Camping rett over grensen i Västra Värmland

Vi nordmenn elsker å campe i Sverige og rett over grensen i Västra Värmland ligger det campingplasser for enhver smak.

Nyt luksuscamping på Årjäng Sommarvik, camp ved en vakker sandstrand eller prøv villmarkscampingen i naturreservatet Glaskogen.  

Campingplasser ved vannet  

First Camp Duse Udde  

Duse Udde er en campingperle i friluftsparadiset Duse Udde ved Väneren. Totalt finnes det 350 plasser for campingvogn, bobil og telt, i tillegg til 50 campinghytter. Naturen rundt byr på fine sykkelstier og et rikt dyreliv. Den langgrunne og barnevennlige stranden er godt egnet for barnefamilier, i tillegg til gode forhold for vindsurfing og fiske på stedet. Duse Udde kan til og med skryte av en egen gjestehavn. 
 

Arvika SweCamp Ingestrand  

På Arvika SweCamp Ingestrand finnes det 300 plasser for telt, campingvogn og bobil, og 48 hytter i ulik standard og størrelse. Her kan du bo helt nede ved strandkanten eller på fine plasser inne i furuskogen. Campingen holder til rett ved Glafsfjorden, fire kilometer fra Arvika. Plassen ligger rett ved vannet med sandstrand og brygge som er handikaptilpasset. Lei kano, tråbåt eller motorbåt, og utforsk Glafsfjordens glitrende vann eller prøv fiskelykken i innsjøen. Det går også en fin sykkelsti fra campingen og inn til Arvika sentrum. 

Ekenäs camping og gjestehavn 

Oppdag vakre Ekenäs på Värmlandsnäs! Her finner du en koselig campingplass og en gjestehavn. Restauranten har god plass både inne og ute med nydelig utsikt over Vänern. Opplev den vakre naturen, vandre, svøm, ta en sykkeltur eller padle kajakk i innsjøens forlokkende vann. 

Sommarvik Camping & Stugor 

Sommarvik er campingplassen med gullkant, som er tildelt fem fine stjerner. Her kan hele familien nyte campingferien i vakre omgivelser. Campingplassen har 500 plasser for telt, bobil og campingvogn, glampingtelt, og 64 hytter til utleie. Sommarvik er lokalisert ved innsjøen Västra Silen, med en nydelig sandstrand i tilknytning til stedet. Som om det ikke var nok, har de også en egen relaxavdeling, jacuzzi, tyrkisk steambad, badstue og to ulike utendørsbasseng. Barna kan more seg med Kids Club og lekeplasser, og av familieaktiviteter finnes det kano, eventyrgolf, robåt, sykler og bordtennis. På campingplassens egen restaurant kan du nyte god mat og drikke med utsikt til sjøen.   

Ekeby Camping 

Ekeby Camping byr på en avslappende atmosfære i nærhet til vannet og skogen. Campingen har både campingplasser og hytter til leie. Beachvolleyballbane, lekeplass, hinderbane og sandstrand er også å finne på området. Like i nærheten kan du ta deg inn i Värmlands skoger på fine turstier. Ta for eksempel turen opp til Borgåsberget, hvor du kan beskue en 3,2 meter høy statue i stein. 

Töcksfors Camping 

I nordenden av innsjøen Foxen ligger familiecampingen Töcksfors Camping. Campingplassen huser 40 bobilplasser, 9 campinghytter, 5 hytter, kiosk, gjestehavn og friluftsbad. Av aktiviteter på stedet tilbyr de utleie av elsykler og SUP. 

Sandaholm Camping 

Den barnevennlige campingplassen Sandaholm Camping er lokalisert like i nærheten av Glaskogens naturreservat. Her er det lagt godt til rette for lek og moro på de store grøntområdene og den langgrunne sandstranden. Vil du ta deg en tur på vannet kan du leie motorbåt, tråbåt og kano på Sandaholm. 

Järnsjöns Camping 

På en odde i sjøen Järnsjön, ved Sillerud, ligger Järnsjöns Camping. I koselige campinghytter eller på oppmerkede plasser kan du nyte naturen og stillheten ved vannet. 

Elvosbyn Camping 

Ved sjøen Foxen, i Lennartsfors, ligger naturcampen Elvosbyn Camping. Her kan du campe på oppmerkede plasser, leie telt eller hytte, padle kano eller ro. I resepsjonen kan du få kjøpt kart, fiskekort og naturvernskort, som er et bevis på at du kan bruke leirplassene som er satt opp. Innsjøen, Foxen inngår i sjøsystemet Dalslands kanal, som har ypperlige forhold for kano- og kajakkturer. 

