By og bad i Sverige

Sveriges tre største byer lokker ikke bare med myldrende liv, severdigheter og  urbane aktiviteter. Både Stockholm, Göteborg og Malmö har også knallfine kystlinjer og supre strender som gjør at du kan dra på storby- og badeferie samtidig! 

Det er som regel valgets kval: Skal man gå for en bedagelig badeferie, der dagene består av å ta det mest mulig med ro, eller skal man benytte fridagene til å oppleve ting i en storby? Reiser du til Sverige i sommer, trenger du ikke å velge bort noe. «Söta brors» tre største byer ligger nemlig beleilig til ved kysten, og kan friste med strender, øyer og vannaktiviteter – i tillegg til pulserende storbyopplevelser av rang!   

Nedenfor guider vi deg til hvordan du kan kombinere by og bad i Stockholm, Göteborg og Malmö i sommer! 

GÖTEBORG 

Den svenske vestkystens hovedstad byr på en myldrende bykjerne og et tjuetalls øyer – som alle kan skilte med unike plasser å oppdage!  

Bading i Gøteborg

Frihamnen og den allmänna bastuen

Allmänna bastun ble bygget av gjenbruksmateriale og oppført som en prototype i 2014, og siden den har blitt veldig populær blir den nå permanent i Jubileumsparken. Den nye badstuen vil beholde den karakteristiske fasaden til den nåværende badstuen slik at den beholder sitt unike utseende. Ved siden av badstuen finnes det også to saltvannsbasseng i Göta elven, hvor du kan bade hele året, samt et ferskvannsbasseng som er åpent i sommersesongen. Både bassengene og badstuen er gratis å bruke.

Øyhopping i Göteborg 

Bare en halvtime utenfor Göteborg sentrum, kan du bade og nyte ekte øyliv! Her finner du strender, pensjonat, turstier og restauranter, og du tar deg ut til øyene ved å ta trikken fra paradegaten Kungsportsavenyen til Brunnsparken hvor du bytter til trikk nr. 11 til Saltholmen. Herfra tar du deg videre ut i skjærgården via Styrsöbolagets ferger. (styrsobolaget.se). Dette er fem av de mest populære øyperlene:  

Vrångö: Fra trikkestoppet Saltholmen tar det cirka 45 minutter med ferje ut til Vrångö. Vrångö er den sydligst beliggende øya i Göteborgs skjærgård, og den har supre badeplasser, turstier, et rikt fugleliv og fine fiskemuligheter. Stien som leder opp til toppen av øya har vært brukt i århundrer av kvinner som skulle speide etter mennene som var ute og fisket. Første skjærgårdstur ut hit fant sted i 1926, og i dag har øya rett i underkant av 400 fastboende.

Donsö: Ferjeturen fra Vrångö til Donsö tar bare 15 minutter, og på sommeren er dette skjærgårdens mest tettbefolkede øy med 1500 innbyggere. Donsö har fortsatt fiske som hovednæring, så et smart tips er å kjøpe ferske skalldyr fra fiskebåtene i havna, og siden følge stiene som ender opp ved flotte utsiktspunkter. Eller, dere kan holde dere i vannkanten og oppsøke restauranten Isbolaget som serverer deilig bistromat. Økologiske og kortreiste råvarer står på menyen, og med jevne mellomrom forvandles stedet til et konsertlokale der en miks av kjente og ukjente artister som hyller sommeren. Med tanke på naturopplevelsene og badeplassene, er Donsö midt i blinken for småbarnsfamilier.

