Dette er Arvika

Arvika er byen rett over grensen hvor du finner Sveriges innerste havn, et blomstrende kulturliv, inspirerende museer og storslagen natur.

Velkommen til Arvika!

Arvika kommune, som kun ligger kun en halvtime fra riksgrensen, er et reisemål fylt til randen av vakker natur og spennende kulturopplevelser.

Kommunen i Värmland er et sted hvor kunst og kreativitet har og gjennom tidene har hatt et godt fotfeste. Her har kunstnere, musikere og kunsthåndverkere levd og arbeidet siden før århundreskiftet, og navn som Rackstadkolonien, Klässbols Linneväveri og Gammelvalaveckan er kjente attraksjoner. Kommunen er også et naturskjønt sted som byr på variet friluftsliv, her kan du med andre ord få i både pose og sekk. 

Arvika har også Sveriges innerste havn med forbindelse til havet. Gjennom diverse kanal- og slusesystem kan du ta deg helt fra Arvika og ut til sjøen. I havnen finnes en koselig gjestehavn, bobilplasser og bryggerestauranter, og en helt egen havnefest om sommeren!

Kultur og severdigheter

I Arvika finnes det et rikt utvalg av severdigheter og kulturopplevelser. Et besøk til Klässbols Linnesveveri byr på klassisk håndverk, mens gamle kjøretøy er det som gjelder på Fordonsmuseet. Om sommeren må du få med deg Arivka Hamnfest dra og nyte den herlige atmorfæren ved havnen.

Rackstadmuseet

Ved århundreskiftet holdt en rekke fremstående kunstnere til rundt innsjøen Racken i Säffle, det var utgangspunktet for det som senere skulle kalles Rackstadkolonien. På museet med samme navn som kan du finne malerier og kunsthåndverk fra Rackstadkolonien kunstnere, som for eksemepel Gustav og Maja Fjærstad, Bjørn Alghersson, Fritz Lindstrøm og Bror Lindh. På plassen ligger det også den vakre hagen Oppstuhage hvor skulptøren Christian Eriksson har åpent atelier. Delta på guidede turer, ta turen innom museumsbutikken eller nyt en varmende suppe i Café Elis.

 

Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri ble atablert i 1920 og er Skandinavias eneste veveri som lager produkter med damastlin. Veveriet drives av 4. generasjon, og duker, servietter og håndklær leveres til blant annet det svenske hoffet, Nobelfesten og svenske ambassadører rundt om i verden. I butikken sleges det et stort utvalg av varer, også andre sortering, i tillegg er fabrikken åpen for besøkende som vil ta en titt. Om sommeren kan du nyte en fika i kafeen KaffeKvarnen like ved.

 

Arvika Fordonmuseum

I et eldre bygg fra 1923 holder Arvika Fordonsmuseum til. Museet har en samling av et meste innen kjøretøy; veteranbilder, veteranmotorsykler, mopeder, hestevogner, sleder og sykler. Noen av høydepunktene i samlingen er blant annet en 16-sylinder Marmon 1933, Mercedes 370 S Cabriolet 1931, Humber 1903, Volvo PV Cabriolet fra 1953 og Dürkopp fra 1913. Som en del av museet finner du også Thermias fabrikkmuseum som viser komfyrer og varmtvannsbredere fra 1900-taller og til nåtid.

Såguddens Museum

Såguddens friluftsmuseum ligger naturskjønt til ved Kyrkvikens strand, kun et steinkast fra Arvika sentrum. Her kan du rusle rundt blant et 20-talls bygninger datert til 1600-1800-tallet. Museet er sommeråpent og tar deg med på en spennende reise gjennom historien. Oppdag de historiske kirkemaleriene, antikke møbler, og tidsriktige miljøer. På området finnes også en fin lekeplass og en koselig kafé ved navn Kafè & Kök Nystuga. 

 

Gammelvala

Gammelvala” betyr den gamle verden og i løpet av dagene den blir arrangert skrus klokken 150 år tilbake i tiden på Skutboudden gård i Brunskog. Her opplever du gammelt, tradisjonelt arbeid i et genuint miljø. Her råder det ulike aktiviteter i de forskjellige bygningene, lær for eksempel å tilvirke lin, karve ull, spinne, yste og arbeide i en kullmile. I restauranten finnes det “nävgröt” med flesk.

