Naturnære campingplasser i Värmland

Värmland er et campingeldorado med campingplasser i alle variasjoner og størrelser. Her får du blant annet herregårdscamping, koselige strandcampinger, femstjerners camping med basseng og campinghytter ved fine fiskevann.

Bomstadbaden – Sydenstrand i Värmland

Bomstadbaden ligger idyllisk til ved Värmlands riviera, i innsjøen Vänerns skjærgård. Her kan du bo i hytter, bobil, campingvogn eller telt ved strandkanten, og med en langgrunn og barnevennlig sandstrand like i nærheten. Bomstadbaden er en 4-stjerners camping som i tillegg til oppmerkede plasser og hytter tilbyr beachvolleyballbane, eventyrgolf, båt- og kajakkutleie. Campingen ligger kun 9 km fra Karlstad og er et bra utgangspunkt for dagsturer i Värmland.  

Den nydelige stranden Bomstadbaden i Värmland
Den vakre stranden på Bomstadbaden Camping. Foto: Cherie Hansson

Sommarvik Camping & Stugor – 5-stjerners campingluksus

Sommarvik er campingplassen med gullkant, som er tildelt fem fine stjerner. Her kan hele familien nyte campingferien i vakre omgivelser. Campingplassen har 500 plasser for telt, bobil og campingvogn, glampingtelt, og 64 hytter til utleie. 

Sommarvik er lokalisert ved innsjøen Västra Silen, med en nydelig sandstrand i tilknytning til stedet. Som om det ikke var nok har de også en egen relaxavdeling, jacuzzi, tyrkisk steambad, badstue og to ulike utendørsbasseng. Barna kan more seg med Kids Club og lekeplasser, og av familieaktiviteter finnes det kano, eventyrgolf, robåt, sykler og bordtennis. På campingplassens egen restaurant kan du nyte god mat og drikke med utsikt til sjøen.  

Innsjønær camping på Sommarvik. Foto: Johanna Fransson, Sommarvik

Herrgårdscamping i Kristinehamn

I Kristinehamn kan du campe på en herregård, hvor kult er ikke det? Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor er en helårscamping med unik beliggenhet på Presteruds herregård ved innsjøen, Väneren. Kombiner herregård- og campinglivet på en campingferie med gullkant. Campingen har moderne hytter med høy komfort, og kun 3 kilometer fra området ligger en av verdens største Picasso statuer.

Frykenbadens Camping 

Frykenbadens Camping ligger idyllisk til ved østre siden av innsjøen Nedre Fryken. Hytteutleie og plasser for bobil, campingvogner og telt er tilgjengelig for gjester, samt at campingen tilbyr minigolf, biljardgolf, lekeplass, restaurant og badestrand med brygge.

Arvika SweCamp Ingestrand 

Arvika SweCamp Ingestrand finnes det 300 plasser for telt, campingvogn og bobil, og 48 hytter i ulik standard og størrelse. Her kan du bo helt nede ved strandkanten eller på fine plasser inne i furuskogen. Campingen holder til rett ved Glafsfjorden, fire kilometer fra Arvika. Plassen ligger rett ved vannet med sandstrand og brygge som er handikaptilpasset. Lei kano, tråbåt eller motorbåt, og utforsk Glafsfjordens glitrende vann eller prøv fiskelykken i innsjøen. Det går også en fin sykkelsti fra campingen og inn til Arvika sentrum.

Duse Udde 

Duse Udde er en campingperle i friluftsparadiset Duse Udde ved Väneren. Totalt finnes det 350 plasser for campingvogn, bobil og telt, i tillegg til 50 campinghytter. Naturen rundt byr på fine sykkelstier og et rikt dyreliv. Den langgrunne og barnevennlige stranden er godt egnet for barnefamilier, i tillegg til gode forhold for vindsurfing og fiske på stedet. Duse Udde kan til og med skryte av en egen gjestehavn.

Haganäset Charlottenberg Camping och Stugor 

Haganäset er en rolig og naturskjønn campingplass med beliggenhet på et grøntområde ved Bysjön. Campingen er lokalisert i Charlottenberg, en grensekommune kun 12 mil fra Oslo og 10 mil fra den større byen Karlstad. Her finner du hytter og campingtomter til utleie, og matservering og aktiviteter under sommersesongen.

Les om unike bosteder i Värmland her

MER INNHOLD FRA VÄRMLAND

Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable hotell. Eller test de enkle overnattingsstedene under stjernene....

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1. Selma Lagerlöfs Mårbacka I 1858 ble en av Sveriges...

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på Vänern,...

Unionsleden: et sykkeleventyr fra Norge til Sverige

Utforsk grensetraktene mellom Norge og Sverige på den splitter nye nasjonale sykkelstien, Unionsleden! Oppdag stedene der unionen ble til, spennende severdigheter og vakre kulturlandskap fra sykkelsetet på begge sider av grensen. Nå som landene våre har vært adskilt...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»