Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste strender, herlige matopplevelser, ypperlige surfemuligheter og koselige kystbyer.  

  Her er våre 10 tips til en herlig forsommer i Halland.

1: Sykkeltur med matstopp  

Sveriges første nasjonale sykkelvei, Kattegattleden, strekker seg gjennom hele Halland, og hvert år arrangeres konseptet «Smaka på Kattegattleden». Her kan du sykle langs Kattegattleden og gjøre smaksstopp ved gårdsbutikker, vingårder, kafeer og mye mer underveis. Kombiner vakker kystnatur og sykling i flatt terreng med lokale smaksopplevelser. Det finnes et stort utvalg av ulike turer å velge mellom hele sommersesongen. Hvis du har behov for å leie sykkel, så hjelper arrangøren deg med dette. Les mer om årets sykkelrunder.   

2: Strandliv og bading  

Hopp i havet for en dukkert med smak av salt og sommer. Halland er velsignet med milelange sandstrender, fantastiske svaberg og fine innsjøer. Ta turen til surfestranda Apelviken, Skrea strand, Tylösand eller Mellbystrand. Litt kjølig i sjøen? Halland har flere oppvarmet utebassenge, deriblant Brottet i Halmstad og Svømmestadion i Varberg, på Destination Apelviken og Skrea Camping.  Les mer om strendene i Halland her.

3: Overnatting med havet som nærmeste nabo 

Er du ute etterovernatting med havutsikt eller gangavstand til stranden? Halland har et stort utvalg av hotell, campingplasser, B&B og hytter i nærhet til havet. Sjekk for eksempel ut Strandpensionatet i Skummeslöv, Tylebäck i Halmstad, Ocean Hotell i Falkenberg, Flip Flop Beach Bar & Rooms i Olofsbo og Fästningens rom ved havet. På sistnevnte bor du i et gammelt fengsel rett ved historiske Varberg festning. Få mer inspirasjon om overnattingssteder i Halland.   

4: Iskrem-barer og gelato    

Sommer + is= sant. Sveriges Riviera har helgardert seg med utsalgssteder med hjemmelaget gelato og lokale iskrembarer. Et tips er Isladan i Kungsbacka, Tre Toppar i Gottskär, Sikta Glasseria i Varberg, Glasshuset i Skrea i Falkenberg, Riccardo’s i Halmstad og Delihallen i Laholm.  

5: Kultur og lek for alle  

Ønsker du kulturelle opplevelser på din Halland-ferie? Ikke noe problem – i Halland finner du mange inspirerende museer, med alt fra fotokunst, design, historie, tegning, og mye mer. Flere har atelier og aktiviteter for barn og unge. Er det noen i familien som er ekstra rastløse? Flott! Da kan dere besøke Hallands beste skate- og lekeplasser.  

6: Kulinariske Halland   

Halland er kjent for å være en ypperlig matdestinasjon og forsommeren er et perfekt tidspunkt å dra på en gastronomisk rundreise. Oppdag restaurantene, kafeene, håndverksbakeriene og den gode maten. Lilla Napoli er berømt for sin pizza, på vingården Ästad serveres fine dining og på Lis Mejerier får du et måltid du sent glemmer. Les mer om hvordan du best planlegger en smakfull roadtrip her.  

7: Spa og velvære  

Halland er også en framifrå spadestinasjon. I innlandet finner du Ästad Vingård med Sinnenas Spa, og ved kysten finner du bland annet Varbergs Kusthotell, Hotel Tylösand og Falkenberg Strandbad. Nytt for i år er at Varbergs Stadshotell & Asia Spa har åpnet opp et stort takbasseng med utsikt over Varbergs Fästning, havet og hustakene. Lover god stemning og magisk utsikt!   

Barn kan også trenge litt restitusjon og få ladet batteriene sine. Noen spa-anlegg har åpent for barnefamilier i sommer, deriblant Hotel Tylösand som har sommerferiepakke for både store og små. Varbergs Stadshotell, og Asia Spa åpner også «Little Asia Spa i sommer». En myk start på sommerferien!  

8: Kortreist golfferie 

Golf er en perfekt måte å nyte den vakre naturen på forsommeren, og her er det tett mellom fantastiske golfbaner. Velg én runde, bestill greenfeen og kom deg ut på banen! Et tips er noen av banene i Sveriges golfhovedstad Halmstad, eller hvorfor ikke til noen av Kungsbackas mange fine baner – rett sør for Gøteborg.   

9: Opplevelsesparker for store og små  

For eventyrlystne barn og deres familier kan en dag i Kungsbyggets opplevelsespark og høydeløypa i Ullared være morsom. På Kungsbygget er det blant annet sommeraking og zipline med noe for alle aldre.  

10: Surfing, SUP og kiting  

De lange sandstrendene og buktene gir fine forhold for surfing og kiting. Ta et surfekurs og lær deg å beherske brettet i bølgene. I Halland er det flere steder som tilbyr kurs for alle aldre og utleie av brett. Sjekk ut noen av Hallands beste steder for surfing her.

  

  

HALLAND REISEGUIDE

Vinterbading i Sverige og de mest ærverdige badehusene

Kallbadhus, eller badehus som det heter på norsk, har vært en del av svensk kultur siden 1800-tallet. På Sveriges kyst lever tradisjonene fremdeles videre og er du på svenskekysten burde du definitivt ta turen innom et av de ærverdige badehusene. Kallbadtradisjonen er...

«Fika»-guide: Hallands herligste kaféer og bakerier

Langs Sveriges vestkyst er det kort vei mellom de gode bakeriene og kaféene! Ildsjeler fyller det hallandske landskapet med kunstneriske surdeigsbrød, saftige vafler, velduftende kanelboller og andre godsaker. På ferie i Sverige er det helt innafor å unne seg det...

De beste spahotellene på Sveriges vestkyst

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det flere fantastiske spahotell som alle har sitt særpreg. Reis til Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære. Kystregionen Halland, rett sør for Gøteborg, har en lang tradisjon som kursted, og...

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.