Sveriges beste badeland og vannparker

Ingen familieferie uten en tur i badeland! Plask og lek i vann er moro for både liten og stor, og i Sverige finnes flere av Skandinavias absolutt fineste og største badeland – både inne og ute. 

Et besøk i et badeland er en perfekt familieaktivitet å legge inn i reiseruten for sommerferien. I Sverige ligger det mange familieparker og sommerland verdt et besøk. Vi har plukket ut de syv beste badeland som du trygt kan ta med barna til. 

Leksand Sommarland – sommerferiens høydepunkt

Leksand Sommarland, ved innsjøen Siljan i Dalarna, venter fartsfylte og utfordrende aktiviteter for hele familien. Prøv vannskliene og ta et bad i badelandet, kjenn at det kiler i magen når du tester zip line og høydebanen, eller utfordre en venn i gokart. I parken finnes også flere karuseller og en minigård med alpakkaer og andre søte dyr. 

Leksand sommerland satser på aktiviteter som får besøkende til å bevege på seg. Her kan du ha det moro selv om været er grått og trist. Vannlandet er installert med bassengvarme som sørger for behagelige 28-30 grader uansett vær.  

Les om flere badeland og temaparker i Dalarna her.

To barn kjører zipline ned mot badelandet i Leksand Sommarland i Dalarna
Test ziplinen på Leksand Sommarland i ferien! Foto: Leksand Sommarland

Jungelbadeland på Lost City Gustavsvik

Det store badeeventyr venter på dere i Örebro med sklier, fossefall, bølgebasseng, spa, ruiner og laguner. Lost City på Gustavsvik er det eventyrlige badelandet med jungeltema. La barna få gå på jungelekspedisjon eller skattejakt, og leke seg i bassengene og skliene. 

Barn utforsker jungelløype i badelandet Lost City i Örebro
Utforsk jungelbadet Lost City i Örebro. Foto: Gustavsvik Resorts AB

Skara Sommarland – Skandinavias største badeland

Skandinavias største vannpark ligger i Västsverige og består av fire millioner liter vann og 20 ulike attraksjoner. Med andre ord – en plass hvor moroa aldri tar slutt. Test de lengste skliene Waka Waka og River Run, eller utforsk piratøya og bølgebassenget. Ved siden av vannparken ligger også en avdeling med karuseller og berg og dalbaner. 

Kneippbyn – bading og besøk i Villa Villekulla

Rett utenfor den sjarmerende middelalderbyen Visby på Gotland finner du Kneippbyn. Rett ved Østersjøen ligger sommerlandet  som huser ni ulike basseng, åtte sklier, hoppeslott, karuseller, klatrebane og ikke minst Pippis originale Villa Villekulla. La barna få en skikkelig opplevelsesdag på Sveriges største øy. 

Møt Pippi utenfor Villa Villekulla i Kneipbyen. Foto: Kneipbyen

Kokpunkten – åtte etasjer med vannaction

Kokpunkten i Västerås er Sveriges første actionbad, på over hele åtte etasjer, og er en unik opplevelse med masse aktiviteter og attraksjoner i vann. Her finner du noen av de bratteste og tøffeste vannskliene i Sverige, samt vannkino, klatrevegg og mange andre aktiviteter som passer for alle i familien.  

Sunne Sommarland – et utendørs sklieeldorado

Ta med venner og familie til en morsom opplevelse i Sunne Sommarland i Värmland. Her er det attraksjoner både for våghalser og litt mer forsiktige typer. Foreldrene kan slappe av i solstolene mens barna morer seg i skliene. Er ikke været på topp så finnes det badstuer og varme kilder som du kan varme deg i. I tilknytning til sommerlandet ligger innsjøen Fryken, med en fin badeplass, brygge og wipe out bane. 

Fartsfylt og våt moro i badelandet i Sunne. Foto: Sunne Sommarland

Öland Djur og Nöjespark – eventyrbad med piratøy

Ölands dyre- og fornøyelsespark rommer alt fra karuseller og badeland til tigre og løver, her kan alle ha det gøy! Vannskliene kommer i mange varianter – korte, lange, bratte, rolige og svingete. 

Tosselilla – klatre, skli, lek og bad

Skånes største badeland heter Tosselilla og er en kombinert dyrepark, klatrepark, badeland og fornøyelsespark. I det tempererte vannet kan barna leke seg i ni ulike basseng og 13 forskjellige sklier. Eventyrbassenget Tosseplasket sørger for VANNvittig moro med lek og utfordringer. 

Arena Skövde – tropisk innendørs badeland

På Arena Skövde i Västra Götaland er det 36 grader i luften og 34 i vannet hele året rundt. Totalt er det 370 meter med sklier, bølgebasseng, fossefall og utebasseng i badelandet. Drøm dere også bort i det digitale bassenget, hvor dere kan svømme rundt med Stillehavets korallrev, krokodiller og fargerike fisker. 

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Familieferie i Sverige

Sverige er reisemålet som passer perfekt for ferie med barn. Ferielandet ungene elsker ligger ikke lenger unna enn en liten kjøretur, og det er enkelt og trygt å reise med familien på ferie over grensen.

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å finne vakre strandperler i Sverige! Her er vår reisetips til de aller...

Bilferie og rundreiser i Sverige

Å reise på bilferie er en perfekt måte å utforske Sverige. Enten du liker å planlegge reisen på forhånd eller finne stoppestedene underveis, gir bilferie i Sverige deg en stor variasjon av spennende reisemål og aktiviteter. Med vår lange grense til Sverige har vi...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»