Slott og festninger i Halland

Er det noe med Sverige som fascinerer oss nordmenn så er det storslagne slott og festninger.  Over hele landet ligger det imponerende byggverk med historisk sus over seg, og Halland er intet unntak. Dette er noen av regionens flotteste slott og festninger!  

Varberg festning 

Klippen hvor Varberg festning I dag ligger har i lang tid vært et strategisk punkt i Halland. Her ble det tent ild for å varsle om fiender på havet og på 1300-tallet ble det oppført en borg på stedet. Senere bygdes det et slott, som i mange hundre år var i danskenes hender (siden Halland var dansk), før det til slutt ble bygget en festning på stedet. Festningen ligger i tilknytning til byen Varberg og huser Hallands kulturhistoriske museum, kaféer og restauranter, og et vandrerhjem. 

Tjolöholm slott 

Foto: Anne Marthe Widvey

Rett ved Kattegatts bølger, like utenfor byen Kungsbakca, ligger det staselige slottet Tjolöholm. Slottet ble ferdigstilt I 1904 og er bygget I britisk Tudor-stil. Tjolöholm er åpent for guidede turer og afternoon tea på søndager, det er også mulig å holde bryllup her hvis man ønsker seg en feiring I herskapelige rammer. Slottet er omringet av en vakker slottshage og en sjarmerende allmuelandsby med røde stuger til utleie. Det arrangeres også eventer og andre opplevelser på slottet, så her er det bare å følge med I kalender for en innholdrik slottstur til Sverige. 

Halmstad slott

Ved elven Nissan ligger Halmstad slott, som ble bygget på 1600-tallet da Halland var dansk. I dag holder fylkeskommunen og ordføreren til I slottet, men det arrangeres årlig flere forskjellige arrangementer som blant annet matmarkeder og julemarkeder. Innimellom holdes det også guidede turer I slottet, hvor du kan få et innblikk I slottets rom og historie. 

Skottorp slott 

I kommunen Laholm ligger et av sveriges best bevarte Empireslott, Skottorp slott. Bygningen ble oppført I 1680 og har vært hjem til en rekke adelige familier opp igjennom historien. I dag er slottet privateid, men du finner både en kafé og et eget meieri på stedet, som det er mulig å besøke. 

Wapnö slott

Wapnö slott ble oppført I 1754 og er I dag et slott hvor du kan bo, spise og oppleve gårdsdrift. Den gule slottet har en av sveriges største meieriproduksjoner, men fungerer også som hotell, restaurant og arrangementlokaler. Hver dag kan du komme å se på melking og dyrene på gården, og I restauranten serveres velsmakende retter komponert på kortreiste råvarer. 

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og…

HALLAND REISEGUIDE

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er Hallands største by og er kjent for sine lange sandstrender og yrende...

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender, idylliske gamlebyer, historiske spa og deilige kaféer. 1. Kungsbacka –...

Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter! Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i...

Høsttips

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.