Slott og festninger i Halland

Er det noe med Sverige som fascinerer oss nordmenn så er det storslagne slott og festninger.  Over hele landet ligger det imponerende byggverk med historisk sus over seg, og Halland er intet unntak. Dette er noen av regionens flotteste slott og festninger!  

Varberg festning 

Klippen hvor Varberg festning I dag ligger har i lang tid vært et strategisk punkt i Halland. Her ble det tent ild for å varsle om fiender på havet og på 1300-tallet ble det oppført en borg på stedet. Senere bygdes det et slott, som i mange hundre år var i danskenes hender (siden Halland var dansk), før det til slutt ble bygget en festning på stedet. Festningen ligger i tilknytning til byen Varberg og huser Hallands kulturhistoriske museum, kaféer og restauranter, og et vandrerhjem. 

Tjolöholm slott 

Foto: Anne Marthe Widvey

Rett ved Kattegatts bølger, like utenfor byen Kungsbakca, ligger det staselige slottet Tjolöholm. Slottet ble ferdigstilt I 1904 og er bygget I britisk Tudor-stil. Tjolöholm er åpent for guidede turer og afternoon tea på søndager, det er også mulig å holde bryllup her hvis man ønsker seg en feiring I herskapelige rammer. Slottet er omringet av en vakker slottshage og en sjarmerende allmuelandsby med røde stuger til utleie. Det arrangeres også eventer og andre opplevelser på slottet, så her er det bare å følge med I kalender for en innholdrik slottstur til Sverige. 

Halmstad slott

Ved elven Nissan ligger Halmstad slott, som ble bygget på 1600-tallet da Halland var dansk. I dag holder fylkeskommunen og ordføreren til I slottet, men det arrangeres årlig flere forskjellige arrangementer som blant annet matmarkeder og julemarkeder. Innimellom holdes det også guidede turer I slottet, hvor du kan få et innblikk I slottets rom og historie. 

Skottorp slott 

I kommunen Laholm ligger et av sveriges best bevarte Empireslott, Skottorp slott. Bygningen ble oppført I 1680 og har vært hjem til en rekke adelige familier opp igjennom historien. I dag er slottet privateid, men du finner både en kafé og et eget meieri på stedet, som det er mulig å besøke. 

Wapnö slott

Wapnö slott ble oppført I 1754 og er I dag et slott hvor du kan bo, spise og oppleve gårdsdrift. Den gule slottet har en av sveriges største meieriproduksjoner, men fungerer også som hotell, restaurant og arrangementlokaler. Hver dag kan du komme å se på melking og dyrene på gården, og I restauranten serveres velsmakende retter komponert på kortreiste råvarer. 

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

HALLAND REISEGUIDE

Matdestinasjonen Halland

Det er ikke uten grunn at Halland er blitt en populær matdestinasjon i Sverige. I regionen på Vestkysten er det gode vekstforhold for grønnsaker, i elvene hopper villaksen, skogen bugner av sopp og vekster, og havet frister med smakfulle skalldyr og fisk. Det er...

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her...

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender, idylliske gamlebyer, historiske spa og deilige kaféer. 1. Kungsbacka –...

Fine campingplasser på Sveriges riviera

Camping er den mest populære boformen for nordmenn når vi besøker nabolandet, og regionen Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges aller fineste strender. Er det strandnær eller bynær camping som frister? Eller en idyllisk...

Sommertips

By og bad i Sverige

By og bad i Sverige

Kombiner bading og byliv! Sveriges tre største byer lokker ikke bare med severdigheter og  urbane aktiviteter. Både Stockholm, Göteborg og Malmö har også knallfine skjærgårder og supre strender som gjør at du kan dra på storby- og badeferie samtidig!