Styrsö: Fra Donsö til Styrsö tar du deg ved å spasere over brua som binder de to øyene sammen. Styrsö er den største øya i Göteborgs skjærgård, og man kan velge og vrake mellom opplevelser etter humør og lyst. Her finnes det skjønne spesialforretninger, kafeer og restauranter, en livlig gjestehavn, barnevennlige strender og blankskurte svaberg. I Bratten ligger praktvillaene fra forrige århundreskiftet på rekke og rad. Nord på øya fins det et sjarmerende fiskekvarter som heter Styrsö Tången. I Halsvik har de klart å bevare den originale skipperhusbebyggelsen fra gamle dager. Og ved øyas kirke ligger småhusene tett i tett – søte og skjeve, preget av vær og vind. Den beste måten å ta seg rundt på her, er ved å leie en sykkel, eller ved å benytte en av de mange mopedene med flak som suser rundt i smågatene og sørger for at mennesker og bagasje kommer seg dit de skal. Og bagasje er noe man bør vurdere å ta med seg ved ett besøk: Pensionat Styrsö Skäret ved havna har 13 rom og er rett og slett gull. Bak dørene skjuler det seg en velrenommert restaurant med fokus på fisk og skalldyr, og vakkert interiør som sender tankene tilbake i tid.

Brännö: Fra Styrsö til Brännö tar det 30 minutter med ferje. Øya er bilfri, stor, frodig og kjent for sine geniale badeplasser. Det er også populært å padle i det rolige farvannet her. På Brännö arrangeres det klassisk bryggedans til levende musikk flere torsdager i måneden – et populært arrangement, som også mange av øyas 900 fastboende har sansen for. Vil man oppleve severdigheter, er øyas trekirke og Hembygdsmuseet et par gode stalltips. Det er også et must å stikke innom Brännö Värdshus, som er proppfull av kuriositeter og en viktig del av skjærgårdens kulturarv. Og ikke minst – den er et sentrum for konserter og pubkvelder gjennom hele sommeren.

Vinga: Øya Vinga ligger i den ytre skjærgården, og er Göteborgs vestligste punkt. De 10 sjømilene ut fra Stenpiren i sentrum tilbakelegges raskt med båten M/S Walona som serverer ferske reker og skalldyrsbuffet underveis. Vinga har to landemerker: Det ene er et 46 meter høyt fyrtårn som gir magisk utsikt over skjærgården fra toppen. Det andre er visesangeren Evert Taubes barndomshjem som er omgjort til museum. Øyas velforening arrangerer guideturer til attraksjonene, og underveis får man et fint innblikk i alt fra flora og fauna, til hvordan livet artet seg på Vinga i gamle dager. Ikke for det – man kan oppleve Vinga på egen hånd også. Øya er kjent for å ha vestkystens beste badevann, og klippene er supre å fiske fra.

Topp 10 ting å gjøre i byen 

Liseberg: Fornøyelsesparken Liseberg ligger midt i Göteborg, og er definitivt verdt et besøk – uansett hvor gamle dere er. Her kan dere boltre dere blant en rekke karuseller, spille femkamp, spise godt og få med dere underholdning fra scenen.

Botaniska Trädgården: Med sine 170 hektar er dette Europas største hage! Her finner du rundt 16000 arter i de ulike drivhusene og i områder som Klippträdgården og Örtagården. I drivhuset finnes blant annet Sveriges største samling av tropiske orkideer og kjøttetende vekster. Botaniska Trädgården har to sjterner i Michelin Green Guide, og på sommertid arrangeres det daglig guidede omvisninger.

Shopping: Det kryr av kule butikker her, og for å finne dem bør du oppsøke Vallgatan og Kungsgatan med kjedebutikker, Victoriapassagen – som er en oase av velduftende produkter, og Magasingatan – hvor du bla. finner den kule innredningsbutikken Artilleriet, Miss Ragtime, Velour og Acne. Like rundt hjørnet for Artilleriet, ligger Afro Art, med fint etnisk håndverk, og videre rundt neste hjørne, på Grönsakstorget, finner dere den søte blomster- og interiørforretninger Floramor och Krukatös – en juvel av de sjeldne.

Röda Sten Konsthall: En spennende arena for samtidskunst, beliggende under Älvsborgsbron. Her er det så og si alltid utstillinger det er verdt å få med seg, samt et gedigent program med visninger og workshops. Ta en matbit på den populære restauranten, eller delta på klubben som går av stabelen her på kveldstid i helgene.

