Aktiv ferie i Dalarna

Legger du ferien til Dalarna, er du garantert minnerike naturopplevelser, sommer som vinter! Her finner du et stort utvalg familieaktiviteter, samt mer utfordrende vandreterreng og sykkelløyper i de dype svenske skoger.

For den aktive nordmannen er kanskje Dalarna mest kjent for «Mördarbacken» på skistadion Lugnet i Falun, hvor de norske langrennsløperne med hell har gjort sine rykk under VM og World Cup. Men Dalarna har mye mer å by på for de som ønsker å holde formen i ferien. Biking Dalarna har utviklet et unikt nettverk av sykkelopplevelser, og foretrekker du vandring kan turen ta deg til verdens eldste tre!

På to hjul i Dalarna 

Dalarna er et sant sykkelparadis for de som elsker vakker natur! Fra snøen smelter har feriestedene Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre og Orsa til sammen mer enn 200 mil med sykkelstier perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Det er Biking Dalarna som har merket sykkelløypene. Du finner enkelt en passende sti for ditt nivå ved å følge fargekategoriene, slik vi er vant med i slalombakker. I tilknytning til stiene finner du også alltid gode mat- og overnattingstilbud.

Sjekk ut vår sykkelguide til Dalarna her.

Orsa Grönklitt er populært for syklister i alle aldre. Foto: Visit Dalarna

Ut på tur i Dalarna 

Vandring i Dalarna er flott i alle sesonger. Enten du ønsker å legge ut på pilgrimsferd, gå fjelltur eller vandre gjennom vakre seterlandskap, er det mange oppmerkede ruter å velge mellom. Grövelsjön med Södra Kungsleden, Idre med Nipfjället og Städjan, fjellet i Sälen og Siljansleden rundt innsjøen, Siljan, er bare noen av de klassiske vandrestedene i Dalarna.

Les mer om vandring i Dalarna her.

Grövelsjöen er et herlig område i Dalarna for fotturer. Foto: Tobbe Nilsson / Visit Dalarna

Natureventyr i Dalarna 

Med vakre kulturlandskap, langstrakte fjellområder, gammelskoger og speilblanke innsjøer, er Dalarna en perfekt destinasjon for naturglade nordmenn. Dalarna grenser mot Innlandet, og Siljansområdet ligger rundt 5 timers kjøring fra Oslo. Enda kortere er det fra Gjøvik og Lillehammer. I Dalarna finner du skikkelig villmark, verdens eldste nålevende tre og en av Sveriges lengste fosser. For å bli bedre kjent med Dalarnas natur kan du dra på blant annet bjørneekskursjon, hundesledetur, besøke en rovdyrpark eller et Naturum.

Les mer om Dalarnas vakre natur her.

Dalarnas rullende landskap, her med utsikt til Siljansnäs. Foto: Visit Dalarna

Gå, sykle eller løp Vasaloppet

Vasaloppet er i dag verdens eldste og største langløp på ski. Den 90 kilometer lange distansen fra Sälen til Mora, har utviklet seg til å bli både et sykkelritt, et skiløp og et ultramaraton i de svenske skoger (+ LINK OS). Vil du ha med deg familien er det også lagt opp til kortere distanser, og det finnes godt med rasteplasser og overnattingsmuligheter langs veien. Der Vasaloppet starter er det også bygget en arena hvor du avhengig av sesong, når som helst kan nyte en sykkel- eller skitur i det fredede naturreservatet.

Les mer om Vasaloppet her.

Vasaloppet på ski går av stabelen i mars hvert år. Foto: Nisse Schmidt / Visit Dalarna

DALARNA REISEGUIDE

Dalarna: Sveriges sykkeldestinasjon nummer en!

Dalarna er et sant sykkelparadis! Lek deg i mer enn 200 mil med sykkelstier, perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Her er en sykkelguide til de beste sykkeldestinasjonene i Dalarna! Enten du er nybegynner eller har lang erfaring på...

Temaparker, badeland og familieattraksjoner i Dalarna

Oppdag Dalarnas kuleste familieopplevelser som sikrer gøyale, lærerike og magiske stunder. Her er 8 temaparker, badeland og dyreparker du trygt kan ta med på reiseruta for bilferien. Enten værgudene byr på regn eller sol, finnes det alltid en familiepark å besøke i...

Unike bosteder i Dalarna

Et unikt bosted løfter reiseopplevelsen til nye høyder. I Dalarna har du flere kule overnattingssteder å velge mellom, enten du foretrekker en natt svevende i et månetelt, på en gammel seter, i et flytende hotellrom eller på en historisk herregård. Her er 11 tips til...

Dalarnas vakre natur

Naturen er alltid tett på i Dalarna, med sine store skoger, glitrende innsjøer og vide fjellområder. Kombinert med de idylliske rødmalte tunene er Dalarna en fryd å utforske. Her er det opplevelser og fotomotiver i fleng! Elver, innsjøer og strender I Dalarna er du...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»