Familieparker i Sverige

Nordens Ark. Foto: Ingeborg Lindseth

En ferie skal gjerne være fylt med aktiviteter for hele familien, og i Sverige har de lagt godt til rette for at familieferien skal bli så vellykket som mulig med et stort utvalg av badeland, dyrehager, temaparker og fornøyelsesparker.

En av de tingene norske barnefamilier liker best ved Sverige er de mange varierte og kule familieparkene. En god del av badelandene og familieparkene er bare åpne om sommeren, men det finnes også dyreparker og temaparker som har åpent hele året. Her er en oversikt over de beste familieparkene i Sverige!

Badeland og sommerland i Sverige

Noe de fleste barn synes er gøy er å leke i vann! Rundt omkring i Sverige ligger det badeland med ulike tema og størrelse.

I Västerås, en time utenfor Stockholm, finner du Sveriges eneste acitonbad ved navn Kokpunkten.

Skara Sommarland i Västsverige, kombineres badeland med karuseller og andre attraksjoner.

I grenseregionen Dalarna ligger det herlige sommerlandet Leksand, hvor barna kan bryne seg på sklier, basseng, gocartbane, zipline og klatrepark.

Mens det største badelandet i Sverige, Lost City, ligger i Örebro og har et tropisk jungeltema med fossefall, sklier, bølgebasseng og mye mye mer.

Svenske temaparker verdt et besøk

Eventyr, nisser og nostalgiske fortellinger er noe av det du kan oppleve i temaparkene i Sverige.

I Astrid Lindgrens Värd i Småland kommer du tett innpå gamle barndomshelter som Pippi, Emil og Ronja. Parken er verdens største utendørsteater med 60 forskjellige karakterer fra Astrid Lindgrens barnebøker.

Frister western-livet mer burde dere ta turen til High Chaparall i samme region, hvor barna kan realisere drømmen om å være cowboy for en dag. Omgitt av indianere, banditter og cowboyer gjelder det å holde hodet kaldt.

Og i Dalarna kan du bli med på et eventyr i skogen med nisser, alver og magiske skikkelser i Tomteland.

Temaparker og badeland i Dalarna

Sveriges største badeland ligger i Örebro

Sveriges heftigste fornøyelsesparker

Sug i magen, høye svev og adrenalinfylt moro er noe som faller i smak hos mange, og i fornøyelsesparker finner du alt dette og litt til.

De fleste av oss har hørt om Liseberg eller kanskje til og med vært der og kjørt noen av de heftige karusellene. Parken er uten tvil en av Sveriges mest populære attraksjoner, med over tre millioner besøkende per år og 40 ulike karuseller, berg og dalbaner og opplevelsesattraksjoner.

Sveriges hovedstad har også en kjent fornøyelsespark midt i byen. Gröna Lund har eksistert som fornøyelsespark siden slutten av 1800-tallet og fortsetter å underholde og glede barn og voksne.

Heftige berg- og dalbaner på Liseberg
Foto: Ingeborg Lindseth

Nordens Ark er godt tilrettelagt for barnefamilier.
Foto: Ingeborg Lindseth

Dyreparker for store og små

Dyr gir mye glede for både voksne og barn, og Sveriges dyreparker er fylt med både lokale arter og mer eksotiske dyr.

Nordens Ark i Västsverige lever 80 ulike dyrearter. Her blir truede dyrearter ivaretatt og besøkende kan lære mer om ulver, tigere og snøleoparder.

Mange av de samme dyrene kan du også oppleve i Orsa Rovdjurpark i Dalarna.

I Nordens største dyrepark, Kolmarden, bor det både løver, sjiraffer, nesehorn og elefanter.

Lær om Sverige

Natur i Sverige

Natur i Sverige

Svensk natur med alt fra skoger, fjell, innsjøer og sandstrender byr på vakre landskap og varierte naturopplevelser for friluftsinteresserte. Les mer om naturtyper og nasjonalparker her.

Svenske ord og uttrykk

Svenske ord og uttrykk

Svensk er et språk vi nordmenn kan forstå relativt bra. Men det finnes også ord og uttrykk som ikke ligner norsk. I tillegg er det språklige variabler og dialekter i Sverige, akkurat som i Norge....

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk...