døgn der. Ønsker du å gjøre teltturen mer behagelig tilbyr mange campingplasser teltplasser med tilgang til fasiliteter for et par hundre kroner.

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Bilferie og rundreiser i Sverige

Å reise på bilferie er en perfekt måte å utforske Sverige. Enten du liker å planlegge reisen på forhånd eller finne stoppestedene underveis, gir bilferie i Sverige deg en stor variasjon av spennende reisemål og aktiviteter. Med vår lange grense til Sverige har vi...

10 bortgjemte sommerperler i Sverige

De fleste av oss har hørt om Strømstad og Liseberg, men Sverige er så mye mer enn det. Over grensen finnes det mange bortgjemte perler, som ikke er så kjente for nordmenn. Her er 10 tips til naturskjønne badeplasser, bra spisesteder, sjarmerende hoteller og vakre...

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»