Camp Grinsby

Camp Grinsby kan du campe enten ved vannet eller i skogsnært område. Ingen av plassene er nummerert, her hjelper betjeningen deg med å finne den perfekte plassen til ditt behov! Campingplassen ligger ved innsjøen Stora Börs, som har 80 små og store øyer som kan utforskes med båt eller kano. Grimby er lokalisert midt i et naturskjønt område, med barnevennlig strand, fiskemuligheter og fine vandringsstier.

Mindre og naturskjønne campingplasser  

Sölje Camping  

Sölje Camping ligger idyllisk til ved Stora Lesjön nær Glaskogens naturreservat og er kjent for sin familievennlige atmosfære og vakre solnedganger. 

Fiskevik Camping  

Fiskevik camping er en koselig campingplass med plasser og hytter rett ved bredden av Nysockensjön, og med gode muligheter for bading og fiske. Nysockensjön er kjent for ypperlig fiske og fiskekort kan kjøpes i resepsjonen, hvor det også er mulig å leie båt.  

Villmarkscamping  

Villmarkscamping i Glaskogen  

Glaskogens Vildmarkscamping er en av få villmarkscampinger i Sverige. Campingplassen ligger i Lenungshammar, midt i hjertet av Glaskogen naturreservat, og består av plasser for bobil, campingvogn og telt, samt hytter og servicehus. Tomtene er plassert i små skogsholt, slik at man er avskjermet fra andre og kan nyte campinglivet i ro og mak. På området finner også butikk, serveringssted, badstue, dusj og vaskerom. I tillegg til mulighet for å leie kano, robåt og sykkel. 

Treens Camping  

Treens Camping ligger midt i naturen i den nordlige delen av Arvika kommune, og har et villmarkspreg over seg. En perle for naturelskere! I tillegg til naturnære plasser er det teltplasser på øyer utenfor campingplassen. På Treens Camping kan du også spille den populære sporten Discgolf på en ca. 800 meter lang ni-hulls bane i skog og terreng med vakker natur for selskap. 

Oppstillingsplass for bobil  

Arvika 

Ved småbåthavnen i Arvika finnes 12 oppstillingsplasser for bobil, med tilrettelagt grillplass, toalett, avfallshåndtering og dusj. 

På den store grusparkeringen ved havnen i Arvika er det tillatt for bobiler å parkere. Det er ingen servicetilbud tilknyttet parkeringen, men den er kostnadsfri i 24 timer og ligger i kort avstand til Arvika sentrum. Les mer om bobilparkering her.  

Säffle 

Det finnes flere tilrettelagte steder å plassere bobilen for natten i Säffle. Ved Nysäter gjestehavn står du idyllisk til ved vannet, og med kafeer, lekepark og Värmlands Vikingacenter i umiddelbar nærhet. Ved Ekenäs gjestehavn finnes det en bobilparkering med en herlig utsikt over Värnern. Midt i Säffle kan du parkere ved Medborgarhuset, hvor du er like i nærheten av restauranter, butikker og kafeer, og i Flå er det 10 plasser med tilgang på dusj, wifi og grillplass i sommersesongen. Les mer om bobilplasser i Säffle her.  

Årjäng

Alle campingplassene i Årjäng tilbyr plasser for bobil.

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Familieparker i Sverige

En ferie skal gjerne være fylt med aktiviteter for hele familien, og i Sverige har de lagt godt til rette for at familieferien skal bli så vellykket som mulig med et stort utvalg av badeland, dyrehager, temaparker og fornøyelsesparker.

10 høydepunkter i Dalarna

Hvis du bare skal innom 10 steder i Dalarna, er det disse reisemålene vi anbefaler! Her er en blanding av verdenskjente kulturopplevelser, historiske dypdykk, fartsfylte aktiviteter og knasende mattradisjoner. 1. Gå dypt ned i Falu Gruva – UNESCO En gang i tiden var...

20 unike overnattinger i svensk natur

Svevetelt i tretoppene, en natt under stjernene i et fyrtårn eller en egen øy for deg selv. I Sverige finner du flust av unike overnattingssteder i vakker natur som kan gjøre ferien litt ekstra spennende! I jakten på de unike opplevelsene søker vi oss stadig til...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»