Unik overnatting i Västra Värmland

Området som ligger like over riksgrensen bugner av overnattingssteder litt utenom det vanlige. Prøv en natt på en flytende hytte, i en igloo eller kanskje på en historisk herregård? Mulighetene er mange i Västra-Värmland.  

Paradiset spa 

Ved Vänerns vannkant finner du et lite paradis! Unn deg en pause for kropp og sjel med havet som nærmeste nabo. Dette lille SPA-et ligger på en idyllisk liten øy på innsjøen Vänern. Paradisets spa tilbyr rom og leiligheter, med en upåklagelig utsikt til naturen og vannet. Prøv jacuzzien, den oppvarmede badestampen eller badstuen sammen med reisefølget.  
 
Paradiset Spa tilbyr også spabehandlinger, samt matserverign til gruppe over seks personer. I lielighetene har du tilgang til behagelig overnatting og komplett kjøkken, du kan derfor ta med egen mat og drikke. 

Hippie Camp  

Happiecamp i Arvika. Foto: Roger Borgelid
Happiecamp i Arvika. Foto: Roger Borgelid

På Happie Camp bor du i eksklusive og luksuriøse glampingtelt. Her bor du tilbaketrukket i Arvikas vakre natur, uten at det går på bekostning av komforten! Leiren er utstyrt og møblert med alt som trengs for en opplevelse utenom det vanlige. Ta med egen mat, eller kjøp Happie Camps matboks. 

Yggdrasil Igloo Water Huts  

Yggdrasil Igloo Water Huts er en unik, miljøvennlig og luksuriøs måte å overnatte ute i naturen på. Her bor du i komfortable igloo-flåter hvor du kan nyte panoramautsikten over vannet og landskapet fra sengen. I sommerhalvåret ligger de på vannet, og er utstyrt med en elektrisk motor som gjør det mulig å kjøre rundt på sjøen. Hyttene er lokalisert ved den vakre innsjøen Västra Silen, som er en del av det kjente kanalsystemet Dalslands kanal. I området er det mange fine strender, urørt natur og bra fiskemuligheter. 

Svaneholms Herregård 

På Svaneholms Herrgård bor du i de vakre herregårdsfløyene. Nyt freden, de koselige omgivelsene eller gjør en aktivitet utendørs. Herregården ligger nærme flere store innsjøer, som er ypperlig for padling, vandreturer og andre aktiviteter. Herrgårdens park går helt ned til bredden av innsjøen Mellan-Svan. Ønsker du å dra inn til byen, tar det a. 30 minutter med bil fra Hotel Svaneholm til Säffle sentrum.  

Naturbyn  

Inne i Värmlands skoger ved innsjøen Eldan ligger naturcampen  Naturbyn. I Naturbyn er det naturen som er i fokus, på alle mulige måter. Hyttene er bygget av materialer fra naturen og her er alt bærekraftig og økologisk. Det finnes hverken strøm eller innlagt vann, maten lager du på ildstedet og vasken tar du i sjøen.  

Naturbyn tilbyr hytter i trærne, i skogen og på vannet. Velg det som passer deg best og nyt villmarkslivet på en komfortabel måte. Badestamp, badstue og kanoer finnes til gratis utlån for alle gjester. 

STF Lurö Vandrarhem  

Midt ute i Vänern, Sveriges største innsjø, ligger Lurö skjærgård. Et vakkert naturreservat en time med båt fra fastlandet. Her ute finner du STF Lurö Vandrarhem, som tilbyr komfortabel overnatting i et naturskjønt og rolig miljø. Den gamle fyrmesterboligen leies ut til gjester som ønsker en overnatting med historisk sus. Huset består av 7 soverom, med 14 senger, stue og utsikt til skjærgården og havet. Nede på vannet ligger det en flytende badstue og stamp for de som ønsker litt ekstra avslapping og velvære. 

Kolarkoja


På Brunskogs Hembygdsgård kan du overnatte i en historisk kullhytte – en helt unik opplevelse! Kullmøller begynte å bli brukt allerede i middelalderen for å produsere kull til smiing og dukket opp helt inn på 1900-tallet i Vest-Sverige. Her kan du lage kaffe over bålet, sove på en granseng og nyte de vakre omgivelsene ved innsjøen Värmeln. I området finnes det flere eldre bygninger som rommer både smie, keramikkverksted, sommeråpen kafé, bod og restaurant. 

Krokstad Herregård 

Krokstad herregård har en historie som strekker seg helt tilbake til 1200-tallet. Du finner herregården ved Byälvens utløp i Vänern. Herregården kan tilby 18 dobbeltrom, fire enkeltrom og en suite. I herregårdskjøkkenet komponeres smakfulle retter som skaper minneverdige matopplevelser. Restauranten er også inkludert i den anerkjente restaurantguiden White Guide og de tilbyr også konseptet Cookalong, der du sammen med kokkene tilbereder kveldens middag. 

Trehytte – Sandvikengården 


På Sandvikengården i Edane kan du bo blant tretoppene. En liten hengebro fører opp til den koselige lille hytta i tretoppene. Her bor du tilbaketrukket og kan nyte utsikten over trærne og naturen. Det er plass til to personer, mens WC og dusj finner du i tilhørende servicebygg. I det koselige området er det også badstue, restaurant og kanoutleie.

Bli kjent med Sveriges 15 verdensarvsteder

Er du klar over at Sverige er på topp 20-listen over land med flest steder på UNESCOs verdensarvliste? Utforsk historie og kultur i verdensarven, Sverige. UNESCO har oppført 15 verdensarvsteder i Sverige. Verdensarv er severdigheter som er vurdert til å ha spesiell og...

Bilferie og rundreiser i Sverige

Å reise på bilferie er en perfekt måte å utforske Sverige. Enten du liker å planlegge reisen på forhånd eller finne stoppestedene underveis, gir bilferie i Sverige deg en stor variasjon av spennende reisemål og aktiviteter. Med vår lange grense til Sverige har vi...

Camping i Sverige

Er du fristet til å teste camping i Sverige, i bobil, campingvogn, telt eller campinghytte? Enten du vil nyte campingferien ved vannkanten, i vakre skoger eller ved bølgende sanddyner, er Sverige et campingparadis som passer både små og store! Med et stort utvalg...

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold eller kulturelle severdigheter, har Halland på Sveriges vakre vestkyst...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.