Varberg

Varberg er plassen for surfing, spa og svensk sommeridyll. Her kan du oppleve eksotisk surfestemning, avslappende spahotell og historiske byggverk i en koselig kystby. 

 

Sveriges beste surfestrender  

Varberg har i over 30 år vært Sveriges surfesentrum, hvor brusende bølger, fargerike brett og saltvannskrøller har satt sitt preg på byen. Her ligger drøyt 10 mil med kystlinje med ideelle forhold for både vindsurfing, kitesurfing, bølgesurfing og SUP, og stedet tiltrekker seg årlig surfere fra hele verden.  

Tre kilometer utenfor Varberg sentrum ligger en av Europas beste surfestrender ved navn Apelviken. Stranden består av fin sand, svaberg i nord og en badebrygge i sør, og forholdene er helt ypperlige for mange ulike typer surfing. Den grunne bukta er perfekt for så vel erfarne surfere som nybegynnere, og man kan delta på kurs og leie utstyr. Vil du bo like ved surfebølgene, sjekker du inn på Aplevikens camping, som er en fem-stjerners campingplass.   

En jente med surfebrett på stranda på Vestkysten av Sverige

I tillegg til Apelviken finnes det også flere fine strender både for surfing og bading i nærheten av Varberg. En annen populær strand er Läjet, en stor, langgrunn vik like sør for Varberg sentrum. Her er bølgene ofte større enn i Apelviken, og du bør ha litt erfaring for å våge deg ut i. For klassisk bølgesurfing og SUP er strendene  Träslövsläget og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken, imens Olofsbo, Stranninge og Björkäng er perfekte spots for vindsurfere. På halvøya Getterön ligger det fire fine badeviker som passer perfekt for varme og solfylte sommerdager.  

Avslappende spa i luksuriøse omgivelser  

Varberg ikke bare kjent for surfing, men også for spa. Rett ved strandkanten ligger det eksklusive spahotellet Varberg Kusthotell, med et stort utvalg av behandlinger og basseng. Mens inne i byen finner du Varberg Stadshotell og Asia spa, hvor historiske omgivelser og tusen år gamle spatradisjoner er samlet under ett og samme tak. Vil du prøve en litt annerledes spaopplevese tar du turen til Leningbadet på Hotel Gästis, som er en kopi av Lenins favorittbad i St.Petersburg.

Asia Spa i Varberg

Sommerbyen  

Hvis du trenger en pause fra vannet, er det mange koselig ting å ta seg til i småbyidyllen Varberg. I sentrum finner du koselige gågater med butikker og restauranter. Her kan du shoppe i småbutikkene på torget, investere i kunst og håndverk i kreative Hamnmagasinet og stikke innom noen av de kjente kjedebutikkene. Byens historiske stolthet er Varbergs festning, en majestetisk bygning med aner fra middelalderen som binder sammen dansk og svensk historie. Ta turen langs strandpromenaden fra Varberg festning og 2,5 kilometer langs kysten, en fin gåtur med utsikt til hav, klipper og strender. Et annet fint turområde er bøkeskogene Åkulla, som er et femti kvadratkilomter stort naturområde med 20 innsjøer og 12 naturreservat. I skogene finnes det et rikt artsmangfold og skjeldne arter.  
    
Om sommeren skjer det dessuten masse i Varberg, og det arrangeres aktiviteter og underholdning her hver dag i høysesongen. På dagtid kan dere være med på alt fra skattejakt for barn til yogafestival og kunstutstillinger, og på kveldstid fylles byen av musikk. Flere kjente svenske artister stopper nemlig i Varberg på sin sommerturné, og i tillegg har mange av restaurantene coverband, trubadurer, underholdning og quiz.  Sist, men ikke minst må du få med deg det vakre praktbygget Varberg Kallbadhus, med sin unike arkitektur og beliggenhet ved havet.

HALLAND REISEGUIDE

Slott og festninger i Halland

Er det noe med Sverige som fascinerer oss nordmenn så er det storslagne slott og festninger.  Over hele landet ligger...

Ta med barna til strandparadiset Halland

De største ferieeventyrene ligger ikke nødvendigvis langt unna. Når du skal reise på ferie med barna, kan det være deilig å slippe lange flyturer med slitne og trøtte barn. Kun fire timer fra Oslo ligger sommerperlen Halland og venter på deg og familien. Sveriges...

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»