Säffle 

Den naturskjønne innlandsregionen ved innsjøen Vänern

Velkommen til Säffle!

Säffle er kommunen vest i Värmland med urørt villmark, glitrende innsjøer og en vakker kystlinje til Vänern. Oppdag øya Lurös idylliske skjærgård eller fisk gjørs midt i sentrum i Byälven. Säffle er innlandsperlen med mange muligheter! 

Naturopplevelser ved Sveriges største innsjø 

Säffles beliggenhet ved Vänern tilbyr besøkende fantastiske skjærgårdsopplevelser som de sent vil glemme.  

Lurö 

Lurö er viden kjent som en av Sveriges aller vakreste ferskvanns-skjærgårder med en særegen historie, natur, fauna og flora. Øya er en del av innsjøen Vänern, som er Europas største innsjø, med 22 000 øyer, holmer og skjær, og det tar ca 1 time med båt fra fastlandet for å komme seg hit.  

Utforsk de gamle turstiene samtidig som du nyter den deilige naturen med panoramautsikt over Vänernskjægården. Regner du sammen alle stiene på øya blir det nesten to mil med turmuligheter. Historiske ruiner etter den gamle klosterkirken gjemmer seg i terrenget og vitner om den tiden da Lurö var en sentral plass i Vänerland. Vannet rundt byr på perfekte forhold for kajakk- og kanotur, eller et forfriskende bad. Tiden går fort på Lurö så sett av god tid til å oppdage alle mulighetene øya byr på.  

Kultur og aktiviteter

I Säffle finnes det mange spennende kulturhistoriske miljøer og kulturelle reisemål. Sjekk ut Sveriges vakreste utedo, lær om hvordan vikingene levde på Värmland Vikingacenter eller ta turen til kunsthallen som ligger i et gammelt vanntårn.  

Wiksfors Bruk 

Mellom Oslo og Karlstad ligger Wiksfors Bruk, en annerledes og inspirerende plass for kunst, kreativitet, industri og historie. Siden 1600-tallet har det eksistert mange ulike virksomheter her, som blikkenslager- og snekkerverksted, sagverk, garveri, tekstilproduksjon og kraftstasjon. I dag finner du alt fra interiørbutikker og kaffebrenneri, til steinovnsbakt pizzeria og firmahotell.  

 

Echstedska gården  

Et besøk til Echstedska gården er en herlig sanseopplevelse av dufter, smaker og vakre omgivelser. Den velbevarte gården fra 1700-tallet er bygget i strikt karolinsk stil, med rustikk eleganse, dekorasjoner og en fantastisk hage med 25 ulike värmlandske eplesorter. Gå heller ikke glipp av et besøk i kafeen, hvor du kjøpt klassisk “fika”, bugnende smørbrød og nybrygget kaffe. Pssst… her finnes også Sveriges vakreste utedo. 

 

Värmlands Vikingacenter 
Värmlands Vikingacenter finner du en av Nord-Europas største utstillinger om vikingtiden. Du får blant annet se en gate fra 1000-tallet i full skala, komplett med dokker av mennesker, lyder og forklarende tekster og bilder. Bli viking for en dag! På Vikingatinget kan du prøve aktiviteter som øksekasting, pil og bue og andre leker fra vikingtiden. Du kan også prøve å ro vikingskipet Glad av Gillberga. Den permanente utstillingen blir stadig større, og trekker deg rett tilbake til år 1000. 

 

Säffle Operaen  

Ved Byälvens strand ligger den lille kulturperlen Säffle Operan, som leverer førsteklasses teater og musikaler gjennom hele året. I våres spilles forestillinger som “Så som i Himmelen” og til høsten setter de opp “Kinky boots”.  

 

Kunsthallen Vattentornet  

Sentralt i Säffle ligger det et gammelt vanntårn som i dag er en velbesøkt kunsthall og et kreativt skaperverksted for musikk, poesi og kunst. Sommeren 2023 er det Amanda Karlsson som kommer til å stille ut sine installasjoner på kunsthallen.

Unike bosteder i Värmland

Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable...

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1....

Familieaktivteter i Värmland

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på...

Kulinariske Säffle

I Säffle kan du nyte et bedre måltid på alt fra herregårdsrestauranter med White Guide-status til rustikke skjærgårdskroer og koselige 50-talls kafeer.  

 

Krokstad Herrgård
Krokstad Herrgård lages maten med lokalproduserte råvarer, som blir til minneverdige smaksopplevelser. Ta med familie, venner og spis godt. Bestill bord senest dagen før. For en ekstra opplevelse, bestill den populære Cookalong-pakken med overnatting. Krokstad Herrgård er med i White Guide. Wedbränt
I en vedfyrt pizzaovn lager Wedbränt kvalitetspizzaer til folket. PIzzeriaen holder til i et koselig industrimiljø og er hovedsakelig åpent i sommersesongen. 

 

Restaurant Ekenäs
Oppdag vakre Ekenäs, som er både en restaurant og kafé, gjestehavn og campingplass. Nyt god mat med en fantastisk utsikt over Vänern, det er god plass både inne og ute. I kafeen ved gjestehavnen kan du nyte en kaffe eller spise noe smakfullt fra grillen.
 


Restaurant Fyren
Restaurant Fyren ligger vakkert til på Duse Udde ved Vänern. Nyt en god lunsj eller en velsmakende middag, og den praktfulle utsikten over Vänerns bølgende blå vann. Restauranten er kun åpen om sommeren. 

