Varberg

Varberg er plassen for surfing, spa og svensk sommeridyll. Her kan du oppleve eksotisk surfestemning, avslappende spahotell og historiske byggverk i en koselig kystby. 

 

Sveriges beste surfestrender  

Varberg har i over 30 år vært Sveriges surfesentrum, hvor brusende bølger, fargerike brett og saltvannskrøller har satt sitt preg på byen. Her ligger drøyt 10 mil med kystlinje med ideelle forhold for både vindsurfing, kitesurfing, bølgesurfing og SUP, og stedet tiltrekker seg årlig surfere fra hele verden.  

Tre kilometer utenfor Varberg sentrum ligger en av Europas beste surfestrender ved navn Apelviken. Stranden består av fin sand, svaberg i nord og en badebrygge i sør, og forholdene er helt ypperlige for mange ulike typer surfing. Den grunne bukta er perfekt for så vel erfarne surfere som nybegynnere, og man kan delta på kurs og leie utstyr. Vil du bo like ved surfebølgene, sjekker du inn på Aplevikens camping, som er en fem-stjerners campingplass.   

En jente med surfebrett på stranda på Vestkysten av Sverige

I tillegg til Apelviken finnes det også flere fine strender både for surfing og bading i nærheten av Varberg. En annen populær strand er Läjet, en stor, langgrunn vik like sør for Varberg sentrum. Her er bølgene ofte større enn i Apelviken, og du bør ha litt erfaring for å våge deg ut i. For klassisk bølgesurfing og SUP er strendene  Träslövsläget og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken, imens Olofsbo, Stranninge og Björkäng er perfekte spots for vindsurfere. På halvøya Getterön ligger det fire fine badeviker som passer perfekt for varme og solfylte sommerdager.  

Avslappende spa i luksuriøse omgivelser  

Varberg ikke bare kjent for surfing, men også for spa. Rett ved strandkanten ligger det eksklusive spahotellet Varberg Kusthotell, med et stort utvalg av behandlinger og basseng. Mens inne i byen finner du Varberg Stadshotell og Asia spa, hvor historiske omgivelser og tusen år gamle spatradisjoner er samlet under ett og samme tak. Vil du prøve en litt annerledes spaopplevese tar du turen til Leningbadet på Hotel Gästis, som er en kopi av Lenins favorittbad i St.Petersburg.

Asia Spa i Varberg

Sommerbyen  

Hvis du trenger en pause fra vannet, er det mange koselig ting å ta seg til i småbyidyllen Varberg. I sentrum finner du koselige gågater med butikker og restauranter. Her kan du shoppe i småbutikkene på torget, investere i kunst og håndverk i kreative Hamnmagasinet og stikke innom noen av de kjente kjedebutikkene. Byens historiske stolthet er Varbergs festning, en majestetisk bygning med aner fra middelalderen som binder sammen dansk og svensk historie. Ta turen langs strandpromenaden fra Varberg festning og 2,5 kilometer langs kysten, en fin gåtur med utsikt til hav, klipper og strender. Et annet fint turområde er bøkeskogene Åkulla, som er et femti kvadratkilomter stort naturområde med 20 innsjøer og 12 naturreservat. I skogene finnes det et rikt artsmangfold og skjeldne arter.  
    
Om sommeren skjer det dessuten masse i Varberg, og det arrangeres aktiviteter og underholdning her hver dag i høysesongen. På dagtid kan dere være med på alt fra skattejakt for barn til yogafestival og kunstutstillinger, og på kveldstid fylles byen av musikk. Flere kjente svenske artister stopper nemlig i Varberg på sin sommerturné, og i tillegg har mange av restaurantene coverband, trubadurer, underholdning og quiz.  Sist, men ikke minst må du få med deg det vakre praktbygget Varberg Kallbadhus, med sin unike arkitektur og beliggenhet ved havet.

HALLAND REISEGUIDE

Topp 10 restauranter i Halland

Restaurantene og kroene i Halland byr på kortreiste matopplevelser i sjarmerende og frodige omgivelser. Her har vi samlet 10 favorittrestauranter fra Halland. Kom og smak selv, da vel! Hallands matkultur er en balansert kombinasjon av kyst og innland, og har blitt til...

Unik overnatting i Halland

Glamping ved en stille innsjø, overnatting i en gammel fengselscelle eller kanskje en luksuriøs natt på en vingård er noe for deg? Halland har mange tilbud når det kommer til overnatting med det lille ekstra. Ästad Vingård Vingårder er noe vi stort sett forbinder med...

Kattegattleden: Sveriges vakreste sykkeleventyr

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, byr på kremen av nabolandet vårt sett fra to hjul. Sykkelveien går mellom Gøteborg og Helsingborg – 39 lettsyklede og flate mil langs havet. Ruten er familievennlig, og det bugner av sandstrender og attraksjoner...

Matdestinasjonen Halland

Det er ikke uten grunn at Halland er blitt en populær matdestinasjon i Sverige. I regionen på Vestkysten er det gode vekstforhold for grønnsaker, i elvene hopper villaksen, skogen bugner av sopp og vekster, og havet frister med smakfulle skalldyr og fisk. Det er...

Høsttips

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...