Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”. Nå har det også vokst frem et nytt matsentrum i kommunen Hylte, med stjernerestauranten Knystaforsen som kulinarisk samlingspunkt.  

For et par år siden åpnet restauranten Knystaforsen i Hylte. Restauranten høstet fort internasjonal anerkjennelse og Michelin-stjerne, og nå har matmiljøet rundt Knystaforsen vokst og blitt til gastronomsik reisemål.  

Knystaforsen ligger noen mil fra kysten, ved tettstedet Rydöbruk. Her etablerte Eva og Nicolai Tram seg i 2020, og byttet ut urbant byliv i København med et gammelt sagverk i skogen. De startet restauranten Knystadforsen, hvor maten tilberedes over åpen ild og råvarene er hentet fra den ville naturen rundt. Spisestedet ble fort lagt merke til, og i 2022 mottok de en stjerne i Michelinguiden.  

Nicolai og Eva tok suksessen videre og i fjor åpnet de også en landlig pizzeria ved navn Knystaria i kunstneratterlieret på området. I den store vedovnen bakes pizzaer med smaker fra både Halland og Sicilia, i tillegg til surdeigspizza, småretter og søte desserter. 

 

I våres åpnet enda et nytt sted i Rydöbruk, tilskuddet Fika by Steph. Stephanie Johannson – vinneren av Hela Sverige baker 2021 – disker opp med rykende ferske surdeigsbakevarer i Rydöbruks gamle brannstasjon.  

I tillegg til stedene ved Rydöbruk har Halland også et rikt utvalg av velrennomerte spisesteder over hele regionen. Her er listen over de 11 stedene som  Eater.com omener du bør besøke hvis du er ute etter et bedre måltid i Halland:  

Kungsbacka:  

Cosa Table 

Varberg:  

Bar glou glou 

Kustbageriet 

Restaurang Äng 

Björkängs fisk 

Falkenberg:  

Lis mejeri 

Lilla Napoli 

Solhaga stenugnsbageri 

Slöinge kafferosteri 

Prostens pizza 

Borgmästargården 

Stålboms konditori 

Hylte:  

Knystaforsen 

Knystaria 

Stedsans farm & restaurant 

Halmstad:  

Feldts Tivolikiosk 

Feldts bröd & konfekt 

Steninge kuststation 

Les Hallandsguiden her. Les hele guiden her 

Info om Eater.com og “Where to eat 2023” 

Sammen med blant annet Ho Chi Minh City i Vietnam, Sardinia i Italia og Cambridge i England nevnes Halland som ett av 11 steder du bør spise deg gjennom i 2023. Årets liste “Where to eat 2023” har ikke bare fokus på ordentlig bra mat, men har også tatt hensyn til det som gjør matopplevelsen til noe ekstra: menneskene, miljøet, kulturen og historien bak maten. 

Hvorfor foodier skal besøke Halland i 2023 begrunner Eater med flere grunner, blant annet trekkes Michelin-restaurantene, Äng og Knystaforsen, fram. Men det legges også vekt på regionens fruktbare jord, myldrende skoger og den fantastiske kystlinjen, som har tiltrukket seg ambisiøse restauratører, naturvinsentusiaster, eventyrlystne sankere og gründere. De bruker ikke bare råvarer fra land og hav i regionen, men lokker gjester ut i villmarken, hvor de får smake på roen og naturen rundt seg. 

HALLAND REISEGUIDE

Slott og festninger i Halland

Er det noe med Sverige som fascinerer oss nordmenn så er det storslagne slott og festninger.  Over hele landet ligger...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Høsttips

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...