fbpx
Ta med barna til strandparadiset Halland

De største ferieeventyrene ligger ikke nødvendigvis langt unna. Når du skal reise på ferie med barna, kan det være deilig å slippe lange flyturer med slitne og trøtte barn. Kun fire timer fra Oslo ligger sommerperlen Halland og venter på deg og familien.

Sveriges skjulte kystperle

Halland er Sveriges strandparadis, hvor noen av landets beste strender bukter seg nedover de cirka 130 kilometerne regionen strekker seg nedover Vestkysten av Sverige. Det er mye å oppleve mellom de idylliske svabergene i Kungsbacka like utenfor Gøteborg, til de suverene langgrunne strendene i Halmstad og Falkenberg i syd.

Halland er skreddersydd for en opplevelsesrik og avslappende ferie med barna. Her venter solrike dager med bading, surfing, lek og moro for hele familien. Legger du bilferien til Halland er du garantert en rundreise hvor du får oppleve både strandliv, adrenalinfylt action og rolige naturopplevelser. Er en fornøyelsespark også et must i sommerferien, ligger Liseberg enkelt til på veien hjem også.

Slottsbesøk og mjuk glass på stranden

Start ferien med et besøk til et av Sveriges mest spesielle slott, Tjolöholm, som ligger drøye 45 minutters kjøretur sør for Gøteborg. Bygget i overdådig britisk stil med en stor hage med utsikt mot sjøen er slottet verdt å utforske både på utsiden og innsiden. For de minste er det laget til en egen historisk lekeby ved kaféen bygget opp i miniatyr. Ønsker dere å tilbringe natten kan dere overnatte i de gamle arbeiderboligene som ble bygget i nasjonalromantisk stil – røde med hvite kanter og koselige hager.

Hvis gradestokken lokker til et bad er det badeplass rett nedenfor slottet eller på sandstranden i Åsa, noen kilometer sørover. Etter en avkjølende dukkert er det bare å stikke opp i Åsa Glasscafé for en lokalprodusert iskrem. Der kan dere velge mellom hele 35 sorter!

Adrenalinsus i tretoppene og førsteklasses shopping

Videre venter en av regionens morsomste opplevelser for dem som elsker adrenalin og action. I Klatreparken i Gekåsbyen utenfor Ullared, 1 times kjøring videre, kan dere utfordre hverandre i fire tretoppbaner, hvor dere klatrer rundt i tretoppene i 4 til 15 meters høyde mens adrenalinet pumper. I parken kan familien også suse ned ziplines, slenge seg i lianer, snike seg gjennom tunneler, alt plassert høyt oppe i trærne.

Like ved parken er det også flotte overnattingsmuligheter. Velg mellom hytte, campingplass, eller shoppinghotellet. Her kan hele familien slappe av etter en dag fylt med action.

Vil du heller shoppe, har du kommer til rett sted. Varehuset Gekås Ullared er Skandinavias største varehus og tilbyr alt hva hjerte begjærer innen klær, mat og drikke, elektronikk og utstyr til hjemmet.

Strandparadiset Tylösand

Videre går turen til kystbyen og Hallands største by Halmstad. Her venter Tylösand strand med skinnende hvit sand og herlige badeopplevelser. Nyt lange dager på stranden med lek på land og i vann. Langs stranden ligger det også flere gode restauranter, blant annet Restaurang Tylöhus på Hotel Tylösand som er kjent for smakfulle og kreative retter. Skulle solen svikte, er det bare å ta turen til Halmstad Arena Bad, som er et av Sør-Sveriges største eventyrbad med ville sklier, stupetårn og fosser.

Ta også familien med på en spasertur gjennom vakre Halmstad sentrum som både har koselige gamle bygninger og et 400 år gammelt slott. Et kafébesøk på Feldts Tivolikiosk eller en tur innom iskiosken, Hello, kan også anbefales før bilturen går videre.

Sykle deler av Kattegattleden

For en annerledes og nærere opplevelse av den vakre Vestkysten kan dagen tilbringes på sykkelsetet langs en del av Sveriges første nasjonale sykkelrute, Kattegattleden. Lei sykkel hos f.eks Rent a Bike i Halmstad, og følg sykkelruten nedover kysten mot Laholm. Her kommer dere forbi flere fristende strender, og deretter gjennom vakker furuskog i Hökafältet.

Videre dukker badebyene Skummelövsstrand og Mellbystrand opp med en av Sveriges lengste sandstrender! Her er det perfekt å stoppe for lunsj, for eksempel på Restaurang Delfinen med eget basseng og iskiosk, eller for en piknik på stranden.

Bo godt langs kysten i Halland

Hele veien langs den hallandske kysten finner derefamilievennlige campingplasser som ligger rett ved de beste strendene i Sverige.

  • På Hallands eneste femstjernes campingplass, Apelviken camping i Varberg venter godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym som sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter.
  • Skrea Camping ligger like ved Hallands gastronomiske hovedstad Falkenberg. Campingplassen befinner seg et par hundre meter fra den 2 kilometer lange Skrea Stranden og har fire stjerner. Barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken. 

I innlandet finner du også flere flotte naturnære campingplasser.

  • Jälluntofta Camping ligger vakkert til ved innsjøen Jällundens strand. Her kan dere fiske, bade, leie båt og ta dere spaserturer i skog og mark – på høsten bugner det av bær og sopp i skogene omkring.
  • På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss utsikten til innsjøen, selvsagt.

Vi kan varmt anbefale å laste ned appen, A Day in Halland, for fine stoppesteder og tips på veien.

HALLAND REISEGUIDE

5 koselige byer på Hallandskysten

Langs Sveriges vakre vestkyst ligger Halland, regionen rett sør for Gøteborg, med koselige byer som Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Laholm og Halmstad. Forbered deg på en ferie med lange strender, idylliske gamlebyer, historiske spa og deilige kaféer. 1. Kungsbacka –...

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Hallands beste kulturopplevelser

Halland er kjent for sine langstrakte sandstrender, surfebølger og kvalitetsråvarer, men her er det også mange kulturelle severdigheter verdt å utforske. Et radiotårn på verdensarvlisten, gamle slott, kunstsamlinger og historiske gårdsmiljøer er bare noe av det du har...

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...