Bompenger, bomstasjoner og broavgifter i Sverige

En god grunn til å feriere i Sverige med bil er at det nesten ikke finnes innkreving av bompenger, og mange fergestrekninger er helt gratis! Det er kun rundt de største byene det er innført rushtidsavgift.

Bompenger og bomstasjoner

Det er langt mellom bomstasjonene når du reiser rundt i Sverige. Det er kun rundt Stockholm og Gøteborg det er innført en Trängselskatt, eller rushtidsavgift som det kalles i Norge.

Rundt Gøteborg varierer bompengene ut ifra når på dagen du passerer. Alt fra 0-22 kr, men maksimalt 60 kroner. Du blir imidlertid ikke belastet for bompenger i helgen, helligdager eller i juli. Les mer om bompenger i Gøteborg her.

Rundt Stockholm reguleres bompengeinnkrevingen av sesong, samt tid på døgnet passerer. Beløpene ligger mellom 11 og 45 kroner, men maksimalt 135 kr per dag. Du trenger ikke å betale bompenger i helgen, helligdager og i mesteparten av juli. Les mer om bompenger i Stockholm her.

Når du passerer en betalingsstasjon registreres dette, og i løpet av måneden etter sendes en faktura til eieren av kjøretøyets adresse. Du stopper altså ikke og betaler på stedet, men kjører direkte videre, slik vi er vant med i Norge.

Broavgifter og ferjer

I Sverige er det kun et par steder du må betale en avgift for å kjøre over broer.

Over Motalaviken i Östergötland ble det i 2013 bygget en bro som del av riksvei 50. Les mer om broavgift i Motala her.

Over Sundsvallsfjärden i Västernorrland ble det bygget en høy motorveibro for å forbedre E4. Les mer om broavgift i Sundsvall her.

Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark er også en bro du må betale for å kjøre over. Du kan se priser for å passere broen med ulike kjøretøy her.

Et 30-talls fergestrekninger i Sverige er også gratis, slik at fremkommeligheten i Sverige skal kjennes så smidig som mulig. På Trafikverket.se kan du sjekke prisen på hver enkelt fergestrekning i Sverige.

Les om gode tips til bilferie i Sverige her.

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk svenske ting vi tror de fleste nordmenn kjenner godt til. Rekkefølgen er...

Sveriges beste badeland og vannparker

Ingen familieferie uten en tur i badeland! Plask og lek i vann er moro for både liten og stor, og i Sverige finnes flere av Skandinavias absolutt fineste og største badeland – både inne og ute.  Et besøk i et badeland er en perfekt familieaktivitet å legge inn i...

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold eller kulturelle severdigheter, har Halland på Sveriges vakre vestkyst...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.