Aktiv ferie i Dalarna

Legger du ferien til Dalarna, er du garantert minnerike naturopplevelser, sommer som vinter! Her finner du et stort utvalg familieaktiviteter, samt mer utfordrende vandreterreng og sykkelløyper i de dype svenske skoger.

For den aktive nordmannen er kanskje Dalarna mest kjent for «Mördarbacken» på skistadion Lugnet i Falun, hvor de norske langrennsløperne med hell har gjort sine rykk under VM og World Cup. Men Dalarna har mye mer å by på for de som ønsker å holde formen i ferien. Biking Dalarna har utviklet et unikt nettverk av sykkelopplevelser, og foretrekker du vandring kan turen ta deg til verdens eldste tre!

På to hjul i Dalarna 

Dalarna er et sant sykkelparadis for de som elsker vakker natur! Fra snøen smelter har feriestedene Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre og Orsa til sammen mer enn 200 mil med sykkelstier perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Det er Biking Dalarna som har merket sykkelløypene. Du finner enkelt en passende sti for ditt nivå ved å følge fargekategoriene, slik vi er vant med i slalombakker. I tilknytning til stiene finner du også alltid gode mat- og overnattingstilbud.

Sjekk ut vår sykkelguide til Dalarna her.

Orsa Grönklitt er populært for syklister i alle aldre. Foto: Visit Dalarna

Ut på tur i Dalarna 

Vandring i Dalarna er flott i alle sesonger. Enten du ønsker å legge ut på pilgrimsferd, gå fjelltur eller vandre gjennom vakre seterlandskap, er det mange oppmerkede ruter å velge mellom. Grövelsjön med Södra Kungsleden, Idre med Nipfjället og Städjan, fjellet i Sälen og Siljansleden rundt innsjøen, Siljan, er bare noen av de klassiske vandrestedene i Dalarna.

Les mer om vandring i Dalarna her.

Grövelsjöen er et herlig område i Dalarna for fotturer. Foto: Tobbe Nilsson / Visit Dalarna

Natureventyr i Dalarna 

Med vakre kulturlandskap, langstrakte fjellområder, gammelskoger og speilblanke innsjøer, er Dalarna en perfekt destinasjon for naturglade nordmenn. Dalarna grenser mot Innlandet, og Siljansområdet ligger rundt 5 timers kjøring fra Oslo. Enda kortere er det fra Gjøvik og Lillehammer. I Dalarna finner du skikkelig villmark, verdens eldste nålevende tre og en av Sveriges lengste fosser. For å bli bedre kjent med Dalarnas natur kan du dra på blant annet bjørneekskursjon, hundesledetur, besøke en rovdyrpark eller et Naturum.

Les mer om Dalarnas vakre natur her.

Dalarnas rullende landskap, her med utsikt til Siljansnäs. Foto: Visit Dalarna

Gå, sykle eller løp Vasaloppet

Vasaloppet er i dag verdens eldste og største langløp på ski. Den 90 kilometer lange distansen fra Sälen til Mora, har utviklet seg til å bli både et sykkelritt, et skiløp og et ultramaraton i de svenske skoger (+ LINK OS). Vil du ha med deg familien er det også lagt opp til kortere distanser, og det finnes godt med rasteplasser og overnattingsmuligheter langs veien. Der Vasaloppet starter er det også bygget en arena hvor du avhengig av sesong, når som helst kan nyte en sykkel- eller skitur i det fredede naturreservatet.

Les mer om Vasaloppet her.

Vasaloppet på ski går av stabelen i mars hvert år. Foto: Nisse Schmidt / Visit Dalarna

DALARNA REISEGUIDE

Shopping i Dalarna

Shop deg gjennom Dalarna! Utforsk bysentrum med sjarm og karakter, gjør gode funn på loppiser, garasjesalg, second hand-butikker og antikkboder. Oppdag lokalprodusert mat og Dalarnas unike håndverk og design. Falun – Dalarnas bykjerne I Dalarnas bykjerne, Falun,...

Kulturresan: De 9 beste kulturopplevelsene i Dalarna

Planlegg en kulturell rundreise gjennom Dalarna, og lær mer om Sveriges kulturarv og historie. Kulturresan er en rundtur som inneholder ni av de mest unike kulturopplevelsene Dalarna. La deg begeistre av Dalarnas unike kulturhistorie og lær mer om hvordan det har...

Dalarnas vakre natur

Naturen er alltid tett på i Dalarna, med sine store skoger, glitrende innsjøer og vide fjellområder. Kombinert med de idylliske rødmalte tunene er Dalarna en fryd å utforske. Her er det opplevelser og fotomotiver i fleng! Elver, innsjøer og strender I Dalarna er du...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Høsttips

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...