Familiemoro i Örebro

Örebro er byen som passer perfekt for familieferie – enten dere foretrekker å tilbringe dagen på Sveriges største badeland, dra på spøkelsesvandring på slottet eller utforske Nord-Europas største lekeland. Bli med på oppdagelsesferd i den svenske storbyen!

En fire timers biltur fra Oslo finner du Örebro, Sveriges sjette største by, som kan by på morsomme aktiviteter for hele familien. Her er 7 reisetips til barnevennlige aktiviteter i Örebro.

Utsikt over byen i Svampen

Ta turen opp i det 58 meter høye vanntårnet Svampen, hvor du får fugleperspektiv over Örebro. På toppen ligger det en restaurant og kafé som tilbyr en velsmakende lunsjbuffet til kun 100 kroner. Svampen sto ferdig i 1958 og siden da har vanntårnet vært en av Örebros mest populære attraksjoner. Omtrent ni millioner har til sammen besøkt toppen av soppen.

Foto: Örebrokompaniet

Eventyrlig vannlek på Lost City

badeanlegget Lost City i Gustavsvik, finner du alt du kan tenke deg av morsomme vannaktiviteter. Dette er Sveriges største badeland, og her kan du kaste deg ut i noen av landets heftigste vannsklier, svømme blant skummende bølger i bølgebassenget – eller nyte spa-avdelingen. For de minste barna finnes det også et morsomt bade-lekeland med fine barnesklier og varme basseng.  

Rett ved siden av badelandet ligger en femstjerners campingplass ved navn Gustavsvik. Campingplassen er et godt alternativ hvis familien er ute etter et prisgunstig og sentralt overnattingsalternativ.  

Foto: Gustavsvik Resorts AB

Historisk omvisning på Örebro Slott

Örebro slott kan du få en spennende omvisning med informasjon om hvordan slottet ble til og hvilke kongelige som har bodd her – i tillegg til en og annen fengslende historie om fangene som ble holdt til fange her. Om høsten arrangeres det også egne spøkelsesvandringer på slottet for barn.

Foto: Jonas Claesson

Hopp og moro på Megafun

De fleste barn vil hoppe av begeistring for en tur til lekelandet og trampolineparadiset Megafun. Nord-Europas største innendørs lekeland ligger nemlig i Örebro! Megafun passer for alle aldre og barna vil definitivt finne noe de liker her, enten det er lek i skumdammen, klatring i hinderbaner eller høye hopp på jump-arenaen. Foreldrene kan delta på moroa eller nyte det hele fra restauranten.

Tidsreise på friluftsmuseet Wadköping

Wadköping er ikke bare en reise i tid, men også et morsomt sted for utendørslek. Stedet tar deg med tilbake i tid, med sine gamle hus og koselige bruksmiljø. Den sjarmerende trehusbebyggelsen og de gamle gårdene, pryder gatene, som også huser to gode bakerier og flere små butikker. For barna arrangeres det blant annet dukketeater og klovneforestillinger, og i Lekladan kan barna prøve å tove ull, kjerne smør, male kaffe, hogge ved og vaske med vaskebrett.  

Rett ved siden av Wadköping ligger den fine Stadsparken, med et stort lekeområde. Derfra er det mulig å ta en båttur på elven Svartån, som tar dere til Stora Holmen – barnas egen øy, som du kan oppdage ved hjelp av et lilleputt-tog.

Foto: Hanne Marit Tobiassen

Triks og fart i Örebro Skatepark

Örebro Skatepark ligger i Drottningparken og er designet av Janne Saario, en tidligere profesjonell skater og nå arkitekt. Parken er en av Sveriges største og inneholder et stort bowl-område i midten, i tillegg til flatrails, curbs, manualpads, eurogap, ledges og mye mer. Her finner du skating i toppklasse med utfordringer for både nybegynnere og profesjonelle. 

Foto: Örebro Skatepark

Hjernetrim på Tekniska Kvarnen

Er du ute etter at barna skal lære noe nytt i ferien samtidig som at dere har det gøy? Da bør dere ta turen innom Tekniska kvarnen, som er et teknisk museum fylt med spennende opplevelser for hele familien. Hvordan fungerer vann og avfall? Eller lær om elektrisitet og se den kjempestore modelljernbanen.

ÖREBRO REISEGUIDE

Ta med familien til Sveriges største badeland og luksuscamping i Örebro!

I Örebro, mellom Stockholm og Oslo, ligger campingplassen Gustavsvik og badelandet Lost City, som er skreddersydd for en vellykket familieferie. Pakk bilen og barna, og opplev noe av det morsomste Sverige har å by på. Gustavsvik Camping: perfekt for en gøyal...

Kulinariske Örebro: 10 velsmakende matopplevelser

Med skogen og innsjøen Hjälmare tett innpå, er Örebro et sted som kan tilby besøkende ferske råvarer, velkomponerte retter og mange sjarmerende spisesteder. Her har du 10 anbefalte restauranter i Sveriges sjette største by.   1. Smaksopplevelser over gode...

48 timer i Örebro

Hvorfor ikke legge neste helgetur til en mer ukjent svensk by? Utforsk den lille storbyen, Örebro, med pulserende natteliv, et 700 år gammelt slott og muligens verdens beste pizza. Og det beste er at du enkelt kan nå byen med både buss, tog eller bil fra Østlandet!...

Sjarmerende og elegante bosteder i Örebro

Örebro kan tilby overnatting i alle prisklasser og varianter, alt fra fasjonable rom i en gammel borg og familiedrevne B&B, til boutique-hoteller og luksus-camping med badeland. Unn deg et hotell i Örebro med det lille ekstra Clarion Collection Hotel Borgen –...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...