Strandguide til Dalarna

Dalarnas rene sjøer og elver er som skapt for et oppfriskende bad. Er du på jakt etter fine strender og badeplasser gir Dalarna deg mye å velge i. Nedenfor guider vi deg til stedene hvor du kan nyte fine sommerdager i vakre omgivelser. 

Orsa Camping 

Den vakre sandstranden ved Orsa Camping kalles ofte Dalarnas Riviera og er veldig populær blant folk i alle aldre. Stranden er mer enn en kilometer lang og er dessuten langgrunn – perfekt for barnefamilier. Rett ved stranden finnes lekeplasser og volleyballnett, og i nærheten kan du også nyte Orsa Camping sitt pool-område med tre basseng og to vannsklier.

Badeliv på sandstranden ved Orsa Camping. Foto: Visit Dalarna

Orsandbaden, Leksand 

Ved Siljans sydlige strand, på behagelig gangavstand til Leksands sentrum, ligger Orsandbaden, en stor og fin sandstrand med brygge hvor man kan legge til med båt. Det finnes to baner for sandvolleyball, og gode overnattingsmuligheter på Leksand Strand & Resort med hytter, camping, minigolf og restaurant.

Siljansbadet, Rättvik

Inntil den 628 meter lange bryggen i Rättvik ligger en herlig langgrunn og badevennlig sandstrand, spesielt populær blant barnefamilier. Den tilbyr også en stor lekeplass og minigolf, og er i gangavstand til Siljansbadets Camping og Rättviks sentrum. Overnatting ordnes enkelt på Siljansbadets Camping. Fra langbrygga går det også overfarter med båten M/S Gustaf Wasa.

Herlig sommerdag ved innsjøen, Siljan. Foto: Visit Dalarna

Dammsjöbadet, Säter 

Dammsjön i Södra Dalarna omgis av furuskog og har en naturskjønn badeplass med lang sandstrand. Her er det herlig for barna å bygge sandslott og bade i vannet med langgrunn bunn. Servering og kiosk finnes rett ved stranden.

Burusjön ved Nipfjällets fot 

Omtrent 10 minutters biltur fra Idre Fjäll ligger et vakker fjellvann med utsikt over Städjan-Nipfjället. Den sørlige stranden er en langgrunn sandstrand. Å bade i et fjellvann er oppfriskende, og byr ikke på de varmeste temperaturene, men på ekstra varme sommerdager når badevannet bedre temperaturer. Burusjöen byr også på bra kano- og fiskemuligheter – og på Idre Fjäll finnes båter og kanoer til leie. Rasteplassene og rastehyttene ved innsjøen er perfekt for en piknik eller «fika»pause.

Roxnäs udde i Falun

Innsjøen Runn har flere naturskjønne badeplasser med sandstrender og brygger, samt gressmatte for piknik og lek. Ved Roxnäsodden i Falun er det enkelt å ta seg fram med barnevogn eller rullestol. Her finnes også en egen rampe som gjør det enklere å bade for funksjonshemmede. Ta gjerne med deg grillmaten ut på odden til grillplassen, som ligger i le for vinden og har utsikt utover sjøen.

Bading ved innsjøen, Runn. Foto: Visit Dalarna

Öje badplats 

Öje badplats er en av de fineste bad- og campingplassene i vestre Dalarna. Flott sandstrand med brygger, og er veldig barnevennlig. Öjesjön er rundt 10 kilometer lang, med mange holmer og koselige viker å utforske.

Gorrtjärn, Rörbäcksnäs 

Omtrent tre mil vest for Sälen ligger en liten, barnevennlig badeplass med volleyballnett, grillplass, omkledningsrom og sandgrunn. I Rörbäcksnäs finnes i tillegg noen av Sveriges mest omtalte cross-country sykkelstier som inngår i Biking Dalarna. Kanskje det frister med et oppfriskende bad etter en sykkelrunde?

DALARNA REISEGUIDE

Dalarnas beste smaksopplevelser

Smak deg gjennom Dalarnas lange tradisjoner for pølser, oster, knekkebrød og annet vilt. Oppdag små kaféperler, gårdsbutikker og White guide-restauranter på din vei gjennom Sveriges vakre kulturlandskap. Dette bør du spise i Dalarna Falukorv - Dalarnas stolthet...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Finn ditt campingparadis i Dalarna

Finn ditt campingparadis i Dalarna blant klukkende bekker, idylliske skogsvann og et stort utvalg aktiviteter for liten og stor. Kjenner du følelsen av frihet som oppstår når du kjører av gårde med den rullende hytta på slep? Eller kanskje du heller foretrekker å...

Dalarna: Sveriges sykkeldestinasjon nummer en!

Dalarna er et sant sykkelparadis! Lek deg i mer enn 200 mil med sykkelstier, perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Her er en sykkelguide til de beste sykkeldestinasjonene i Dalarna! Enten du er nybegynner eller har lang erfaring på...

Sommertips

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er...

Dra på sykkelferie i Sverige

Dra på sykkelferie i Sverige

Opplev Sverige fra sykkelsetet! Sykkelferie er en miljøvennlig, spennende og aktiv måte å se et land på, enten du foretrekker dagsturer eller lengre turer, de enkle eller mer luksuriøse feriene.