Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter!

Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i Halland tilbyr perfekte forhold for kite- og surfeentusiaster. Varberg er Sveriges mest populære surfespot og lokker surfere fra både inn- og utland. Bli med på et fartsfylt vind- og bølgeeventyr eller nyt utsikten til de saltvannsglade bølgerytterene fra surfekaféene i Apelviken.

Apelviken – Sveriges beste surfestrand 

Badebyen Varberg har Sveriges surfestrand nr. 1, den hesteskoformede Apelviken. For alle som liker surfing, kiting, SUP og andre bølgeaktiviteter er dette stedet å reise til på sommeren.

Byen Varberg er viden kjent for vindsurfing, og så fort du ankommer Apelviken merker du at California-stemningen sitter som et skudd. Her dyrkes surfekulturen fullt ut, og på sommeren kommer tusenvis av surfere fra inn- og utland for å oppleve Sveriges surfeby nummer en. 

De to mest populære strendene i Varberg er Apelviken og Läjet, og det var her den svenske bølgesporten fikk sin spede start på 1980-tallet. I tillegg til topp forhold for å surfe, kite og vindsurfe, er det flere vindretninger og mer spenning enn du skulle tro. Og alt er rammet inn av surfebutikker, en 5-stjerners campingplass, hytteby og restauranter. Et smart tips for nybegynnere er å leie utstyr og delta på surfeskoler og kiteskoler for å lære det grunnleggende. 

Topp sommerstemning året rundt 

Surfekulturen i Varberg går hånd i hånd med all slags friluftsliv, og på sommeren syder sommerbyen av arrangementer og konserter. På vinteren er det de råeste surferne som inntar Apelviken og forsøker å temme de viltre bølgene i stormværet. På høsten opplever du de beste vindene, det er denne årstiden det er høysesong for surfing i Varberg. 

Vil du bølgesurfe i Varberg, er strendene Träslövsläge, Apelviken og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken. Vil du teste SUP, Stand Up Paddleboard, kan du sikte deg inn mot en de mange langgrunne strendene, både når det er vind og helt vindstille.

Hvis du vil kite, så ta et kurs så du lærer deg teknikken først. Kiting har alt vindsurfing har, men du kan i tillegg hoppe i 15 meters høyde og fly 50 meter bortover vannet. Vil du vindsurfe, sett kursen mot Olofsbo, Stranninge, Björkäng, Träslövsläge og anerkjente Apelviken og Läjet. 

Ønsker du å være litt mer i fred når du danser på bølgene, drar du til strendene litt lenger sør, rundt Halmstad. Der finner du 4 mil med langstrakte sanddyner – blant annet en av Sveriges lengste sandstrender, Mellbystrand, som strekker seg 12 kilometer langs kysten, og Ringenes strand som er en bra spot for vindsurfing.  

HALLAND REISEGUIDE

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold eller kulturelle severdigheter, har Halland på Sveriges vakre vestkyst...

Slott og festninger i Halland

Er det noe med Sverige som fascinerer oss nordmenn så er det storslagne slott og festninger.  Over hele landet ligger...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her...

Høsttips

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.