Opplev Sveriges Personvernerklæring

Her kan du lese om hvordan vi behandler informasjon om besøkende til Opplev Sverige.

Hvem vi er

Opplev Sverige drives av Nordest AS som en informasjonskanal til om reisemål i Sverige. Daglig leder i Nordest, Thomas Johansson, er på vegne av Opplev Sverige behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Informasjonskapsler

Opplevsverige.no benytter informasjonskaspler, slik som nesten alle andre nettsider. Informasjonskapsler (cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på enheten din i det du besøker en nettside. Filene blir slettet automatisk etter en viss tidsperiode eller når nettsiden lukkes, ut ifra innstillingene i nettleseren din. Informasjonskapsler brukes for å forbedre brukeropplevelsen din ved å ta vare på nøkkelopplysninger og preferanser.

Ved å gå inn og hente informasjon på nettsiden vår samtykker du til at det settes informasjonskapsler i nettleseren din, med mindre du har gjort egne innstillinger. Dersom du ikke vil akseptere bruken av informasjonskapsler står du fritt til å endre innstillinger i nettleseren din. Det kan imidlertid føre til at ikke alle funksjonene på nettsiden fungerer optimalt.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, kart og annet). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet.

Analyseverktøy

Google Analytics

Opplev Sverige samler inn bruksmønster og statistikk ved hjelp av analyseverktøyet Google Analytics. Det vil si at det samles inn informasjonskapsler som registrerer brukerens IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Det gjelder for eksempel hvilke sider de besøkende ser på, hvor lenge og antall sidevisninger. Denne dataen brukes til å utvikle bedre og mer tilpasset innhold til brukerne. Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du velge deg ut av Google Analytics bruk av anonyme data.

Facebook Pixel

Opplev Sverige er også tilstede på sosiale medier, per nå Facebook og Instagram. For å forbedre samspillet mellom Facebook og Opplevsverige.no har vi installert Facebooks pixel – et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til besøkere på nettsiden og til markedsføring i sosiale medier. Mer informasjon om personvern på Facebook kan du finne her.

Din kontaktinformasjon

Innsyn og retting

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til Opplev Sverige. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Opplev Sverige lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

DALARNA

HALLAND

ÖREBRO

GOTLAND

VÄRMLAND

STOCKHOLM

Familieparker i Sverige

En ferie skal gjerne være fylt med aktiviteter for hele familien, og i Sverige har de lagt godt til rette for at familieferien skal bli så vellykket som mulig med et stort utvalg av badeland, dyrehager, temaparker og fornøyelsesparker.

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Høsten er en fin tid å feriere i Sverige! Her kommer tips til morsomme aktiviteter og opplevelser for store og små. Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og...

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...