Fika: Svenskene elsker å «fika», og i Göteborg er det tett mellom deilige kafeer. Prøv den kjente «Hagabullen» på Café Husaren på Haga Nygata, og smak den kjente kaffen og det velduftende bakverket på Da Matteo på torget på Magasingatan. På Kafé Magasinet kan du nyte en kopp kaffe i den grønne bakgården i Hage, imens Steinbrenner & Nyberg på Östra Larmgatan og MR Cake på Lilla Badhusgatan byr på deilige kaker.

Paddan: Dra på sightseeing langs Göteborgs kanaler med Paddan-båtene, som tar deg gjennom vallgraven og kanalene fra 1600-tallet, under de lave broene og ut i havnen. På ferden får dere se både GöteborgsOperaen, Feskekörka, Läppskiftet, gamle områder og grønne parker.

Mini- og frisbeegolf i Slottsskogen: Slottsskogen er göteborgernes friluftsområde og grønne møteplass. Her finner dere flott skog, ville vekster og grønt gress, Barnens Zoo med ponniridning og ulike dyr, minigolfbane ved Linnéplatsen og en 18-hulls frisbeegolfbane ved Bragebacken. Pakk en piknikkurv og nyt en varm dag her!

Mat i toppklasse: Göteborg er en gullgruve for matelskere! Her finnes et stort utvalg av Michelin-restauranter (flere av dem med budsjettvennlige priser og avslappet atmosfære), og en rekke bra restauranter forøvrig. Prøv for eksempel den populære vinbaren og restauranten Bar la Lune, velsmakende Bang Matbar, gourmet på SK Mat & Människor eller italiensk på nyåpnede Posto. Puta Madre på Magasingatan hyller den meksikanske modellmammaen, og har en helt spesiell atmosfære, med møbler i karmosinrød fløyel, krystallysekroner, det største tequilasortimentet i Norden og fantastiske nachos, imens nyrenoverte Fäskekörka serverer fersk sjømat i historiske omgivelser.

Les mer om nye restauranter i Göteborg her

STOCKHOLM 

Sveriges hovedstaden ligger prydelig til på østkysten, og er bygget på 14 øyer. Stockholm er dermed omgitt av masse deilig badevann, samtidig som bykjernen skilter med en alt som er en hovedstad verdig – i særs vakker drakt.   

Foto: Henrik Trygg/Stockholm Archipelago

Svøm i Stockholms skjærgård 

I Stockholm kan du bade midt i byen! Her finner du nemlig flere fine strender og badeklipper: 

Smedsuddsbadet: Strandbadeplass ved Rålambshovsparken som er spesielt populær blant barnefamilier. Her kan dere sole dere på både stranden, brygga og gressplenen, omgitt av bekvemmeligheter som dusjer, toaletter og kafé. Smedsuddsvägen, Stockholm.

Långholmens bad: Denne idylliske holmen er en superpopulær piknik- og bad-destinasjon. Her finnes det også et gammelt fengsel omgjort til vandrerhjem og fengselsmuseum, friluftsscene, sjarmerende hus og kolonihager, Stockholms eldste arv, Mälarvarvet, og et lite Bellmansmuseum med kafé. Fra den østre siden, får man dessuten fantastisk utsikt over Riddarfjärden og Gamla stan. Långholmen ligger mellom Kungsholmen og Södermalm, og du kommer hit ved å kjøre over Långholmsbron, eller ved å ta t-banen til Hornstull og deretter gå i ca. 10 minutter, eller ta buss nr. 4, 66 eller 54, som alle stopper i nærheten.

Brunnviksbadet: Strandbad i Frescati Hage ved Brunnsviken i Ekoparken. For dem som kan svømme, finnes det også sjarmerende viker og strandkanter nærmere Hagaparken. Gå eller ta t-banen til Universiteter.

Fjäderholmarnas bad: Reis ut til badeklippene på Stockholms nærmeste skjærgårdsøy, Fjäderholmen. Ta båten fra Slussen eller Nybroplan (25 minutter).

