fbpx
Informasjon om korona og reiseråd til Sverige

Her finner du aktuell og oppdatert informasjon om korona i Sverige. Reiserådene kan endres raskt, og det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på de nyeste endringene før du reiser, slik at du vet om innreise er mulig eller du må i karantene.

(Oppdatert 11. juni 2021)

Hvilke regioner i Sverige kan du reise til?

Det generelle reiserådet fra den norske regjeringen er å unngå unødvenige reiser til utlandet. Dette reiserådet gjelder foreløpig frem til 1. juli 2021.

Kravet om negativ koronatest for nordiske reisende til Sverige er fra 31. mai fjernet. Mer om hvilke innreiseregler som gjelder for reise til Sverige kan du lese om hos den svenske Polisen og på Regjeringens reiseinformasjon om innreise til Sverige.

Regioner i Sverige markeres i rødt eller gult, hvor rødt innebærer at du vil måtte ha karantene ved hjemreise (med mindre du er fullvaksinert – les mer om dette lengre ned). Alle svenske regioner er nå markert rødt.

Ved reise ut av Norge, husk gyldig legitimasjon, som ID-kort eller pass. Flere grenseoverganger til Sverige er for tiden stengt. Her er en liste over åpne grenseoverganger med teststasjoner.

Les mer om vanlige pass og tollregler ved reise til Sverige her.

Husk at vi alle har et ansvar for å holde avstand, vaske hendene og unngå situasjoner som kan øke smittenivået!

Må du i karantene ved innreise til Norge?

Ankommer du Norge fra utlandet skal du som hovedregel i karantene i 7 dager, før du kan teste deg ut av karantenen. Dette gjelder for dem som ikke har fått vaksine. Men det finnes unntak. Er du vaksinert i Norge, og har et digitalt vaksinepass, slipper du nå karantenehotell ved hjemreise til Norge. Uvaksinerte barn har en 3 dagers karantene.

Dette er de nye karantenereglene for vaksinerte fra fredag 11. juni kl 15.00 og frem til 1. juli:

Har du én vaksinedose blir du betegnet som beskyttet, og slik det er nå betyr det at du må ha hjemmekarantene i 3 dager, og deretter ta en test innen tre dager for å komme ut av denne karantenen.

Har du to vaksinedoser (pluss at siste dose ble satt for minst to uker siden), blir du betegnet som fullbeskyttet og regnes som immun. Ved å vise til vaksinepasset ditt slipper du da karantene både hjemme og hotell, men må ta en test når du ankommer Norge. Har du hatt korona i løpet av de siste 6 månedene regnes du også som fullbeskyttet.

Husk å ta med koronasertifikatet ditt hvis du skal over grensen!

Er du usikker på om du må i karantene? Ta KARANTENESJEKKEN på Helsedirektoratet.no.

Sveriges beste strender

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å…

Sveriges beste badeland og vannparker

Sveriges beste badeland og vannparker

Ingen familieferie uten en tur i badeland! Plask og lek i vann er moro for både liten og stor, og i Sverige finnes flere av Skandinavias absolutt fineste og største badeland – både inne og…

Familieparker i Sverige

Familieparker i Sverige

En ferie skal gjerne være fylt med aktiviteter for hele familien, og i Sverige har de lagt godt til rette for at familieferien skal bli så vellykket som mulig med et stort utvalg av badeland, dyrehager, temaparker og fornøyelsesparker.

Situasjonen i Sverige – Hva er åpent?

 • Restauranter og kaféer kan holde åpent frem til kl 22.30 så lenge de forsikrer at det er mulig å holde minst en meters avstand til sidemannen.
 • Hoteller, vandrerhjem og campingplasser har gjort tilpasninger etter smittevernsregler fra Folkhälsomyndigheten.
 • De fleste butikker og kjøpesentre er åpne, men har begrenset åpningstid og besøksantall visse steder. Hyppigere vaskerutiner og utplassert håndsprit er pålagt.
 • En del museum, kinoer og teatre er stengt, mens en del har begrenset antall besøkende.

Lettelser i de svenske koronarestriksjonene tredde i kraft i 1. juniles mer på Krisinformation.se

Vær også klar over at flere regioner har egne regler og restriksjoner gjeldene covid-19.

Her kan du lese mer om de svenske Folkhälsomyndighetenes scenarier for smittespredning i Sverige de kommende månedene.

Råd om reise med kollektivtransport i Sverige:

 • Så langt det er mulig rådes det til å anvende andre transportalternativer eller gå og sykle dit du skal.
 • Unngå å reise med kollektivtransport og felles transportmidler som ikke kan bookes på forhånd.
 • Hold avstand til andre og følg anvisningene gitt av selskapet du reiser med. Det er anbefalt å bruke munnbind på kollektivtransport.
Familieaktivteter i Värmland

Familieaktivteter i Värmland

Ønsker du en ferie som passer hele familien, er Värmland stedet! I kort avstand fra grensen kan du dra på spennende piratferd på Vänern, på seiltur med selvbygd tømmerflåte eller på andre…

Dra på sykkelferie i Sverige

Dra på sykkelferie i Sverige

Opplev Sverige fra sykkelsetet! Sykkelferie er en miljøvennlig, spennende og aktiv måte å se et land på, enten du foretrekker dagsturer eller lengre turer, de enkle eller mer luksuriøse feriene.

Allmenne råd for å unngå smittespredning i Sverige

 • Omgås færrest mulig, og helst utendørs hvis mulig
 • Unngå butikker, kjøpesentre og kollektivtrafikk hvis det er fare for trengsel
 • Skal du ut å handle anbefales det gå alene
 • Bli hjemme om du har symptomer på covid-19
 • Hold god avstand til andre
 • Vær forsiktig når du besøker personer som tilhører en risikogruppe
 • Vask hendene ofte med såpe og vann

Har du symptomer på covid-19 er det viktig at du isolerer deg og kontakter medisinsk hjelp for testing så fort som mulig! Er du i Sverige og blir syk kan du ringe 1177 for medisinsk hjelp. Ved akutte symptomer ringer du 112.

Mer informasjon om korona i Sverige

Regjeringens reiseråd til Sverige

Smittetall i Sverige per region finnes på SVT.se

Aktuelt om covid-19 i Sverige på Krisinformation.se

Mer informasjon om karanteneregler på Folkehelseinstituttets nettsider

Hva du må gjøre hvis du havner i karantene – Folkehelseinstituttet

Politiet i Norge om grensepassering

Om camping i koronatiden i Sverige på SCR.se

Svensk kollektivtrafik sin informasjon om covid-19

Oppdatert statistikk på antall vaksinerte i Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk svenske ting vi tror de fleste nordmenn kjenner godt til. Rekkefølgen er...

Bilferie og rundreiser i Sverige

Å reise på bilferie er en perfekt måte å utforske Sverige. Enten du liker å planlegge reisen på forhånd eller finne stoppestedene underveis, gir bilferie i Sverige deg en stor variasjon av spennende reisemål og aktiviteter. Med vår lange grense til Sverige har vi...

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Det er herlig å suse i full fart ned en slalåmløype eller stå på langrenn innover skog og fjell. Men er du trøtt i lårene og trenger litt avveksling, finnes det mange muligheter til å gjøre vinterferien i Sverige til mer enn å bare å stå på ski.   Sverige er et...

Her finner du spa og velvære i Sverige

I Sverige tar de spa på alvor! Rundt om i landet finner du prisbelønnede spa i ulike varianter, og med forskjellige beliggenheter og fasiliteter. Mange av Sveriges beste spaanlegg ligger nedover vestkysten i sør-Sverige, og er derfor kort vei fra norskegrensen. Her...

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...