Unike bosteder i Värmland

Landskapet i Värmland har i lang tid vært preget av tradisjoner, historie og kultur. På landsbygda finner du blant annet gamle kulturhistoriske gods og herregårder, som er blitt til komfortable hotell. Eller test de enkle overnattingsstedene under stjernene.


Hennickehammars Herrgård

Inne i skogen, rett ved et lite tjern, ligger den vakre Hennickehammars herregård. En eventyrlig plass for avslapping, fest og hverdagskos. Prøv ut en herskapelig helg i Värmland med spa, komfortabel overnatting og god mat. Her bor du bekvemt i et av de 51 rommene og spiser i hotellets restaurant, som holder en høy standard. Maten tilberedes av sesongbaserte råvarer og menyen preges av kreativitet og interessante smakskombinasjoner.

En herregård med frodig hage i Värmland i Sverige
Hennickehammars Herrgård ligger i landlige omgivelser. Foto: Hennickehammars Herrgård

Happie Camp

Synes du telt blir litt styrete og primitivt? Da kan glamping på Happie Camp anbefales! I premium canvas–telt kan du komme tett på naturen rundt deg på en kofortabel måte. Plassene til teltene er nøye utvalgt og de er fullt møblert med alt du trenger for et behagelig opphold ute. Nyt en god bok under trærne, gå en rolig tur i skogen, ta en padletur på stille vann eller bare lytt til stillheten i naturen. Happie Camp er stedet for den gode følelsen i samspill med naturen.

Sun Dance Ranch

Et sted langs Sveriges lengste elv ligger en verden litt utenom det vanlige. Voktet av en mann med revolver og omgitt av gressende hester ligger en saloon, en stall og flere søte små hytter. Til sammen utgjør det Sun Dance Ranch. Det var nederlandske Anita som tidlig drømte om en egen ranch etter å ha vært fascinert av både hester og indianere fra ung alder. I dag tar hun imot gjester på ranchen sin i Värmland, som ønsker en aktiv ferie i en litt annerledes atmosfære – gjerne på hesteryggen.

Hyggelig vertskap på Sun Dance Ranch! Foto: Ingeborg Lindseth

Naturbyn – det enkle livet

Inne i Värmlands skoger ved innsjøen Eldan ligger naturcampen  Naturbyn. I Naturbyn er det naturen som er i fokus, på alle mulige måter. Hyttene er bygget av materialer fra naturen og her er alt bærekraftig og økologisk. Det finnes hverken strøm eller innlagt vann, maten lager du på ildstedet og vasken tar du i sjøen. 

Naturbyn tilbyr hytter i trærne, i skogen og på vannet. Velg det som passer deg best og nyt villmarkslivet på en komfortabel måte. Badestamp, badstue og kanoer finnes til gratis utlån for alle gjester. 

Prøv det enkle livet i Naturbyn. Foto: Ingeborg Lindseth

Värmlandsgården

Värmlandsgården ligger midt i hjertet av det naturskjønne og kulturrike Värmland, mellom to innsjøer. Her kan du bo på et glampingtelt på vannet! Villmarkssenteret driver både camping, hytteutleie og arrangerer en rekke aktiviteter for besøkende året rundt, som skøyteturer, trugetur, fisking, SUP, MTB og geocaching.

Selma Spa

Selma Spa er Sveriges første spa-anlegg og tilbyr spa-opplevelser og overnatting i toppklasse. I spa-avdelingen tilbys badsturitualer, massasje og energigivende kroppsbehandling, i tillegg til basseng og jacuzzi. Selma Spa er et velrennomert spa-anlegg og en populær plass. Husk derfor å booke spabehandling i forkant, da det fort kan bli fullt.

Nyt den deilige spaavdelingen på Selma Spa. Foto: Visit Värmland

Dömle Herrgård SPA & Resort

Hvis du er ute etter den perfekte plassen for avkobling, golf, god mat og komfortabel overnatting, er Dömle Herregård stedet. Stedet har en rik historie som strekker seg helt tilbake til 1446. Det har gjennom tidene både vært brukt til jordbruk, som gjestgiveri og jernverk. Nå er herregården delikat renovert og fungerer som et luksuriøst resort med spa. Dömle er også en fin plass for alle golf-entusiaster med sin 10 hulls bane rett utenfor døra.

Guesthouse Eleven

Guesthouse Eleven er et gammelt skolebygg med utsikt over Glafsfjorden, som har blitt et koselig bed & breakfast. Eleven er et stemningsfullt sted, som er kjent for sin rolige og avslappende atmosfære. På toppen av en høyde får du utsikt utover den vakre Glafsfjorden, og like bak bygningen finner du skogen med fine turstier. Hotellet er et bra utgangspunkt for utflukter, kulturoppelvelser og bybesøk. De leier også ut mountainbikes, bysykler, kanoer og arrangerer geocaching.

Se også de beste campingplassene i Värmland her

MER INNHOLD FRA VÄRMLAND

Naturnære campingplasser i Värmland

Värmland er et campingeldorado med campingplasser i alle variasjoner og størrelser. Her får du blant annet herregårdscamping, koselige strandcampinger, femstjerners camping med basseng og campinghytter ved fine fiskevann. Bomstadbaden - Sydenstrand i...

7 kulturelle høydepunkter i Värmland

Värmland er en region med et rikt kulturliv. Her kan du la deg inspirere av historiske miljøer, kunst fra nær og fjern og noen av Sveriges verdenskjente forfattere og vitenskapsmenn. 1. Selma Lagerlöfs Mårbacka I 1858 ble en av Sveriges...

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på Vänern,...

Unionsleden: et sykkeleventyr fra Norge til Sverige

Utforsk grensetraktene mellom Norge og Sverige på den splitter nye nasjonale sykkelstien, Unionsleden! Oppdag stedene der unionen ble til, spennende severdigheter og vakre kulturlandskap fra sykkelsetet på begge sider av grensen. Nå som landene våre har vært adskilt...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.