Kulinariske Örebro: 10 velsmakende matopplevelser

Med skogen og innsjøen Hjälmare tett innpå, er Örebro et sted som kan tilby besøkende ferske råvarer, velkomponerte retter og mange sjarmerende spisesteder. Her har du 10 anbefalte restauranter i Sveriges sjette største by.  

1. Smaksopplevelser over gode samtaler på Egastronomi

Egastronomi drives av Niklas og Anna Edgren, og er et matstudio som ligger i et tidligere kapell i tettstedet Kumla. De tilbyr kurs i matlagning, catering og ikke minst det populære konseptet Egastronomi Original. Konseptet går ut på at alle gjestene sitter ved samme bord, og nyter en totalopplevelse med deilig mat servert til gode samtaler. Paret tilbyr også overnattingsmuligheter i en leilighet i kapellets overetasje. Obs! Restauranten er kun åpen for reservasjoner i forkant av et besøk.

2. Gourmet rett fra åkern på Restaurant Mull

Restaurant Mull er en pop up-restaurant på Jannelunds gård utenfor Örebro. Her ligger fokuset på lokaldyrkede råvarer – alt som serveres kommer fra gården. En middag her kan by på både 12 og 14 retter, som serveres i den lille, koselige restauranten. Kreativitet og kvalitet er koken, Anders Johnssons nøkkelord, og sammen med bonden Adam Arnesson tilbyr de en kveld med smaksopplevelser du vil huske lenge. Åpningstidene til restauranten kan variere, så husk å sjekke på forhånd før du dukker opp.

3. Plantebasert i fokus hos Gro Stallbacken

Gro Stallbacken er en klimavennlig restaurant med vegansk fokus og nøye utvalgte økologiske råvarer. Deres veganske smaksmeny er veldig populær, den passer selvfølgelig ypperlig for vegetarianere også. Prøv også deres spesialdrinker, som er alkoholfrie. 

Ferskt og plantebasert hos Gro. Foto: Örebrokompaniet

4. Hjemmekoselige Gamla Örebro

Gamla Örebro ligger i den koselige Tenngjutaregården i Wadköping. Her serveres vellaget husmannskost med tradisjonelle svenske smaker. Test de hjemmelagde kjøttkakene med tyttebærsyltetøy og avrund med en klassisk «fika».

5. Luftige bakverk på Jeremiabageriet

Jeremiabageriet er et kvalitetsbakeri der alt bakes fra bunnen av med så mange lokale ingredienser som mulig. I butikken kjøper du dagsferskt brød, boller og småkaker, og føler du for å ta en fika finnes det koselige rom i den øverste etasjen.

Deilig bakverk hos Jeremaiabageriet. Foto: Örebrokompaniet

6. Lunsjbuffet med utsikt i toppen av Svampen

Skybar Restaurang Svampen har Örebros absolutt beste utsikt. 58 meter over bakken serveres lunsjbuffet og selvfølgelig soppsuppe som forrett.

7. Landlig idyll på Smultrongården

Smultrongården ligger et lite stykke utenfor byen. Rundt på gården beiter det kuer og det gule rapsfeltet gir gården et fargerikt preg. Her serveres lunsj og «fika» i hagen, som er en fredfull oase. I 1700-talls bygningen er det mulig å kjøpe gaver, klær, innredning og smykker. Hvis du er på besøk på Smultrongården må du smake på det beryktede rekesmørbrødet – kan du finne den hemmelige ingrediensen?

Det populære rekesmørbrødet hos Smultrongården. Foto: Örebrokompaniet

8. Italienske smaker på Fratelli

Fratelli er et nyåpnet spisested ved Stortorget i sentrum av byen. Her serveres det pizza laget på lokale råvarer, som varierer etter sesong og tilgjengelighet.

9. Næringsrik mat og teater på Rosengrens Skafferi

Rosengrens Skafferi ligger i Örebro Teater, med en uteservering som har en av byens beste utsikter over slottet. Menyen er nesten fullvegetarisk og for det meste vegansk. Her kan du nyte fargerik og fresh mat til frokost, lunsj, brunsj og middag, samtidig som du blir underholdt av teater.

Fargerike retter hos Rosengrens Skafferi. Foto: Rosengrens Skafferi

10. Noe for enhver smak i Örebros mathall

Saluhallen har noe for enhver gane. I et travelt og koselig miljø finner du mat til alle type måltider, og stedet er et naturlig samlingspunkt i byen. «Spis hva du vil, sitt sammen» er Saluhallen (mathallen) sitt motto.

ÖREBRO REISEGUIDE

16 Høstaktiviteter for hele familien i Sverige

Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!  Her er 16 morsomme ting å finne på i høstferien. Svenskene har skolefri et par uker etter Norge, noe som betyr god plass og minimalt med kø. Her får du tipsene som gjør planleggingen litt enklere!  

Familiemoro i Örebro

Örebro er byen som passer perfekt for familieferie – enten dere foretrekker å tilbringe dagen på Sveriges største badeland, dra på spøkelsesvandring på slottet eller utforske Nord-Europas største lekeland. Bli med på oppdagelsesferd i den svenske storbyen! En fire...

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Ta med familien til Sveriges største badeland og luksuscamping i Örebro!

I Örebro, mellom Stockholm og Oslo, ligger campingplassen Gustavsvik og badelandet Lost City, som er skreddersydd for en vellykket familieferie. Pakk bilen og barna, og opplev noe av det morsomste Sverige har å by på. Gustavsvik Camping: perfekt for en gøyal...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»