fbpx
Opplev Sveriges Personvernerklæring

Her kan du lese om hvordan vi behandler informasjon om besøkende til Opplev Sverige.

Hvem vi er

Opplev Sverige drives av Nordest AS som en informasjonskanal til om reisemål i Sverige. Daglig leder i Nordest, Thomas Johansson, er på vegne av Opplev Sverige behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Informasjonskapsler

Opplevsverige.no benytter informasjonskaspler, slik som nesten alle andre nettsider. Informasjonskapsler (cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på enheten din i det du besøker en nettside. Filene blir slettet automatisk etter en viss tidsperiode eller når nettsiden lukkes, ut ifra innstillingene i nettleseren din. Informasjonskapsler brukes for å forbedre brukeropplevelsen din ved å ta vare på nøkkelopplysninger og preferanser.

Ved å gå inn og hente informasjon på nettsiden vår samtykker du til at det settes informasjonskapsler i nettleseren din, med mindre du har gjort egne innstillinger. Dersom du ikke vil akseptere bruken av informasjonskapsler står du fritt til å endre innstillinger i nettleseren din. Det kan imidlertid føre til at ikke alle funksjonene på nettsiden fungerer optimalt.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, kart og annet). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet.

Analyseverktøy

Google Analytics

Opplev Sverige samler inn bruksmønster og statistikk ved hjelp av analyseverktøyet Google Analytics. Det vil si at det samles inn informasjonskapsler som registrerer brukerens IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Det gjelder for eksempel hvilke sider de besøkende ser på, hvor lenge og antall sidevisninger. Denne dataen brukes til å utvikle bedre og mer tilpasset innhold til brukerne. Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du velge deg ut av Google Analytics bruk av anonyme data.

Facebook Pixel

Opplev Sverige er også tilstede på sosiale medier, per nå Facebook og Instagram. For å forbedre samspillet mellom Facebook og Opplevsverige.no har vi installert Facebooks pixel – et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til besøkere på nettsiden og til markedsføring i sosiale medier. Mer informasjon om personvern på Facebook kan du finne her.

Din kontaktinformasjon

Innsyn og retting

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til Opplev Sverige. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Opplev Sverige lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Lær om Sverige

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Det er herlig å suse i full fart ned en slalåmløype eller stå på langrenn innover skog og fjell. Men er du trøtt i lårene og trenger litt avveksling, finnes det mange muligheter til å gjøre...

Camping i Sverige

Camping i Sverige

Er du fristet til å teste camping i Sverige, i bobil, campingvogn, telt eller campinghytter? Enten du vil nyte campingferien ved vannkanten, under store trær eller ved bølgende sanddyner, er Sverige...