Spesielle bosteder på Gotland

Over én million gjestedøgn i året tilbringes på hoteller, hostell, bed & breakfast og andre typer overnatting på Gotland. Utvalget er stort, og det finnes spesielle overnattingssteder for enhver smak og lommebok.

Her har vi samlet våre beste tips til unike bosteder på Gotland – for de som ønsker å få det lille ekstra ut av ferien:

Eremitthytte på Furillen

Ønsker du en ferie som ikke består av annet enn ro og total avslapping, kan du leie en av Fabrikken Furillens to eremitthytter på nordøst-kysten av Gotland. Her får du en isolert overnatting og umiddelbar nærhet til naturen. Hyttene er designet av Mats Theselius og kun møblert med bord, en stol, en Hästens seng, en hylle og en ovn fra danske HWAM. Ettersom hyttene ikke er utstyrt med elektrisitet eller innlagt vann, er du mer enn velkommen til hotellet for dusj og frokost.

Furillen. Foto: Ingeborg Lindseth
En av Eremitthyttene i Furillen. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Trehytte på Kneippbyn

Ønsker du plusspoeng hos den yngre delen av familien, så er det få ting som kan slå overnatting i en trehytte. På Kneippbyn kan dere bo i en trehytte som har plass til hele familien – om dere klatrer opp i treet først.

Hotel Stelor i Västergarn

Reiser du med en stor familie eller en vennegjeng, kan det være deilig med god plass å boltre seg på. Hva med å ha et helt hotell for dere selv? På vestkysten av Gotland kan dere nemlig leie hele Hotel Stelor som har syv luksuriøse og individuelt innredede rom.

Fyret på Stora Karlsö

Vakrere utsikt enn det du får ved fyrhuset på Stora Karlsö, er trolig vanskelig å finne. Turen hit tar omtrentlig 30-40 minutter med båt fra Klintehamn. Orkideer, grotter og klipper fulle av fugler, er bare noe av det øya har å by på – og selvfølgelig må vi nevne den spektakulære utsikten fra fyrtårnet. 

Les mer om Gotlands spesielle landskap her.

Hotell S:t Clemens 

Hotell S:t Clemens er et sjarmerende og familiedrevet hotell som ligger sentralt til i Visby. Hotellet ligger tett inntil Sant Clemens kirkeruiner og på enkelt av værelsene er ruinen innbygget i rommet. Hotellet tilbyr en avslappet atmosfære i unike omgivelser, her kan du senke skuldrene i en av hagene eller ta den korte spaserturer bort til den botaniske hagen eller domkirken.

Utenfor Hotell S:t Clemens. Foto: Hanne Marit Tobiassen
Hyggelig hage rett ved kirkeruinene. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Surflogiet

Femten minutter sør for Visby, på Tofta Strand, finner du Surflogiet. Et behagelig lite surfested ved havet som tilbyr unik overnatting i luksuriøse telt og tropisk strandstemning. Surflogiet er noe så eksotisk som et telthotell. Glampingteltene er delikat innredet med komfortable Hästen-senger, vinkjøler, planter, ovn og strøm, og alle ligger med fantastisk utsikt til sanddynene og havet. Surflogiet er helt plastikkfrie og benytter seg kun av lokalproduserte og økologiske råvarer.

Strandbaren på Surflogiet. Foto: Ingeborg Lindseth
Et av det mange koselige glampingteltene. Foto: Jenny Tholin

Lei et privat hjem

Foretrekker du å bo i et privat hjem fremfor hotell, finnes det nok av andre overnattingsalternativer på Gotland. Det er flere nettsider som tilbyr privat utleie, og du kan overnatte på alt fra hus til gårder:

Destination Gotland / Gotland Privatuthyrning / Gotlandsstugor / Novasol

GOTLAND REISEGUIDE

Gotlandske smaker og matopplevelser

På jakt etter utsøkte smaker og kulinariske opplevelser? Gotland kan by på kulinariske opplevelser i verdensklasse. Intet mindre enn 16 gotlandske restauranter står oppført i den Skandinaviske matguiden, White Guide 2020. Gotland er en smeltedigel av smaker og...

Gotlands varierte og spektakulære landskap

Gotlands natur er noe helt unikt. De bratte klippene, de silkemyke sandstrendene og de staute raukene gjør Gotland til et eksotisk og spennende reisemål. For mange hundre millioner år siden var plasseringen til Gotland nærmere ekvator, noe som har ført til at øya har...

Bli kjent med Visby – Middelalderbyen i Østersjøen

Visby er den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby  har; underholdning, aktiviteter, god mat og shopping. Alt innenfor gåavstand. I Gotlands hovedstad vrimler det av bra bosteder, gode restauranter og inspirerende kulturopplevelser - alt i et...

Gotlands beste restauranter

Gotland er viden kjent for sin velutviklede restaurantscene. I øyas kriker og kroker ligger spisesteder av høy kvalitet, hvor flesteparten baserer sine menyer på kortreiste råvarer. Vi har samlet de beste restaurantene Gotland har å by på. Mange av Gotlands...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...