Oxhålsbadet: Badeplass i grønne omgivelser på Stora Essingen. Her finner dere tre store brygger med badetrapper, grillplass og toaletter. Ta buss nr. 1 til Flottbrovägen.

Opplevelser på vannet 

Hopp i en kano, kajakk eller båt, og opplev den svenske hovedstaden fra et nytt perspektiv! Padlende mellom øyene og bydelene, kan du se Stadshuset, Gamla stan og mange andre severdigheter fra vannet!  

Kafé Kajak: I Stockholms kajakklubbs vakre bygning i Rålambshovsparken, finner du både en sjarmerende kafé  og kajakkutleie. Herfra padler du i den rolige Långholmskanalen, forbi Stadsuset eller langs grønne viker i Mälaren. Smedsuddsvägen 23, Stockholm.

Brunnsvikens Kanotcentral: Her kan du leie kano eller kano og padle i Ekoparken, forbi slott og vakre parkområder. Kanosentralen har åpent daglig i juni til august. Frescati Hagväg 5, Stockholm.

Foto: Henrik Tygg

Topp 10 ting å gjøre i byen 

Sykkeltur på Djurgården: En av de mest idylliske tingene dere kan gjøre i Stockholm, er å spasere langs brygga på Strandvägen, leie sykler ved Djurgårdsbron og sykle rundt på den vakre, grønne øya Djurgården. Her kan du stoppe for en piknik på gresset, besøke et av de mange museene som ligger her (som Vasamuseet), og ta en avstikker på kronprinsesse Victoria og prins Daniels kjærlighetssti. visitdjurgarden.se 

Gamla Stan: En av Europas største og best bevarte middelalderske bykjerner, og en av Stockholms fremste attraksjoner. Hele Gamla Stan er som et levende museum, og her finner du slottet, gamle kirker, kunsthåndverk, og kuriosa og suvenirer blant de brosteinsbelagte grendene og husene i ulike gulnyanser. visitstockholm.com 

Fotografiska: Fotomuseum i Stadsgårdshamnen på Söder, hvor fotografiet som kunstform står i sentrum. Det er en helt egen opplevelse å tusle rundt i de mørke rommene og betrakte interessante fotografier, foreviget av svenske og internasjonalt anerkjente fotografer. Få også med deg butikken her, som selger massevis av fine bøker, kule postere og andre morsomme ting. fotografiska.eu 

Utsiktspunkter: Stockholm er en vakker by, så pass på at du får sett den ordentlig når du er her. Det gjør du best ved å oppsøke et av byens mange utsiktspunkter: På uteserveringen til Mosebacketerassen på Södermalm finner du både tre barer, ølkiosk, pølsegrill og livescene – og uslåelig utsikt over hele byen. En annen favoritt er Monteliusvägen på Söder; en tursti langs Mariabergets høyder. Her har du sjarmerende gamle hus i ryggen, og en fantastisk utsikt over det glitrende vannet i Ridderfjärden, Stadashuset og Gamla stan foran deg. Og vil du virkelig tas til himmels, bør du ta attraksjonen SkyView, som tar deg opp 130 meter over havet i en glassgondol på utsiden av arenaen Globen. sodrateatern.com / globearenas.se 

Gröna Lund: Koselig tivoli på Djurgården som du når enten med trikk eller ved å hoppe på båten fra Slussen. Her finner du 30 attraksjoner (deriblant sju berg-og-dal-baner), spill, spisesteder og en scene som byr på konserter med kjente artister. gronalund.com 

Shopping: Det er vanskelig å besøke Stockholm uten å handle med seg noe hjem, takket være byens mange kule butikker. I bydelene city og Östermalm er det gater som Drottninggatan, Kungsgatan, Sergelgatan, Biblioteksgatan, og kjøpesentre som NK og Gallerian som gjelder. Her finner du kjedebutikker, klær og interiørartikler fra skandinaviske designere og flere unike butikker som vi ikke har i Norge. Sjekk blant annet ut skobutikken Scorett, Rodebjer Store, & Other Stories, Byredo og Antikt Gammalt & Nytt. I bydelen Södermalm bør du oppsøke småbutikkene rundt Nytorget (som Lisa Larssons Second Hand og Grandpa) og tusle en tur ned Hornsgatan, hvor du finner favoritter som Beyond Retro, WOS og Afro Art. visitstockholm.com 

