Sjarmerende og elegante bosteder i Örebro

Örebro kan tilby overnatting i alle prisklasser og varianter, alt fra fasjonable rom i en gammel borg og familiedrevne B&B, til boutique-hoteller og luksus-camping med badeland.

Unn deg et hotell i Örebro med det lille ekstra

Clarion Collection Hotel Borgen – Örebros egen ridderborg er blitt til et toppklasses hotell med ordentlig boutique-følelse. I prisen inngår afternoon tea og kveldsmat, som du kan nyte i de elegante salene. Den karakteristiske røde teglsteinsfasaden, de spisse tårnene og de gotiske vinduene gjør at Hotel Borgen ligner et eventyrslott.  

Elite Stora Hotellet er naboen til Örebro Slott, midt i sentrumskjernen. Fra frokostsalen har du utsikt til slottets tårn og muren. Etter en dag med Örebro-sightseeing bør du ta turen til relax-avdelingen, som ligger i det tidligere bankhvelvet i nabobygget.

Katrinelunds Gästgiveri er Örebros innsjønære overnatting, et par mil utenfor byen. Her kan du ta morgenbadet fra badebrygga og nyte et bedre måltid i White Guide-restauranten med utsikt til vannet og solnedgangen. På hotellets “sjökrog” serveres velkomponerte retter med lokale råvarer – og hovedrollen spiller fisken gjøs, som fanges i innsjøen Hjälmare.

Scandic Grand ligger like ved Örebros shoppingstrøk, med et stort kultur- og opplevelsestilbud, samt gode restauranter. Scandics egen restaurant tilbyr smaker fra hele verden – og er en møteplass for både besøkere og örebroere. Ettersom hotellet ligger mitt i byen, er det en naturlig møteplass for en drink i baren eller middag på glassverandaen.

Avslapping i spaet på Elite Stora Hotellet. Foto: Örebrokompaniet
Ved bassengkanten på Katrinelund. Foto: Hanne Marit Tobiassen
Spirene på vakre Bogen hotell. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Andre sjarmerende og sentrale hotell i Örebro

Clarion Hotel ligger midt i shopping- og restaurantgaten, kun et steinkast fra mathallen «Saluhallen». Hotellet har 136 rom som er innredet i ulike stilarter, alt fra klassisk eleganse til moderne stilelementer.  

Mojo Hotel er et sjarmerende hotell som holder til på Stortorget. Deres restaurant serverer fusionmat, innspirert av smaker fra hele verden, og spennende drinker. Innredningen er av ekstravagant art med gull, fløyel, krystallysekroner og speil i taket. På Mojo går du for en helaften!

Scandic Väst, First Hotel og Morris Hotel er tre andre koselige hotell med bra beliggenhet sentralt i byen. 

Hotel Mojo er elegant innredet. Foto: Örebrokompaniet

Naturnære campingplasser og B&B i Örebro

Gustavsvik Camping er Örebros fem-stjerners campingplass, kun en kort spasertur fra byen. På campingplassen finnes det 675 campingtomter, tre velutstyrete servicebygninger, campinghytter, et stort utvalg av aktiviteter – og attpåtil er nærmeste nabo Sveriges største badeland, Lost City.

Bäcks B&B ligger på Bäck`s gård, 12 kilometer utenfor Örebro. Stedet passer perfekt for deg som vil bo landlig, men samtidig i nærheten av byen. Her bor du bekvemt i et renovert 1800- talls hus, med blomstrete tapet og et historisk miljø.

Olssons B&B drives av familien Olssen på en gård fra 1800-tallet, omtrent en mil utenfor Örebro. Som gjest får du gårdens ene fløy for deg selv, og hvis du ønsker å utforske nærområdet ligger naturreservatet Mantorpsskogen like ved.

Sommerstemning på Gustavsvik Camping. Foto: Gustavsvik Resort AB

Les mer om Örebros bed and breakfasts og vandrerhjem her.

ÖREBRO REISEGUIDE

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Ta med familien til Sveriges største badeland og luksuscamping i Örebro!

I Örebro, mellom Stockholm og Oslo, ligger campingplassen Gustavsvik og badelandet Lost City, som er skreddersydd for en vellykket familieferie. Pakk bilen og barna, og opplev noe av det morsomste Sverige har å by på. Gustavsvik Camping: perfekt for en gøyal...

Familiemoro i Örebro

Örebro er byen som passer perfekt for familieferie – enten dere foretrekker å tilbringe dagen på Sveriges største badeland, dra på spøkelsesvandring på slottet eller utforske Nord-Europas største lekeland. Bli med på oppdagelsesferd i den svenske storbyen! En fire...

48 timer i Örebro

Hvorfor ikke legge neste helgetur til en mer ukjent svensk by? Utforsk den lille storbyen, Örebro, med pulserende natteliv, et 700 år gammelt slott og muligens verdens beste pizza. Og det beste er at du enkelt kan nå byen med både buss, tog eller bil fra Østlandet!...

Høsttips

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...