Kulturopplevelser i Örebro

Örebro by ligger som en perle ved bredden av innsjøen Hjälmaren og her bugner det av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Örebro har alltid hatt en strategisk plassering mellom Stockholm og de nord- og sørlige delene av landet. Byens kjerne er et sjarmerende område, hvor et historisk slott fra 1300-tallet troner i midten av sentrum. Örebro er en levende studentby med et stort utvalg av kulturelle tilbud. Her er en oversikt over noen av de kulturelle opplevelsene du burde få med deg i Örebro:

Örebro slott


Örebro slott har vært byens midtpunkt i 700 år og i dag er den gamle forsvarsborgen et moderne og levende museum. Gå på historisk vandring eller en spennende spøkelsestur i det gamle slottet. Barna må selvfølgelig ikke gå glipp av et besøk hjemme hos Lilla Spöket Laban, som nå bor i barnas Vasatorn!


Om sommeren kan alle som tør få sjansen til å høre den mørke siden av Örebro slotts historie. Slottet rommer spennende historier fra fortiden, om hekser, fanger og onde ånder. Dette er en omvisning hvor en slottsguide forteller spøkelseshistorier underveis. Turen er rettet mot voksne. Anbefalt alder fra 13 år i følge med en voksen.

Wadköping matmarked

Den koselig bydelen Wadköping. Foto: Visit Örebro 

17. og 18. august er det igjen duket for Wadköping Matmarknad. En av Örebros største og viktigste sommerbegivenheter. Rundt 25.000 besøkende møter rundt 100 utstillere på det populære markedet. De aller fleste utstillerne er matprodusenter, mathåndverkere og restauranter fra Örebro, Örebro-regionen og øvrige deler av landet.


Humlehagen

Konserter og sommerstemning i Humlehagen. Foto: Visit Örebro


I den koselige Humlehagen utenfor Örebro vil flere kjente artister spille, synge og danse gjennom sommeren. Her er det store svenske navn som kommer til å entre scenen, noen av de du kan se i sommer er blant annet Melissa Horn og Darin, men flere artister kommer til å bli annonsert i løpet av året.

Under bar himmel

Opplev stemningsfulle musikkkvelder midt i byen! På Spelgården i Wadköping, Örebros historiske bydel, arrangeres Under Bar Himmel – et festområde med mat- og drikkeservering og aktiviteter. I sommer får amfiet besøk av artister som Hannes, Linnéa Henriksson og Dina Ögon. 

Konst på Hög

Örebro kan i tillegg til urban kunst også tilby kunstopplevelser i kombinasjon med industrihistorie. Konst på Hög er en unik skulpturpark på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla, ca. 20 minutter fra Örebro. Her kan du spasere blant verk av noen av Sveriges mest kjente kunstnere. Kvarntorpshögen er et industriminne fra olje- og skiferproduksjon, og på plassen ligger en høyde på 100 meter, hvor du finner flere kunstverk. Kvarntorpshögen er et fantastisk rekreasjonsområde der kunst, industriminne og natur veves sammen. 

Konserter på Gustavsvik

Nyt god musikk, herlig stemning og velsmakende mat på Gustavsvik i sommer! Gjennom hele sommeren vil det bli arrangert konserter med noen av Sveriges største artister. 

58 meter over byen

Vanntårnet Svampen. Foto: Örebrokompaniet

Det er alltid stas å se en by fra oven, og i Örebro kan du skue utover byen i et gammelt vanntårn. Sentralt i Örebro ligger vanntårnet Svampen, som ruver 58 meter over bakken. Svampen er en av Örebros mest populære attraksjoner, og et ikonisk landemerke i byen. Her kan du ta turen helt til toppen og skue utover husene og landskapet. Hele 58 meter over bakken kan du ta del av herlig musikk og nyte utsikten over Örebro. Gjennom sommeren kan du høre flere konserter oppe i Svampens hatt! 

Live at Heart Festival


Live at Heart er en byfest og showcase festival i Örebro, hvor over 100 ulike artister, kjente og ukjente, opptrer på 10 ulike scener i byen. Her møtes artister, entreprenører, folk fra musikkindustrien og studenter for å dele erfaringer og lytte til musikk. Festivalen er en sted hvor morgendagens stjerner og kreative talenter får vist seg fram. 

Matresan


Matresan er et arrangement som samler mathåndverkere, restauratører og gründere fra hele Örebro-regionen. Møt menneskene bak maten og oppdag lokal matproduksjon. 

Høstferie i Örebro


I uke 44, når svenskene har høstferie, fylles Örebro med morsomme høstferieaktiviteter. Det spøker i og rundt slottet, i Wadköping blir det høstkos av beste sort og i Karlslund kan du gå på spøkelsesjakt. Her er det noe for enhver smak. 

ÖREBRO REISEGUIDE

Familiemoro i Örebro

Örebro er byen som passer perfekt for familieferie – enten dere foretrekker å tilbringe dagen på Sveriges største badeland, dra på spøkelsesvandring på slottet eller utforske Nord-Europas største lekeland. Bli med på oppdagelsesferd i den svenske storbyen! En fire...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Sjarmerende og elegante bosteder i Örebro

Örebro kan tilby overnatting i alle prisklasser og varianter, alt fra fasjonable rom i en gammel borg og familiedrevne B&B, til boutique-hoteller og luksus-camping med badeland. Unn deg et hotell i Örebro med det lille ekstra Clarion Collection Hotel Borgen –...

48 timer i Örebro

Hvorfor ikke legge neste helgetur til en mer ukjent svensk by? Utforsk den lille storbyen, Örebro, med pulserende natteliv, et 700 år gammelt slott og muligens verdens beste pizza. Og det beste er at du enkelt kan nå byen med både buss, tog eller bil fra Østlandet!...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»