Utforsk vakre sandstrender på Sveriges vestkyst

Halland er både et paradis for strandløver, badenymfer og surfere. Barnevennlige, langgrunne sandstrender med silkemyk sand ligger som perler på en snor langs Sveriges vestkyst. I tillegg har du klippestrender og svaberg lengre nord.

Noen av Sveriges beste strender ligger i Halland, bare en kort kjøretur sør for Gøteborg. Det er ikke uten grunn at kysten her blir kalt Sveriges riviera, med sine hvite sandstrender, strandhoteller og uteserveringer. Du trenger ikke å legge strandferien til Syden for å oppleve vakre solnedganger med en cocktail i hånden og sand mellom tærne!

Legg bilferien innom spennende klippestrender i nord

Kommer du kjørende fra Gøteborg, er sandstranden, Smarholmen i Kungsbacka noe av det første som dukker opp. Stranden er nydelig med klipper, brygger, beachvolleyballbane og trampoline. Dessuten har stranden en handikapvennlig rampe.

Følger du kysten videre, kommer du til Åsa strandbad med mengder av lune badeviker og Torstensvik i Frillesås. Derfra er det kort vei til familievennlige Apelviken i Varberg – en lang sandstrand med klipper i nord og en badebrygge i sør. Stranden er et surfeparadis og viden kjent som en av Nord-Europas beste vindsurfing og kitesurfing-destinasjoner. Bare 3 km unna finner du Varberg sentrum med koselige gågater, restauranter og hoteller i alle slags prisklasser. I Apelviken finner du også Hallands eneste 5-stjerners campingplass.

Vakre sandstrender i retning Falkenberg

Litt lenger sør for Varberg, ligger den sjarmerende sommerbyen Falkenberg. Men allerede 8 kilometer før byen dukker opp, ligger Olofsbo badestrand idyllisk til. Dette er en langgrunn, barnevennlig sandstrand med høye sanddyner på den sørlige delen av stranden. Har du med din firbente venn finnes også en hundevennlig sone her.

Rett utenfor Falkenberg sentrum ligger Skrea strand – en 2 kilometer lang sandstrand med høye sanddyner og søte badehytter fra 1930-tallet. Stranden har en 250 meter lang badebrygge med handikaprampe, og selve stranden er langgrunn, barnevennlig og egner seg for all slags vannsportaktiviteter.

Ugglarps Havsbad har en 1,6 kilometer lang sandstrand, og strekningen er inndelt i den nordlige stranden, den vestre stranden og den sørlige stranden. Stranden i nord smykker seg med en gammel fiskestue og båtpir der det er ypperlig å la ungene kaste ut krabbesnøret. Stranden i vest er 480 meter lang, og her fins det volleyballnett og badetrapp. I sør ligger en halv kilometer langgrunn sandstrand og naturstrand, og midt på stranden fins det en hundesone.

Halmstad – et paradis for solslikkere og spa-elskere

Vilshärads strand ligger 1,5 mil sør for Falkenberg, er tre kilometer lang og består av sandstrand og sanddyner. Hvis du vil besøke selve juvelen av Halmstads strender, er det verdt å ta turen 8 kilometer vest for sentrum til magiske Tylösand. Den kjennetegnes av kritthvit sand, er fire kilometer lang og har flust av sanddyner. Fra midten av juni til midten av august har den også livreddere på plass. På solskinnsdager trekker tusener av strandløver ut hit, og after beachen på kunsthotellet Hotel Tylösand starter allerede lenge før solen har gått ned. Et opphold på hotellet er perfekt hvis du vil bo, bade og nyte spabehandlinger på ett og samme sted.

Om du foretrekker litt roligere omgivelser er badeplassen Svärjarehålan, også den i Tylösand, en av Halmstads kommunes to handikappvennlige strender. Avslappende stemning finner du også om du går bortover stranden til munningen av elven Tylebäcks.

Gröningen på Östra stranden er også handikappvennlig, og den er bemannet gjennom hele sommeren. Östra Stranden ligger 5 kilometer fra Halmstad sentrum, og var faktisk Halmstads aller første strand. Med sin langgrunne strand, massevis av servicefasiliteter og lekeplass er stranden perfekt for familieferie med barn. Lengst sør fins det et naturreservat og en nudiststrand.

En av Sveriges lengste strender og egne vindsurfingsoner

Den milelange sandstranden Mellbystrand og Skummeslövsstrand strekker seg fra Båstad i sør til der elven Lagan munner ut i nord. Dette er et ekte sommerparadis med barnevennlige strender og sanddyner å leke gjemsel bak. Bredden på stranden gjør at du sjelden trenger å kjempe om plassen.

På den nordlige delen av Mellbystrand, ved naturreservatet Hökafältet, er det en nudiststrand. I tillegg anses Laholmsbukten for å være en av Sveriges aller beste vindsurfingplasser, og har opprettet egne vindsurfingsoner.

Badeplasser i innlandet

Svinger du av fra kysten og kjører mot innlandet har Laholm kommunes innsjøbad høy standard med hoppetårn, brygger og grillplasser. Og setter du kurs for Hyltebruk, dukker Skärshultssjön opp med to badebrygger, kiosk, restaurant, minigolfbane, turstier, hytter og campingplass.

Rett i nærheten ligger også Ibro badeplass med en barnevennlig sandstrand. Du bader i sjøen mellom Färgen som er en del av hele tre sjøer, nemlig Stora Färgen, Mellan Färgen og Södra Färgen.

HALLAND REISEGUIDE

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her...

10 bortgjemte sommerperler i Sverige

De fleste av oss har hørt om Strømstad og Liseberg, men Sverige er så mye mer enn det. Over grensen finnes det mange bortgjemte perler, som ikke er så kjente for nordmenn. Her er 10 tips til naturskjønne badeplasser, bra spisesteder, sjarmerende hoteller og vakre...

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.