PLANLEGG FAMILIEFERIEN I SVERIGE!

Sommer i Sverige. Foto: Ingeborg Lindseth

Sverige er reisemålet som passer perfekt for ferie med barn. Ferielandet ungene elsker ligger ikke lenger unna enn en liten kjøretur, og det er enkelt og trygt å reise med familien på ferie over grensen.

Hva utgjør en vellykket familieferie?

En god blanding av ulike opplevelser, både smaksrike, fartsfylte, avslappende og stemningsfulle, er en god oppskrift på familieferien. Et sted som ikke er så langt unna, føles trygt, og som kan gi varme sommerdager. Og et reisemål der feriebudsjettet strekker enda litt lengre, samtidig som klimaavtrykket er vesentlig lavere enn en chartertur til Syden.

Alt dette og mer til kan du finne rett over grensen i Sverige!

Ta bilen eller sett dere på toget/bussen og oppdag hva de gode naboene har å by på!

Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Halland er både et paradis for strandløver, badenymfer og surfere. Barnevennlige, langgrunne sandstrender med silkemyk sand ligger som perler på en snor langs Sveriges vestkyst. I tillegg har du...

Sveriges beste badeland og vannparker

Sveriges beste badeland og vannparker

Ingen familieferie uten en tur i badeland! Plask og lek i vann er moro for både liten og stor, og i Sverige finnes flere av Skandinavias absolutt fineste og største badeland – både inne og...

Familieparker i Sverige

Familieparker i Sverige

En ferie skal gjerne være fylt med aktiviteter for hele familien, og i Sverige har de lagt godt til rette for at familieferien skal bli så vellykket som mulig med et stort utvalg av badeland, dyrehager, temaparker og fornøyelsesparker.

Strandguide til Dalarna

Strandguide til Dalarna

Dalarnas rene sjøer og elver er som skapt for et oppfriskende bad. Er du på jakt etter fine strender og badeplasser gir Dalarna deg mye å velge i. Nedenfor guider vi deg til stedene hvor du kan nyte...

Reiseruter og reisemål i Sverige

Hva med å planlegge familieferie til et nytt område i år? Sverige har mange vakre perler, både kjente og ukjente. Her er noen tips til vakre regioner – miks og match gjerne! 

Midtsommer og landlig idyll i Dalarna

I Dalarna kan barna opplev Sveriges største folkefest når midtsommer går av stabelen hvert år i slutten av juni. Det dukes opp til god mat, musikk, sang og dans rundt maistangen – en opplevelse som alle burde få med seg en gang i livet. I Dalarna ligger også flere populære temaparker. Det herlige badelandet Leksand Sommarland – som definitivt burde puttes inn i kalenderen på en familieferie i regionen. Overnatting finner dere på en av regionens mange campingplasser, for er meget barnevennlige – eller i koselige hytter, hotell og vandrerhjem. Dalarna har to femstjerners campingplasser som gir dere en campingferie med gullkant.

Flere tips fra Dalarna finner du her.

Aktiv naturferie i Värmland

For litt større barn venter det en annerledes og morsom aktivitet i grenseregionen Värmland. Langs Sveriges lengste elv, Klarälven kan familien bygge sin egen tømmeflåte og seile nedover elven med den. Det passer både som dagstur eller hvis dere vil gjøre det til en to-tre dagers ekspedisjon. Savner ungene snø selv om det er varmegrader ute, finner du også en egen helårs skitunnel i Värmland. Her er det helt vindstille og minus 3 grader året rundt. Perfekte skiforhold med andre ord.

Vil du heller bade, kan du legge turen innom Sunne Vattenland, som regnes for å være et av Sveriges aller beste med mange attraksjoner for hele familien. Eller hvorfor ikke teste ut den splitter nye sykkelruten, Unionsleden?

Flere tips fra Värmland finner du her.

Strand og lek langs vestkysten av Sverige

Kystområdet som strekker seg fra Svinesund og ned til Malmø er proppfull med lange sandstrender og koselige campingplasser. Finn fram badetøy, flytemadrasser og fiskesnører for her er det strandaktiviteter og bading som står på agendaen.

Gjør et stopp i Gøteborg og legg inn noen timer enten på Lisberg, Albert Åberg Kulturhus eller Universeum, som er Nordens største opplevelsessenter. Sett deretter nesa mot de langgrunne strendene i Halland, som er kystregionen like sør for Gøteborg. Kanskje barna til og med vil prøve seg på surfing? I Halland ligger nemlig Sveriges surfehovedstad – Apelviken.

Flere tips til Halland finner du her. 

Slott, bad og luksuscamping i Örebro

I Örebro kan barna kose seg i «jungelen» på badelandet, Lost City. Barna kan fritt utforske de mystiske ruinene og boltre seg i noen av de lengste og morsomste vannskliene i Sverige. Naboen til badelandet er fem-stjernes campingen Gustavsvik camping, med hele 675 store og fine tomter. I sentrum av Örebro ligger også det 700 år gamle slottet, som har daglige guidede turer og egne aktiviteter for barn.

Flere tips fra Örebro finner du her. 

Middelalderfestival og sydenstemning på Gotland

Kjør tvers over Sverige og ta ferja ut på landets største øy med sitt spesielle raukelandskap. La barna få svinge sverdet og utforske middelalderen i UNESCO-byen Visby. Her arrangeres nemlig årlig en eventyrlig middelalderfestival med kostymer, forestillinger, musikk og lek en hel uke til ende. Kombiner festivalen med en deilig ferie på den eksotiske øya i Østersjøen – prøv for eksempel en overnatting på strandglamping, i et fyr eller en sjarmerende trehytte. Like utenfor Visby, i familieparken og campingen Kneippbyn, ligger også Pippis karakteristiske villa, som det er mulig å utforske.

Les mer om familieaktiviteter på Gotland her

Flere reisetips til Gotland finner du her. 

Astrid Lindgrens Småland

Holder dere ut noen timer i bil, så er Astrid Lindgrens Värd i Småland ett god valg. De fleste voksne og barn er godt kjent med de populære karakterene fra Emil i Lønneberget, Brødrene Løvehjerte og Bakkebygrenda. I Vimmerby kan du komme nærmere innpå de magiske fortellingene fra barnebøkene og filmene.

 

Her finner du en guide til barnas campingfavoritter!

Trubadurer opptrer på Visby Middelalderfestival. 
Foto: Ingeborg Lindseth

Badelandet i Leksand Sommarland er mange barns feriedrøm.
Foto: Leksand Sommarland

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.