Temaparker, badeland og familieattraksjoner i Dalarna

Oppdag Dalarnas kuleste familieopplevelser som sikrer gøyale, lærerike og magiske stunder. Her er 8 temaparker, badeland og dyreparker du trygt kan ta med på reiseruta for bilferien.

Enten værgudene byr på regn eller sol, finnes det alltid en familiepark å besøke i Dalarna. Sagolandet Tomteland og Leksand Sommarland i Siljansregionen tilbyr utendørsopplevelser og aktiviteter for hele familien. Mens dere i Borlängeområdet kan dra på fremtidsmuseum, spise strutseburger og leke i innendørs bølgebasseng.

Sørg også for å krydre bilturen med stopp på et par av Dalarnas kulturelle høydepunkter, noen lokale Dalarna-delikatesser og andre aktive naturopplevelser.

En magisk dag i Sagolandet Tomteland

I Sagolandet Tomteland venter en verden full av fantasi, trolldom og magi. Her kan ungene besøke julenissens hjem på ordentlig! Innrammet i den vakre naturen på Gesundaberget, rett utenfor Mora, ligger nemlig julenissens lille by med småkoselige tømmerhus, fossefall, og innsjøer. Tomteland huser også Trollenes Rike, hvor du kan dra på trollsafari og gå i trollskole, og Sagotorget (eventyrtorget) hvor Heksen og Eventyrfeen krangler til stadighet.
Et innholdsrikt teaterprogram tar deg med på eventyr og moro hele dagen.

Magiske møter i Tomteland. Foto: Visit Dalarna

Leksand Sommarland 

Gjør deg klar til familiens våteste og villeste eventyr! I det sydhavsinspirerte vannlandet, Leksand Sommarland, finner du bassenglandskap med vannsklier og fritt fall med mer. Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen, som berg- og dalbanen Drop’n’Twist og den 300 meter lange zip-linen. Rundt piratskipet i den lille innsjøen tilbys padling i kano, tråbåt og linbane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i taubanen som finnes både for barn og voksne. Gå heller ikke glipp av Jump Park, en ballbinge og tre hoppeputer. Hopp fra de høye tårnene, klatrestivet eller fra trampolinene og land på de deilige hoppeputene. I Jump Park finnes også en airtrack hvor du kan ta salto, løpe eller bare sprette helt fritt! 

I direkte tilkobling til Leksand Sommarland ligger den 4-stjerners campingen, Leksand Strand. På campingen finnes en ny eventyrgolfbane (minigolf), et eget basseng med vannsklier og en restaurant ved stranden der det hver kveld bys på mini-disko og familieunderholdning.

Sjekk også ut disse spesielle gårdsdyrene og badelandene:

Hils på bison i Avesta Visentpark

Etter andre verdenskrig fantes det bare 50 europeisk bison igjen i Europa. Avesta Visentpark spiller en viktig rolle i redningsarbeidet av den utrydningstruede arten, og aler i dag opp europeisk bison på en koselig gård sør i Dalarna. Hvert år fødes skjønne kalver som kan hilses på i sommerhalvåret, og det tilbys også deilig fika eller lunsjretter i låven. I et samarbeid med Rewilding Europe er målet til Avesta Visentpark å slippe bisonen ut i det fri igjen.

Har du noen gang sett bison i levende live? Foto: Visit Dalarna

Experium – en innendørs verden av opplevelser

Er det kjipt vær i ferien, er det bare å trekke inn på Experium i Sälen som tilbyr et eventyrbad med Sveriges første innendørs surfebølge og store basseng både ute og inne. Ungene vil digge og utforske de morsomme skliene og teste innendørs surfing. For mer avslapping og ro kan Saunaverdenen friste med ulike kalde og varme bad, eller hva med en deilig spabehandling? Når matlysten begynner å melde seg og alle har fått på seg tørre klær er det flere spisesteder å velge mellom på Experium. Og ikke nok med det – under samme tak kan dere også finne 3D-kino, bowling, butikker og frisør.

Lær om strutsen i Sahlins Struts

Vet du hvor stort et strutseegg er? Det tilsvarer rundt 25 vanlige hønseegg! Og disse kan det lages masse godt av, noe strutsegården, Sahlins Struts har gjort til sin spesialitet. Kom og hils på strusen og prøv hjemmelagd strutseleverpostei eller strutseburger på gården som ligger seks kilometer utenfor Borlänge.

Hva med litt struts til lunsj? Foto: Taste of Dalarna / Visit Dalarna

Familievennlige badeopplevelser på Aqua Nova

Badeland er en alltid en sikker vinner på familieferien – og på Aqua Nova i Borlänge er det langt til rette for en ellevill badedag. Bølgebasseng, sklier, utebasseng med virvelstrøm og lekeland med sjørøverskip for de minste, er bare noe av det som kan testes her. For de voksne er kanskje relaxavdelingen mer fristende, med ulike badstuer, utendørs boblebad og massasje- og skrubbehandliger.

Opplev vitenskapens inspirerende verden på 2047 Science Center

Har du en liten ingeniørspire i familien, bør du legge turen til 2047 Science Center i Borlänge. Her kan ungene slå seg løs I VR-rommet, lag megastore såpebobler og programmer din egen robot. Gå heller ikke glipp av Planetariet, en unik kinosal med et rundt lerret der dere kan bli kjent med solsystemet på en morsom og engasjerende måte. Kom tidlig – her kan dere lett bli hele dagen og utforske morsomme utfordringer.

Få flere tips til familieferie i Dalarna her.

DALARNA REISEGUIDE

Dalarna: Sveriges sykkeldestinasjon nummer en!

Dalarna er et sant sykkelparadis! Lek deg i mer enn 200 mil med sykkelstier, perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Her er en sykkelguide til de beste sykkeldestinasjonene i Dalarna! Enten du er nybegynner eller har lang erfaring på...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Kulturresan: De 9 beste kulturopplevelsene i Dalarna

Planlegg en kulturell rundreise gjennom Dalarna, og lær mer om Sveriges kulturarv og historie. Kulturresan er en rundtur som inneholder ni av de mest unike kulturopplevelsene Dalarna. La deg begeistre av Dalarnas unike kulturhistorie og lær mer om hvordan det har...

Dalarnas vakre natur

Naturen er alltid tett på i Dalarna, med sine store skoger, glitrende innsjøer og vide fjellområder. Kombinert med de idylliske rødmalte tunene er Dalarna en fryd å utforske. Her er det opplevelser og fotomotiver i fleng! Elver, innsjøer og strender I Dalarna er du...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»