Surfing på Sveriges Vestkyst

Du trenger ikke reise langt for å finne brusende surfebølger. Like sør for Gøteborg ligger Sveriges beste surfestrender og venter!

Et par timer over grensen med bil venter Nordens Hawaii på deg! Surfemiljøet i Sverige vokser stadig, og de langgrunne sandstrendene i Halland tilbyr perfekte forhold for kite- og surfeentusiaster. Varberg er Sveriges mest populære surfespot og lokker surfere fra både inn- og utland. Bli med på et fartsfylt vind- og bølgeeventyr eller nyt utsikten til de saltvannsglade bølgerytterene fra surfekaféene i Apelviken.

Apelviken – Sveriges beste surfestrand 

Badebyen Varberg har Sveriges surfestrand nr. 1, den hesteskoformede Apelviken. For alle som liker surfing, kiting, SUP og andre bølgeaktiviteter er dette stedet å reise til på sommeren.

Byen Varberg er viden kjent for vindsurfing, og så fort du ankommer Apelviken merker du at California-stemningen sitter som et skudd. Her dyrkes surfekulturen fullt ut, og på sommeren kommer tusenvis av surfere fra inn- og utland for å oppleve Sveriges surfeby nummer en. 

De to mest populære strendene i Varberg er Apelviken og Läjet, og det var her den svenske bølgesporten fikk sin spede start på 1980-tallet. I tillegg til topp forhold for å surfe, kite og vindsurfe, er det flere vindretninger og mer spenning enn du skulle tro. Og alt er rammet inn av surfebutikker, en 5-stjerners campingplass, hytteby og restauranter. Et smart tips for nybegynnere er å leie utstyr og delta på surfeskoler og kiteskoler for å lære det grunnleggende. 

Topp sommerstemning året rundt 

Surfekulturen i Varberg går hånd i hånd med all slags friluftsliv, og på sommeren syder sommerbyen av arrangementer og konserter. På vinteren er det de råeste surferne som inntar Apelviken og forsøker å temme de viltre bølgene i stormværet. På høsten opplever du de beste vindene, det er denne årstiden det er høysesong for surfing i Varberg. 

Vil du bølgesurfe i Varberg, er strendene Träslövsläge, Apelviken og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken. Vil du teste SUP, Stand Up Paddleboard, kan du sikte deg inn mot en de mange langgrunne strendene, både når det er vind og helt vindstille.

Hvis du vil kite, så ta et kurs så du lærer deg teknikken først. Kiting har alt vindsurfing har, men du kan i tillegg hoppe i 15 meters høyde og fly 50 meter bortover vannet. Vil du vindsurfe, sett kursen mot Olofsbo, Stranninge, Björkäng, Träslövsläge og anerkjente Apelviken og Läjet. 

Ønsker du å være litt mer i fred når du danser på bølgene, drar du til strendene litt lenger sør, rundt Halmstad. Der finner du 4 mil med langstrakte sanddyner – blant annet en av Sveriges lengste sandstrender, Mellbystrand, som strekker seg 12 kilometer langs kysten, og Ringenes strand som er en bra spot for vindsurfing.  

HALLAND REISEGUIDE

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste strender, herlige matopplevelser, ypperlige surfemuligheter og koselige...

10 bortgjemte sommerperler i Sverige

De fleste av oss har hørt om Strømstad og Liseberg, men Sverige er så mye mer enn det. Over grensen finnes det mange bortgjemte perler, som ikke er så kjente for nordmenn. Her er 10 tips til naturskjønne badeplasser, bra spisesteder, sjarmerende hoteller og vakre...

Ta med barna til strandparadiset Halland

De største ferieeventyrene ligger ikke nødvendigvis langt unna. Når du skal reise på ferie med barna, kan det være deilig å slippe lange flyturer med slitne og trøtte barn. Kun fire timer fra Oslo ligger sommerperlen Halland og venter på deg og familien. Sveriges...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Sommertips

Strandguide: Gotlands beste strender

Strandguide: Gotlands beste strender

Drømmer du om sydlige strøk, men ikke ønsker å reise så langt? Da er Gotland svaret! Øya i Østersjøen byr på fantastiske strender og det stedet i Sverige med flest soldager. Den flate øya har 80 mil...

Forsommer på Sveriges riviera

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste...

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...