Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på Vänern, på seiltur med selvbygd tømmerflåte eller på andre aktive opplevelser ute i den vakre naturen.

Sjørøvertur på Vänern

Overrask barna med en underholdene sjørøvertur på Vänern i Kristinehamn. Skipet «Bojorten» fra 1600-tallet har av piratbesetning, og når sjørøverflagget heises og skipet forlater havna er eventyret i gang. Turen går ut til øya Saxholmen hvor barna får utdelt kart og skal lete etter skatten.

Skitunnelen i Torsby

Start skisesongen allerede i sommer i Torsby skitunnel! Trenger du et lite avbrekk fra sol og bading kan du spenne på deg i skiene og suse av gårde i 1,3 km på perfekte vinterforhold. Det er mulig å leie alt utstyr du trenger på stedet og Torsby Sportscenter tilbyr også mange andre morsomme aktiviteter, som utendørs styrketrening, sykkelløyper og frisbeegolf.

Värmland-torsby-skitunnel-gå-på-ski-året-rundt-Sverige
Torsby Skitunnel / Foto: Tom Lindström

På eventyr i Mariebergsskogen

Mariebergsskogen, som ligger i midt i Karlstad Stadspark, er en spennende oase av natur og kultur som er gratis for alle å benytte seg av hele året. Barna elsker Lillskogen med alle gårdsdyrene, og på friluftsmuseet fra 1800-tallet vises landets kulturbygninger i et autentisk miljø. Vinterstid prepareres en stor isbane der man gå på skøyter.

I Naturum, et infosenter om naturen og omgivelsene, kan alle nysgjerrige få en følelse av värmlandsk natur. Og når du blir sulten kan du trekke inn i en av parkens gode spisesteder, som Kafe Spillkråkan, vaffelkaféen Spikgården og Naturums egen kafé og restaurant Terrassen Gastro.

Hjernetrim på Boda Borg 

Aktivitetssenteret Boda Borg ligger i Karlskoga, rett ved E18 og avkjørselen til Oslo og Karlstad. Her er det aktiviteten Quest som gjelder, en rekke utfordringer innen ulike sjangere i over 100 forskjellige rom. Man blir delt inn i lag og sammen skal dere løse forskjellige oppgaver underveis. Det kan være alt fra oppgaver innenfor musikk, teknikk, sport eller andre ting. Spenningen stiger etterhvert som man løser oppgavene og nærmer seg målet. Boda Borg har 25 ulike Quests, så her er det bare å legge hodene i bløt og bryne seg på morsom hjernetrim.

aktivitetssenter-for-barn-i-varmland-boda-borg-quests
Tar du utfordringen på Boda Borg? Foto: Visit Värmland

Utforsk øya midt i Vänern 

Øya Lurö ligger som en herlig liten oase midt i Vänern. Utforsk de gamle turstiene samtidig som du nyter den deilige naturen med panoramautsikt over Vänerskjærgården. Legger du sammen alle stiene på øya blir det nesten to mil med turmuligheter.

Ta en flåteferd på Klarälven

Det er en egen følelse å seile på en selvbygd tømmerflåte, hvis du ikke har prøvd det før, så har du nå sjansen på Klarälven. Klarälvens Camping og Vildmark i Värmland hjelper deg med å bygge en solid tømmerflåte som du senere kan sjøsette på elven. Ta pikniken ombord mens du sakte siger nedover Klarälven, eller fortøy underveis og utvid utflukten med en overnatting underveis.

Overnatting på tømmerflåte i Värmland Sverige
Tømmerflåtebygging på Klarälven / Foto: Øyvind Lund

Sykkel– eller vandretur på Klarälvsbanan

Klarälvsbanen er en sykkel– og gangvei som strekker seg hele 220 kilometer gjennom Värmlands vakre natur. Sykkelveien går fra Vänern i sør, langs Klarälven, og opp til fjellene og skogene i nord, ved Sysselbäck. Klarälvsbanen var tidligere en jernbanelinje som gikk fra Skoghall, gjennom Karlstad, og endte i Filipstad.

90 kilometer av Klarälvsbanen er asfaltert og bilfri, så her kan du sykle eller vandre helt uforstyrret av biltrafikk. Ved Uddeholm tar Klarälvsbanan slutt og blir til Klarälvsleden, som tar seg gjennom villmark og skogsveier, til Sysselbäck. Som fast følgesvenn på ruten, har du selvfølgelig alltid Klarälven like ved.

Les om fine overnattingsplasser i Värmland her:

MER INNHOLD FRA VÄRMLAND

Naturnære campingplasser i Värmland

Värmland er et campingeldorado med campingplasser i alle variasjoner og størrelser. Her får du blant annet herregårdscamping, koselige strandcampinger, femstjerners camping med basseng og campinghytter ved fine fiskevann. Bomstadbaden - Sydenstrand i...

Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable hotell. Eller test de enkle overnattingsstedene under stjernene....

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1. Selma Lagerlöfs Mårbacka I 1858 ble en av Sveriges...

Unionsleden: et sykkeleventyr fra Norge til Sverige

Utforsk grensetraktene mellom Norge og Sverige på den splitter nye nasjonale sykkelstien, Unionsleden! Oppdag stedene der unionen ble til, spennende severdigheter og vakre kulturlandskap fra sykkelsetet på begge sider av grensen. Nå som landene våre har vært adskilt...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»