Skansen: Verdens eldste friluftsmuseum med dyrepark, som ligger vakkert til på Djurgården, med utsikt over byen. Dette er den perfekte familieutflukten, hvor dere kan besøke et historisk Sverige i miniatyr og lære mer om håndverk og gamle tradisjoner, beskue dyr som bjørn, seler og aper, og ta en matbit på et av de koselige spisestedene. skansen.se 

ABBA-museet: Popgruppen ABBAS musikk, klær, tekster, musikaler og filmer er samlet i Stockholm, på det interaktive ABBA the Museum på Djurgården. Her kan dere spille inn låter i studio, danse dere inn i en av gruppas musikkvideoer og digitalt prøve antrekkene deres – i tillegg til å sjekke ut utstillingene på Swedish Music Hall of Fame. Gøy for alle aldersgrupper! abbathemuseum.com   

Spis godt: Stockholm har mange fristende spisesteder, så det kan lønne seg å gjøre litt research før du blir skurbbsulten. Fantastisk frokost og brunsj får du i de kule lokalene til Urban Deli på Nytorget på Södermalm, imens lunsjen smaker ekstra godt i bakgården til Blå Porten på Djurgården. «Fika» kan du gjøre nesten hvor enn du snur deg, blant annet på sjarmerende Flickorna Helin Voltaire på Djurgården, som byr på massevis av nybakte godsaker. For middag bør du prøve Rolf Kök på Tegnérgatan i city, Matbaren Mathias Dahlgren, Brasserie BonBon på Östermalm eller Berns Asiatiska på Berns i city.  

Gå på konsert: Stockholm er en musikkby, og kan skilte med mange scener og et bredt konserttilbud. Deriblant Kungliga Operan, Cirkus, Debaser og Södra Teatern – Stockholms eldste teaterhus som byr på fantastisk utsikt over byen og hele 5000 arrangementer i året, så vel som de enorme arenaene Friends og Tele2, som lokker de største artistene. Om sommeren arrangeres det dessuten flere festivaler her, som Summerburst, Stockholm Music & Arts og Popaganda. Sjekk ut hva som skjer når du besøker byen på eventlisten til visitstockholm.com.  

Les mer om Stockholm her.  

MALMÖ 

I Malmö, sør i Sverige, har du både strand og en pulserende og original storby. – Samt den danske hovedstaden bare en rask togtur unna!  

Foto: Werner Nystrand

Urbane bybad 

Malmö har flere flotte strender og badeplasser bare et steinkast fra sentrum, så her er det enkelt å ta et dupp når sommervarmen gjør det hett i byens gater.  

Ridersborg: Malmös urbane svar på Copacabana, heter Ridersborg og ligger i sentrum – bare en kort sykkeltur fra bykjernen. Den flotte sandstranden er 2,5 kilometer lang og svert langgrunn, og dere finner både strandkafeer, gatekjøkken og iskiosk her. Det er hit byens lokalbefolkning drar for å bade, grille, windsurfe, padle og spille ballspill om sommeren. Gå, sykle eller reis kollektivt til Ridersborg. malmo.se  

Ridersborgs Kallbadhus: Gammelt badehus fra 1898, beliggende ved Ridersborgstranda. Her bader man naken i to store havsbasseng året rundt, slapper av i en av de fem badstuene, og avslutter kanskje med en matbit i restauranten. En meditativ og annerledes opplevelse! ribersborgskallbadhus.se  

Scaniabadet: I nabolaget Västra Hamnen bader man i dypt vann med utsikt til den kjente Øresundsbroen. Imellom duppene kan man nyte solen på en 20 meter bred solterrasse. malmo.se   