 

Arvika Hamnfest

På slutten av sommeren kan du oppleve en musikkfest med over 20 ulike artister på 4 forskjellige scener. Årets artister som er klare for Arvika er blant annet Miss Li, Benjamin Ingrosso, Johnossi og Hooja. I tillegg til musikk blir det også et stort utvalg av restauranter og barer.

Spisesteder

Arvika har et flertall av herlige restauranter og kafeer, og det er ikke langt mellom matstedene.

Fine kafeer som Nordells Konditori og koselige Elins Bakgård er steder som du burde stikke innom når du er i Arvika. På sommerstid er restaurantene i havnen åpne, og man kan nyte og god mat i vannkanten. Live musikk serveres på Olssons Brygga.

 

 

Tre dagers biltur i Västra Värmland

Tre dagers biltur i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen fra indre Østfold, og her finner du og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteder og hyggelige overnattinger. En biltur i det grensenære området er noe som passer både for naturelskeren og den...

Kortreiste kulturopplevelser

Kortreiste kulturopplevelser

Västra Värmland er proppfull av inspirerende kulturopplevelser. Her er 9 tips til kulturopplevelser i Västra Värmland

Naturopplevelser

De store skogene og mange innsjøene i Arvika lokker årlig turister fra hele Europa som vil padle kano, vandre eller sykle i naturen.

Paling, sykling og vandring i Glaskogens

Glaskogens Naturreservat er en perle med 30 mil med vandringsstier. Glaskogen har aner og spor fra steinalderbosetninger og en tradisjon med skogfinner som kom og ryddet jorden på 1600-tallet. Naturreservatet strekker seg over fire kommuner, men den største delen ligger i Arvika kommune, med Lenungshammar som hjertet av reservatet. Der finnes både informasjonssenter, villmarkscamping, teltplasser, kano- båt og sykkelutleie, Café Carl og en minibutikk.
De små grusveiene i Glaskogen egner seg perfekt for sykling og på de mange innsjøene kan du padle eller ro mellom øyer og koselige plasser. Vil du fiske kreves det fiskekort som du får kjøpt i Leningshammar eller på ifiske, det finnes også en handikaptilpasset fiskebrygge ved innsjøen Lilla Rämmingen.

Elgsafari

I sommerhalvåret kan du bli med på en guidet tur for å beundre skogens konge. Her blir du tatt med til de stedene hvor elgen pleier å oppholde seg, og du får høre spennende historier og fakta om dyrene. Turen kan tilpasses ønske og behov, og det er muligheter for et villmarksmåltid hvis sulten melder seg.

Overnatting og camping

I Arvika finnes det overnatting for alle smaker og lommebøker, alt fra det store hotellet Scandic Arvika til små og koselige boalternativer. Ingestrands Camping er vakkert beliggende ved Glafsfjordens strand, like utenfor Arvika, og er den største campingplassen med femti hytter, sjønære bobilplasser og godt utvalg av campingtomter.

Guesthouse Eleven i Jössefors kan du kombinere naturnær overnatting med god mat og aktiviteter i skogen og på vannet. Vil du utforske Glaskogen naturreservat er Glaskogens Camping et godt alternativ, de tilbyr villmarkscamping med unike naturtomter for både campingvogner og bobiler.

 

Les mer om camping i Västra Värmland her

Mer inspirasjon fra Värmland

Naturnære campingplasser i Värmland

Naturnære campingplasser i Värmland

Värmland er et campingeldorado med campingplasser i alle variasjoner og størrelser. Her får du blant annet herregårdscamping, koselige strandcampinger, femstjerners camping med basseng og...

Unike bosteder i Värmland

Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable...

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1....

Familieaktivteter i Värmland

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på...

Ledige campingplasser rett over grensen i Årjäng

Ledige campingplasser rett over grensen i Årjäng

Camping i Sverige har gjennom tidene alltid vært populært blant nordmenn. I vakre Årjäng kan du sikre deg sesongplass med sin nærhet til fin natur, artige aktiviteter og gode shoppingmuligheter.   ...