Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter!

Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i Halland tilbyr perfekte forhold for kite- og surfeentusiaster. Varberg er Sveriges mest populære surfespot og lokker surfere fra både inn- og utland. Bli med på et fartsfylt vind- og bølgeeventyr eller nyt utsikten til de saltvannsglade bølgerytterene fra surfekaféene i Apelviken.

Apelviken – Sveriges beste surfestrand 

Badebyen Varberg har Sveriges surfestrand nr. 1, den hesteskoformede Apelviken. For alle som liker surfing, kiting, SUP og andre bølgeaktiviteter er dette stedet å reise til på sommeren.

Byen Varberg er viden kjent for vindsurfing, og så fort du ankommer Apelviken merker du at California-stemningen sitter som et skudd. Her dyrkes surfekulturen fullt ut, og på sommeren kommer tusenvis av surfere fra inn- og utland for å oppleve Sveriges surfeby nummer en. 

De to mest populære strendene i Varberg er Apelviken og Läjet, og det var her den svenske bølgesporten fikk sin spede start på 1980-tallet. I tillegg til topp forhold for å surfe, kite og vindsurfe, er det flere vindretninger og mer spenning enn du skulle tro. Og alt er rammet inn av surfebutikker, en 5-stjerners campingplass, hytteby og restauranter. Et smart tips for nybegynnere er å leie utstyr og delta på surfeskoler og kiteskoler for å lære det grunnleggende. 

Topp sommerstemning året rundt 

Surfekulturen i Varberg går hånd i hånd med all slags friluftsliv, og på sommeren syder sommerbyen av arrangementer og konserter. På vinteren er det de råeste surferne som inntar Apelviken og forsøker å temme de viltre bølgene i stormværet. På høsten opplever du de beste vindene, det er denne årstiden det er høysesong for surfing i Varberg. 

Vil du bølgesurfe i Varberg, er strendene Träslövsläge, Apelviken og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken. Vil du teste SUP, Stand Up Paddleboard, kan du sikte deg inn mot en de mange langgrunne strendene, både når det er vind og helt vindstille.

Hvis du vil kite, så ta et kurs så du lærer deg teknikken først. Kiting har alt vindsurfing har, men du kan i tillegg hoppe i 15 meters høyde og fly 50 meter bortover vannet. Vil du vindsurfe, sett kursen mot Olofsbo, Stranninge, Björkäng, Träslövsläge og anerkjente Apelviken og Läjet. 

Ønsker du å være litt mer i fred når du danser på bølgene, drar du til strendene litt lenger sør, rundt Halmstad. Der finner du 4 mil med langstrakte sanddyner – blant annet en av Sveriges lengste sandstrender, Mellbystrand, som strekker seg 12 kilometer langs kysten, og Ringenes strand som er en bra spot for vindsurfing.  

HALLAND REISEGUIDE

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold eller kulturelle severdigheter, har Halland på Sveriges vakre vestkyst...

Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Halland er både et paradis for strandløver, badenymfer og surfere. Barnevennlige, langgrunne sandstrender med silkemyk sand ligger som perler på en snor langs Sveriges vestkyst. I tillegg har du klippestrender og svaberg lengre nord. Noen av Sveriges beste strender...

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...