Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!   

Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har tipsene til campingplasser i nærheten av fantastiske strender, elver, hav, badeland og innsjøer, fra nord til sør, og fra øst til vest.  

 Vest-Sverige og Halland

Vestkysten sør og nord for Göteborg lokker med camping ved kilometerlange sandstrender, Sveriges beste surfestrender og idyllisk skjærgårdsliv. 

Mellerud Swecamp Vita Sandar 

Den langgrunne strand på Vita Sandar. Foto: Susanne Emanuelsson  

Den familievennlige campingen Vita Sandar er en perfekt plass for avkobling og trivsel i Vänerns skjærgård. I tiknytning til campingplassen ligger en langstrakt sandstrand som er meget populær blant campinggjestene på varme sommerdager. Her er det alt fra campingtomter for bobil og campingvogn, til koselige hytter, allsangkvelder, basseng og quiz.   

Hafsten Resort

Foto: Hafsten Resort 


Hafsten Resort holder til på en halvøy med fantastisk utsikt over havet og skjærgården på vestkysten av Sverige, midt mellom Gøteborg og Strømstad. Resorten er åpent hele året og har blant annet fire basseng, tre restauranter og to strender tilknyttet campingplassen. I tillegg tilbyr de kanoutleie, motorbåt, trubadurkvelder, minigolf, klatrevegg og zip-line bane til gjestene.

Destination Apelviken  

På Destination Apelviken har du tilgang på både basseng og strand. Foto: Destination Apelviken  

Destination Apelviken ligger ved den berømte surfestranden med samme navn, og campingen er utmerket med fem fine stjerner. Apelviken tilbyr det lille ekstra til gjestene, med basseng, eget aktivitetssenter, barneklubb, surfekurs, vanngymnastikk, yoga og poolparty på sin imponerende liste over tilbud og aktiviteter.   En kort spaser- eller sykkeltur unna (3 km) finner du også den koselige byen Varberg, med sitt berømte badehus, sjarmerende bykjerne og vakre strandpromenade.camping.se/sv/camping/vastkusten

Fler campingplatser på svenska vestkysten finner du her.

Øst- og Sør-Sverige    

Sveriges to største øyer, og Sveriges sørligste region Skåne, byr på langstrakte sandstrender, 5-stjerners camping, idylliske kulturmiljøer og et drøss av aktiviteter for store og små. 

Böda Sand Beach Resort  

Det er ikke uten grunn av Böda San er en av Sveriges mest populære campinger. Foto: Böda sand 

Böda Sand Beach Resort på Öland har 5 stjerner og er kjent fra TV-serien Camping på Öland. Beliggende ved Sveriges lengste sandstrand er dette en magisk plass! Her finner dere to mil med finkornet hvit og myk sand, vannsport, strandvolleyball og  beach club med restaurant og after beach. Stranden og campingplassen er som et eldorado å regne for barnefamilier, med badeland, underholdning, barneklubb, butikker, morgenyoga, bakeri, minigolf og et drøss av andre aktiviteter. Öland kan dessuten friste med blant annet idylliske sykkelveier langs prærie-aktige områder og små rødmalte hus, genuine kafeer fulle av sjarm, dyrepark og kamelranch og Michelin-restaurant.   

Sudersand Resort  

Strandferie på Sudersand på Fårö. Foto: Tina Axelsson

På kulturøya Fårö (nordøst for Gotland), finner dere en av Gotlands aller fineste og mest barnevennlige strender – Sudersand Strand. På firestjerners Sudersand Resort bor du aldri mer enn 150 meter fra stranden! Her finnes også minigolf, badetønne, basseng med sklie, lekeplass og steinovnsbakeri, og veien er heller ikke lang for å utforske øyas fantastiske raukeområde, Fårö fyr og naturreservatet Ulla Hau.

Västervik Resort

Midt i Smålands vakre skjærgård, med sommerbyen Västervik i gåavstand, ligger Västervik Resort. På et av Sveriges største campingresorts finner du den ultimate helhetsopplevelsen med stort utvalg av boformer, fantastisk mat, spennende aktiviteter, basseng og proffe kveldsshow. Hver dag arrangeres det ulike barneaktiviteter, og for de voksne finnes det spa, quiz og 9-hulls golfbane. Den vakre skjærgården innbyr til bading og morsomme vannaktiviteter – her trenger ingen til å kjede seg!