Sibbarpsstranden: Sør for den kjente Ridersborgsstranden, ligger Sibbarpsstranden: en liten, grunn sandstrand som er godt egnet for småbarn. Her finnes store gressplener og flere badebrygger, og like ved ligger en camping med servering og minigolfbane. malmo.se 

Sundspromenadens bad: Badeplass i Västra Hamnen. Her leder trapper i betong ned til trebrygger i vannhøyde, hvor du enkelt tar deg i og opp av vannet via badestiger. Vannet er veldig dypt her, så her bør man være svømmedyktig. malmo.se 

Plaskedammer: Når det er varmt i været, kan det være herlig for små barn å få plaske litt i vannet uten at man trenger å dra til en strand. I Malmö finnes det fire plaskedammer som er åpne på sommerhalvåret, og der vannkvaliteten holdes under daglig tilsyn slik at foreldre kan være trygge på at vannet alltid er rent. Dere finner plaskedam i Folkets Park (like ved en stor lekeplass og mange andre aktiviteter), Rosengårds vattenlekplats (som er ekstra spennende, med linbaner over vannet, fontener og lekeplass), og i Rörsjöparken (som er byens største plaskedam, like ved lekeplass og gresslette). malmo.se  

Stand Up Paddle (SUP): Moana Malmö tilbyr nybegynner kurs i stående padling og utleie av padlebrett. Firmaet holder til i Sibbarp, der det finnes to fine badestrender og mange badebrygger. moanamalmo.se   

Topp 10 ting å gjøre i byen:  

Sjekk ut Turning Torso: Den snodige bygningen Turning Torso, er med sine 190 meter er Nordens høyeste skyskraper. Den er definitivt verdt å få med seg, enten du bare vil sykle hit for å betrakte den fra utsiden og ta en selfie, eller bli med på en guidet tur hvor du i løpet av én time får presentert historien bak det særegne bygget og nyte 360 graders utsikt over byen. skyhighmeetings.com 

Book en el-båt: En av årets nyheter i Malmö er også en nyhet i Norden for øvrig: Nå kan du nemlig booke en elektrisk båt som du enkelt kan manøvrere i byens rolige kanaler. Nyt en god niste imens du flyter forbi flere av Malmös historiske severdigheter og gjennom den  grønne Kungsparken. Underveis kan du dessuten høre på en guidet innspilling. Båtene er drevet av fornybar energi fra vindkraft, og er derfor helt støy- og eksosfrie. bookaboat.se 

Folkets Park: Folkets Park i Malmö, er ikke som andre parker. Her finnes en herlig miks av utesteder med uteserveringer og klubbscener, og aktiviteter for både barn og voksne: yogaklasser, hinderløype, minigolf, karuseller, interaktive lekeapparater, barneteater, kulturhus, minibondegård, galleri, hesteridning og loppemarked – for å nevne noe. I over 120 år har Malmö-beboerne kommet hit for å ha det gøy, slappe av og nyte livet. malmofolketspark.se 

Sykkelsafari: Malmö er med sitt flate terreng og sine korte avstander som skapt for sykling, og det sies at det å ikke sykle i Malmö er som å ikke ta en båttur i Venezia. Landskapet og de flotte sykkelveiene har ført til at Malmö flere ganger har blitt kåret til «Sveriges beste sykkelby»,  og det finnes 50 stasjoner rundt om i byen hvor du kan leie sykkel. Vil du få maksimalt ut av tiden på to-hjul, kan du også bli med på en guidet sykkeltur gjennom byen på 2-3 timer. malmobiketours.se

Foto: Tina Axelson

Zlatan Court: Er du fan av fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic, kan du sykle til bydelen Rosengård og sjekke ut fotballbanen han har vært med å bygge opp her. Det var også på denne plassen Zlatan sparket sine første baller som liten. Les mer her.  