 

Lurö gjestehus og taverna
Lurö Krog spiser du god mat laget av lokale produkter som fisk fra Vänern, sopp og grønnsaker fra Lurö. Fra midtsommer til midten av august serveres á la carte til lunsj og middag. Gjestehuset er åpent fra mail til september/oktober. 

Grön Ko Café & Saluhall

Restaurant Ekenäs

Galna Tuppen 

Royal Bar 

Royal bar serveres det mat og drikke for hele familien, med en meny som varier etter hva som er i sesong. I det koselige lokale står blant annet grillede retter på menyen, alt i en sentral avstand til både shopping, kino og teater.  

 

Grön Ko Cafè & Saluhall  

Grön Ko Café & Saluhall serverer gjester klassisk svensk husmannskost i tillegg til å ha utsalg av lokale delikatesser og egenproduserte produkter. 

Galna Tuppen

Galna Tuppen  er et unikt kulinarisk spisested med en meny som bygger på en visjon om enkel og hederlig matlagning. Siden 2019 har de utviket en herlig matopplevelse gjennom å ta i bruk økologiske råvarer. Her finnes både klassike- og fusionretter av høy kvalitet.

 

Camping og overnatting 

Säffle kommune er fylt med koselig campingplasser, herskapelige herregårder, unike ovenattinger og idylliske gjestehus.  

First Camp Duse Udde  

Denne populære familiecampingplassen ligger på en av Vänerns vakreste strender. Her er det barnevennlige sandstrender, svaberg og aktiviteter. I området ligger også fine tur- og sykkelstier. Vänersjøen gjør Duse Udde også til et paradis for båtfolk, vannsport og fiske. Om sommeren er restauranten på campingplassen åpen for sultne gjester.  

  

Ekenäs camping og gjestehavn 

Oppdag vakre Ekenäs på Värmlandsnäs! Her finner du en koselig campingplass og en gjestehavn. Restauranten har god plass både inne og ute med nydelig utsikt over Vänern. Opplev den vakre naturen, vandre, svøm, ta en sykkeltur eller padle kajakk i innsjøens forlokkende vann.  

Er du ute etter bobilplasser finner du en oversikt over disse her 

Duse Udde Camping 

Flytende overnatting på Naturbyn

Naturbyn 

Inne i Värmlands skoger, ved innsjøen Eldan, ligger naturcampen Naturbyn. På Naturbyn er det naturen som er i fokus, på alle mulige måter. Hyttene er bygget av materialer fra naturen og her er alt bærekraftig og økologisk. Det finnes hverken strøm eller innlagt vann, maten lager du på ildstedet og vasken tar du i sjøen. Naturbyn tilbyr hytter i trærne, i skogen og på vannet. Velg det som passer deg best og nyt villmarkslivet på en komfortabel måte. Badestamp, badstue og kanoer finnes til gratis utlån for alle gjester. 

 

Paradisets Spa & Konferens 

Paradiset SPA & Konferens ligger på en idyllisk liten øy like ved Vänerns vannkant. Bo i stilig møblerte hytter ved innsjøen Vänern. Stedet tilbyr jacuzzi, oppvarmet stamp og vedfyrt badstue for gjestene og rommene er utstyrt med eget kjøkken, som gjør at man kan lage sin egen mat I tillegg til å nyte spaet. Grupper kan bestille lunsj, to eller tre retter. 
 

 

Krokstad Herrgård  

Kun tre kilometer fra Säffle ligger Krokstad Herrgård i et restaurert herskapshus fra 1300-tallet, omgitt av en praktfull engelsk park. Her finner du 18 dobbeltrom, fire enkeltrom og en suite, alle i gammeldags stil med moderne komfort. Det fantastiske kjøkkenet på Krokstad Herrgård er viden kjent i Sverige for sine smakfulle retter.  

 

Lurö gjestehus og taverna  

Lurö Gästhärbärge er et pusterom for både kropp og sjel. Opplev magiske solnedganger, stjerneklare og fredelige netter på den idylliske øya i Vänern. Bo i et fyr, hytte eller naust, og nyt stillheten, langt fra hverdagen. På Lurö Krog spiser du gode retter fra lokale produsenter. Ønsker dere aktiviterer i tillegg til overnatting og mat kan gjestehuset tilby leie av badstuflåte, badestamp og grillhytte med kjøkkenkrok. 

  

Svaneholm Hotell & Herrgård 

På Svaneholms Herrgård bor du i de vakre herregårdsfløyene. Nyt stillheten og roen den historiske herregården tilbyr. Svaneholm ligger i nærheten av et par store innsjøer hvor du kan padle, gå turer og flere andre friluftsaktiviteter. Herrgårdens park har en fantaastisk beliggenhet som går helt ned til bredden av innsjøen Mellan-Svan. 

Mer inspirasjon fra Sverige 

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Falkenberg

Falkenberg

Tettstedet Falkenberg er en godtepose av opplevelser og aktiviteter, her finner du alt fra Nordens største varehus og en av landets lengste badebrygger til en unik matdestinasjon og en lakseelv midt...

Varberg

Varberg

Varberg er plassen for surfing, spa og svensk sommeridyll. Her kan du oppleve eksotisk surfestemning, avslappende spahotell og historiske byggverk i en koselig kystby.    Sveriges beste...

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er...

5 koselige byer på Hallandskysten

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender,...

48 timer i Örebro

48 timer i Örebro

Hvorfor ikke legge neste helgetur til en mer ukjent svensk by? Utforsk den lille storbyen, Örebro, med pulserende natteliv, et 700 år gammelt slott og muligens verdens beste pizza. Og det beste er...