Nord-Sverige  

Campingplassene i Nord-Sverige lokker med fantastiske sandstrender og varmere badetemperaturer enn på den norske siden. Før pandemien var det mange campingglade nordmenn som valfartet over grensen for å nyte strandferie hos naboen i nord. 

Cape East Haparanda    

Cape East Haparanda er en campingplass og spahotell på ett på Sveriges østligste punkt. Fra campingen har du utsikt til elven Torneälv og Finland, som ligger et steinkast unna. Campingplassen har 60 campingtomter og et 1000 kvm spa, og i sommer åpner et helt nytt området med campingtomter for bobil, campingvogn og telt.    

Byske Havsbad   

Idyllisk ved Bottenviken i Nord-Sverige. Foto: Byske Havsbad 

Helårscampingen Byske Havsbad finner du i Norrbotten med en fantastisk beliggenhet ved havet og lakseelven Byskeälven. Her er alt lagt til rette for at hele familien kan more seg, med aktiviteter og tilbud for alle aldre. Ta et bad i utebassenget, nyt soldager på stranden eller prøv en adrenalinfylt tur i vannsklien. Campingen har også utleie av sykler, tråbåt og segway.    

Pite havsbad   

Vannvittig moro på Pite Havsbad. Foto: Pite Havsbad

 Pite Havsbad er campingen som gjør sitt ytterste for at campingferien skal bli vellykket med sitt store utvalg av aktiviteter og fasiliteter. Du finner den i Norrbotten, rett ved stranden og Bottenvikens tempererte badevann. Campingplassen har 856 campingtomter, 6 servicehus og 11 restauranter, i tillegg til basseng, kveldsunderholdning, butikk, beachvolleyball-bane, minigolf, lekepark, skybar og gocart – bare for å nevne noe.   

   

Midt-Sverige   

Herregårdscamping rett ved stranden, og Sveriges lengste vannsklie i et jungelbadeland? Midt-Sverige lokker med storslått badeferie for norske campinggjester. 

Kristinehamn Herregårdscamping & Stugor   

Camping, bading og herregård. Foto: Kristinahamn Herrgårdscamping 

På Kristinehamn kan du kombinere camping med herregårdsferie, hvor kult er ikke det? Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor er en helårscamping med unik beliggenhet på Presteruds herregård ved innsjøen, Väneren. Campingen har moderne hytter med høy komfort, og kun 3 kilometer fra området ligger en av verdens største Picasso-statue.   

Ekeby Camping   

Et par mil fra Riksgrensen ligger den lille og rolige campingen Ekeby. Her har campingglade gjester bodd siden 1930-tallet og i dag er det en koselig familiecamping med kiosk, beachvolleyball, lekeplass, minigolf, båtutleie og strand. Innsjøen Västra Silen ligger tett inntil campingen, og det klare og rene vannet byr på fantastiske bademuligheter.   

   
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik  

Resort-følelse på Årjäng Sommarvik. Foto: Årjäng camping og stugor Sommarvik

På Årjäng Camping Sommarvik kan hele familien nyte campingferien i vakre omgivelser ved innsjøen Västra Silen. Campingplassen har 500 plasser for telt, bobil og campingvogn, i tillegg til glampingtelt, og 64 hytter til utleie. De har også en egen relaxavdeling, jacuzzi, tyrkisk steambad, badstue, to ulike utendørsbasseng og egen sandstrand i tilknytning til campingen. Barna kan more seg med Kids Club og lekeplasser, og av familieaktiviteter finnes det kano, eventyrgolf, robåt, sykler og bordtennis. På campingplassens egen restaurant kan du nyte god mat og drikke med utsikt til sjøen.   

   

Gustavsvik Camping    

Eventyr og lek på Lost City Gustavsvik. Foto: Gustavsvik Camping 

Gustavsvik Camping er Örebros fem-stjerners campingplass, og ligger vegg i vegg med badelandet Lost City. På campingplassen finnes det 675 campingtomter, tre velutstyrte servicebygninger, campinghytter og et stort utvalg av aktiviteter – alt kun en kort spasertur fra byen.   

HALLAND REISEGUIDE

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender, idylliske gamlebyer, historiske spa og deilige kaféer. 1. Kungsbacka –...

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

Falkenberg

Tettstedet Falkenberg er en godtepose av opplevelser og aktiviteter, her finner du alt fra Nordens største varehus og en av landets lengste badebrygger til en unik matdestinasjon og en lakseelv midt i sentrum. Her finnes det noe for alle!   Mat i...

Høsttips

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.