Strandguide til Dalarna

Dalarnas rene sjøer og elver er som skapt for et oppfriskende bad. Er du på jakt etter fine strender og badeplasser gir Dalarna deg mye å velge i. Nedenfor guider vi deg til stedene hvor du kan nyte fine sommerdager i vakre omgivelser. 

Orsa Camping 

Den vakre sandstranden ved Orsa Camping kalles ofte Dalarnas Riviera og er veldig populær blant folk i alle aldre. Stranden er mer enn en kilometer lang og er dessuten langgrunn – perfekt for barnefamilier. Rett ved stranden finnes lekeplasser og volleyballnett, og i nærheten kan du også nyte Orsa Camping sitt pool-område med tre basseng og to vannsklier.

Badeliv på sandstranden ved Orsa Camping. Foto: Visit Dalarna

Orsandbaden, Leksand 

Ved Siljans sydlige strand, på behagelig gangavstand til Leksands sentrum, ligger Orsandbaden, en stor og fin sandstrand med brygge hvor man kan legge til med båt. Det finnes to baner for sandvolleyball, og gode overnattingsmuligheter på Leksand Strand & Resort med hytter, camping, minigolf og restaurant.

Siljansbadet, Rättvik

Inntil den 628 meter lange bryggen i Rättvik ligger en herlig langgrunn og badevennlig sandstrand, spesielt populær blant barnefamilier. Den tilbyr også en stor lekeplass og minigolf, og er i gangavstand til Siljansbadets Camping og Rättviks sentrum. Overnatting ordnes enkelt på Siljansbadets Camping. Fra langbrygga går det også overfarter med båten M/S Gustaf Wasa.

Herlig sommerdag ved innsjøen, Siljan. Foto: Visit Dalarna

Dammsjöbadet, Säter 

Dammsjön i Södra Dalarna omgis av furuskog og har en naturskjønn badeplass med lang sandstrand. Her er det herlig for barna å bygge sandslott og bade i vannet med langgrunn bunn. Servering og kiosk finnes rett ved stranden.

Burusjön ved Nipfjällets fot 

Omtrent 10 minutters biltur fra Idre Fjäll ligger et vakker fjellvann med utsikt over Städjan-Nipfjället. Den sørlige stranden er en langgrunn sandstrand. Å bade i et fjellvann er oppfriskende, og byr ikke på de varmeste temperaturene, men på ekstra varme sommerdager når badevannet bedre temperaturer. Burusjöen byr også på bra kano- og fiskemuligheter – og på Idre Fjäll finnes båter og kanoer til leie. Rasteplassene og rastehyttene ved innsjøen er perfekt for en piknik eller «fika»pause.

Roxnäs udde i Falun

Innsjøen Runn har flere naturskjønne badeplasser med sandstrender og brygger, samt gressmatte for piknik og lek. Ved Roxnäsodden i Falun er det enkelt å ta seg fram med barnevogn eller rullestol. Her finnes også en egen rampe som gjør det enklere å bade for funksjonshemmede. Ta gjerne med deg grillmaten ut på odden til grillplassen, som ligger i le for vinden og har utsikt utover sjøen.

Bading ved innsjøen, Runn. Foto: Visit Dalarna

Öje badplats 

Öje badplats er en av de fineste bad- og campingplassene i vestre Dalarna. Flott sandstrand med brygger, og er veldig barnevennlig. Öjesjön er rundt 10 kilometer lang, med mange holmer og koselige viker å utforske.

Gorrtjärn, Rörbäcksnäs 

Omtrent tre mil vest for Sälen ligger en liten, barnevennlig badeplass med volleyballnett, grillplass, omkledningsrom og sandgrunn. I Rörbäcksnäs finnes i tillegg noen av Sveriges mest omtalte cross-country sykkelstier som inngår i Biking Dalarna. Kanskje det frister med et oppfriskende bad etter en sykkelrunde?

DALARNA REISEGUIDE

Dalarna: Sveriges sykkeldestinasjon nummer en!

Dalarna er et sant sykkelparadis! Lek deg i mer enn 200 mil med sykkelstier, perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling. Her er en sykkelguide til de beste sykkeldestinasjonene i Dalarna! Enten du er nybegynner eller har lang erfaring på...

10 høydepunkter i Dalarna

Hvis du bare skal innom 10 steder i Dalarna, er det disse reisemålene vi anbefaler! Her er en blanding av verdenskjente kulturopplevelser, historiske dypdykk, fartsfylte aktiviteter og knasende mattradisjoner. 1. Gå dypt ned i Falu Gruva – UNESCO En gang i tiden var...

Shopping i Dalarna

Shop deg gjennom Dalarna! Utforsk bysentrum med sjarm og karakter, gjør gode funn på loppiser, garasjesalg, second hand-butikker og antikkboder. Oppdag lokalprodusert mat og Dalarnas unike håndverk og design. Falun – Dalarnas bykjerne I Dalarnas bykjerne, Falun,...

Temaparker, badeland og familieattraksjoner i Dalarna

Oppdag Dalarnas kuleste familieopplevelser som sikrer gøyale, lærerike og magiske stunder. Her er 8 temaparker, badeland og dyreparker du trygt kan ta med på reiseruta for bilferien. Enten værgudene byr på regn eller sol, finnes det alltid en familiepark å besøke i...

Sommertips

By og bad i Sverige

By og bad i Sverige

Kombiner bading og byliv! Sveriges tre største byer lokker ikke bare med severdigheter og  urbane aktiviteter. Både Stockholm, Göteborg og Malmö har også knallfine skjærgårder og supre strender som gjør at du kan dra på storby- og badeferie samtidig!