Spesielle bosteder på Gotland

Over én million gjestedøgn i året tilbringes på hoteller, hostell, bed & breakfast og andre typer overnatting på Gotland. Utvalget er stort, og det finnes spesielle overnattingssteder for enhver smak og lommebok.

Her har vi samlet våre beste tips til unike bosteder på Gotland – for de som ønsker å få det lille ekstra ut av ferien:

Eremitthytte på Furillen

Ønsker du en ferie som ikke består av annet enn ro og total avslapping, kan du leie en av Fabrikken Furillens to eremitthytter på nordøst-kysten av Gotland. Her får du en isolert overnatting og umiddelbar nærhet til naturen. Hyttene er designet av Mats Theselius og kun møblert med bord, en stol, en Hästens seng, en hylle og en ovn fra danske HWAM. Ettersom hyttene ikke er utstyrt med elektrisitet eller innlagt vann, er du mer enn velkommen til hotellet for dusj og frokost.

Furillen. Foto: Ingeborg Lindseth
En av Eremitthyttene i Furillen. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Trehytte på Kneippbyn

Ønsker du plusspoeng hos den yngre delen av familien, så er det få ting som kan slå overnatting i en trehytte. På Kneippbyn kan dere bo i en trehytte som har plass til hele familien – om dere klatrer opp i treet først.

Hotel Stelor i Västergarn

Reiser du med en stor familie eller en vennegjeng, kan det være deilig med god plass å boltre seg på. Hva med å ha et helt hotell for dere selv? På vestkysten av Gotland kan dere nemlig leie hele Hotel Stelor som har syv luksuriøse og individuelt innredede rom.

Fyret på Stora Karlsö

Vakrere utsikt enn det du får ved fyrhuset på Stora Karlsö, er trolig vanskelig å finne. Turen hit tar omtrentlig 30-40 minutter med båt fra Klintehamn. Orkideer, grotter og klipper fulle av fugler, er bare noe av det øya har å by på – og selvfølgelig må vi nevne den spektakulære utsikten fra fyrtårnet. 

Les mer om Gotlands spesielle landskap her.

Hotell S:t Clemens 

Hotell S:t Clemens er et sjarmerende og familiedrevet hotell som ligger sentralt til i Visby. Hotellet ligger tett inntil Sant Clemens kirkeruiner og på enkelt av værelsene er ruinen innbygget i rommet. Hotellet tilbyr en avslappet atmosfære i unike omgivelser, her kan du senke skuldrene i en av hagene eller ta den korte spaserturer bort til den botaniske hagen eller domkirken.

Utenfor Hotell S:t Clemens. Foto: Hanne Marit Tobiassen
Hyggelig hage rett ved kirkeruinene. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Surflogiet

Femten minutter sør for Visby, på Tofta Strand, finner du Surflogiet. Et behagelig lite surfested ved havet som tilbyr unik overnatting i luksuriøse telt og tropisk strandstemning. Surflogiet er noe så eksotisk som et telthotell. Glampingteltene er delikat innredet med komfortable Hästen-senger, vinkjøler, planter, ovn og strøm, og alle ligger med fantastisk utsikt til sanddynene og havet. Surflogiet er helt plastikkfrie og benytter seg kun av lokalproduserte og økologiske råvarer.

Strandbaren på Surflogiet. Foto: Ingeborg Lindseth
Et av det mange koselige glampingteltene. Foto: Jenny Tholin

Strandakar

Strandakar ligger landlig til med furutrær vakkert omringet rundt hotellet . I parken på området er det mulighet for å spankulere rundt og sette seg på en benk med utsikt over Herta fiskevær, eller beundre gravene fra bronse/jernalder. For de aktive er det kubespill å låne og sykler til leie. Herta-stranden ligger én kilometer unna for de som har lyst på en svømmetur.

Strandakar har tolv store, luksuriøse rom, alle med egen uteplass. Rommene er moderne innredet med sjenerøse bad. Fordi vi søker harmoni og ro er i fokus på Strandakar, er det ikke TV på rommene, men hele anlegget har gratis trådløst internett.

KALK Hotel

Kalk Hotel er et innbydende boutiquehotell midt i verdensarvbyen Visby. De tilbyr 21 unikt dekorerte rom; med stilig interiør, komfortable senger og detaljer i gotlandsk kalkstein. For ikke å snakke om beliggenheten og utsikten over byen, havet og den vakre Almedalen.

Hotel Breda Blick

Hotel Breda Blick er et sjarmerende hotell fra århundreskiftet i Visbys kanskje fineste omgivelser! Hotel Breda Blick består av to gamle hus som ligger i Visby sentrum, rett ved Botanisk hage. Husene er varsomt renovert og byr på alt fra større suiter til enkeltrom, ingen rom er like verken med tanke på design eller møbler. Hotellet har en stor, nydelig hage med flere sittegrupper. Frokost er alltid inkludert og serveres i kafeen, som også er åpen og serverer is, småretter eller et glass øl/vin i hagen om sommeren.

Lei et privat hjem

Foretrekker du å bo i et privat hjem fremfor hotell, finnes det nok av andre overnattingsalternativer på Gotland. Det er flere nettsider som tilbyr privat utleie, og du kan overnatte på alt fra hus til gårder:

Destination Gotland / Gotland Privatuthyrning / Gotlandsstugor / Novasol

GOTLAND REISEGUIDE

Gotlands varierte og spektakulære landskap

Gotlands natur er noe helt unikt. De bratte klippene, de silkemyke sandstrendene og de staute raukene gjør Gotland til et eksotisk og spennende reisemål. For mange hundre millioner år siden var plasseringen til Gotland nærmere ekvator, noe som har ført til at øya har...

Bli kjent med Visby – Middelalderbyen i Østersjøen

Visby er den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby  har; underholdning, aktiviteter, god mat og shopping. Alt innenfor gåavstand. I Gotlands hovedstad vrimler det av bra bosteder, gode restauranter og inspirerende kulturopplevelser - alt i et...

Kreative Gotland – En øy full av kultur og kunsthåndverk

Kunstnere, forfattere, håndverkere og filmregissører lar seg stadig inspirere av den gotlandske naturen. I dag bruker mange av dem naturlige materialer fra øya i sitt arbeide, som kalkstein, betong og trevirke. Vi gir deg tips til butikker og studioer med unike...

Aktiv ferie på Gotland: fine sykkel- og vandrigsruter

Gotland er en øy full av kontraster og kan lokke med både puls og pause. Øya ligger i Østersjøen, ca. 90 kilometer fra den svenske fastlandskysten, og har et spektakulært landskap perfekt for fot- eller sykkelturer.   Gotland består av 100 ulike naturreservater...

Sommertips

By og bad i Sverige

By og bad i Sverige

Kombiner bading og byliv! Sveriges tre største byer lokker ikke bare med severdigheter og  urbane aktiviteter. Både Stockholm, Göteborg og Malmö har også knallfine skjærgårder og supre strender som gjør at du kan dra på storby- og badeferie samtidig!