Rimelige delikatesser: I Malmö finnes det et flust av spisesteder med høy kvalitet og lave priser. Den aller mest typiske Malmö-lunsjen, er falafel med Halloumi-ost, og den beste får du for bare 30 kr på Badran Super Falafel på Regementsgatan. Deilig lunsj får du også på Hagen på Davidhallstorg, Saltimporten i Hullkajen og på Satori på Kalendegatan. En av byens kuleste restauranter er Bastard på Mäster Johansgatan, som byr på delikatesser i et røft og avslappet miljø. Videre er Rebell på Friisgatan, Lyran på Simrishamnsgatan og på Far i Hatten i Folkets Park også helt topp! malmotown.com 

Shopping: Malmö har over 500 butikker. I Södergatan ligger kjedebutikker som Scorett, Zara og Åhléns, og på Lilla Torg finner du svenske merker som Hope og Whyred. Vintage-fantaster bør ta turen til Davidshall, som kan friste med butikker som  Love Street Vintage og Chicue Second Hand, samt flere streetwear-butikker. Det originale kjøpesenteret Mitt Möllan på Claesgatan (like ved Möllevångstorget) har en salig blanding av lokal design, outlets, miljøvennlige spisesteder og vintage. malmotown.com 

Moderna Museet: Ligger midt i Malmö, bare en fem minutters gåtur fra Stortorget. Her finner du en eminent samling av moderne- og samtidskunst, og mange kule utstillinger. modernamuseet.se 

Gå på bar: Malmö har et pulserende uteliv! På ettermiddagen er det populært å spille boccia over en øl på Boulebar på Drottningtorget. Ta et glass og noe fingermat i den idylliske hagen til den tyske vinbaren Kiez ved St Knuts torg, og på Moccasin Vin + Kærlighet på Fersens väg. Et populært sted for øl, er baren Söder om Småland på Claesgatan, imens Carib Kréol og Belle Epoque ved Möllan er kjent for sine deilige drinker. Sjekk også om det arrangeres noen konserter på Moriska Paviljongen i Folkets Park, Kulturbolaget på Bergsgatan, eller på Babel på Spånggatan. malmotown.com 

Gå kulturløypa: Denne sommeren er det premiere for en 4,5 kilometer lang kulturløype som går fra Folkets park til konserthuset Malmö Live. Løypa passerer store kulturinstitusjoner som Panora, Kulturhuset Mazetti, Malmö konsthall, Malmö opera, Stadsbiblioteket, Malmö Konstmuseum og mange fler. Målet er å synliggjøre byens kulturinstitusjoner og skape en kobling mellom dem, og langs veien planlegges det visualiseringseffekter, som mulige lyddusjer og digitale skjermer. Les mer om kulturløypa her.   

Bilferie og rundreiser i Sverige

Å reise på bilferie er en perfekt måte å utforske Sverige. Enten du liker å planlegge reisen på forhånd eller finne stoppestedene underveis, gir bilferie i Sverige deg en stor variasjon av spennende reisemål og aktiviteter. Med vår lange grense til Sverige har vi...

10 bortgjemte sommerperler i Sverige

De fleste av oss har hørt om Strømstad og Liseberg, men Sverige er så mye mer enn det. Over grensen finnes det mange bortgjemte perler, som ikke er så kjente for nordmenn. Her er 10 tips til naturskjønne badeplasser, bra spisesteder, sjarmerende hoteller og vakre...

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Det er herlig å suse i full fart ned en slalåmløype eller stå på langrenn innover skog og fjell. Men er du trøtt i lårene og trenger litt avveksling, finnes det mange muligheter til å gjøre vinterferien i Sverige til mer enn å bare å stå på ski.   Sverige er et...

10 høydepunkter i Dalarna

Hvis du bare skal innom 10 steder i Dalarna, er det disse reisemålene vi anbefaler! Her er en blanding av verdenskjente kulturopplevelser, historiske dypdykk, fartsfylte aktiviteter og knasende mattradisjoner. 1. Gå dypt ned i Falu Gruva – UNESCO En gang i tiden var...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»