Grensenær camping

Campingferien er kun en kort kjøretur unna! I Sverige finner du fantastiske campingplasser langs hele Riksgrensen. Her er ti tips!

Fra Jämtland i nord til Bohuslän i sør. Rett over grensa ligger det et stort utvalg av campinger, enten du søker femstjerners camping, campinger ved fine badeplasser og strender, eller bycampinger med liv og røre. Vi har satt sammen en liste over herlige campingplasser som ligger i nærheten av svenskegrensa. 

Lagunen Camping & Stugor – Strømstad

Lek og moro i vannet på Lagunen Camping i Strømstad. Foto: Lagunen Camping

Lagunen Camping i Strømstad er en vakker og naturnær campingplass som byr på det beste fra vestkysten. Nærheten til både Koster og Strømstad gir deg muligheten til å skape uforglemmelige minner! 

På stranden kan du nyte varme sommerdager, ved brygga kan du fiske krabber eller makrell og i naustene kan du samle de du er glad i til en deilig badstukveld. Din firbeinte venn er også velkommen til en avkjølende dukkert i hundebadet. Nytt av året på Lagunen er de fine glampingteltene, som har utsikt til havet og behagelige senger. På campingplassens bobilpark bor du på en egen tomt med privat uteplass, vann, avløp, strøm og internett.

Det er også muligheter for å dra ut på havet – i tråbåt, kajakk, kano eller motorbåt. Og Koster er bare en fergetur unna, hvor du kan oppleve idyllisk øyliv.

Lökholmens Camping – Strømstad 

På Lökholmen har du havet som nærmeste nabo. Foto: Lökholmen camping

Lökholmens Camping ligger på en halvøy ved Kosterhavets skjærgård, like ved Strømstad. Lökholmen kan friste med både barnevennlige strender og solvarme klipper. Campingen er en familiecamping, som har eksistert i mer enn 50 år, og er i dag et moderne anlegg med et nybygd, miljøvennlig servicebygg, kiosk/butikk og en liten restaurant, i tillegg til en morsom lekeplass for barna. Prøv noen av vannaktivitetene på varme dager, eller spill tennis, minigolf eller volleyball på stranden. 

Daftö Resort – Bohuslän 

Dafttö Resort har mye tilby de minste besøkende. Foto: Daftö Resort

På Daftö Resort i Bohuslän kjenner du tydelig duften av tang, salt og eventyr. Her finnes et bredt aktivitetstilbud til både store og små. På Daftö kan du bo i en av de 130 hyttene, sjekke inn på Pirathotellet, legge til kai med båten i gjestehavna eller bo i egen campingvogn/bobil eller telt, hele året. Velg havutsikt eller nærhet til fornøyelsesparken Daftöland. Pirathotellet tilbyr temarom med piratens skatter fra årene på havet.

Her er det mye å gjøre for alle aldre. Om sommeren tar Daftö-piratene de eventyrlystne med på sprø krumspring, i skjærgården eller på Daftöland. Daftöland er en fornøyelsespark med attraksjoner, spill og pirater. Gå ikke glipp av turen til Skattkammarön sammen med piratene eller Daftökampen, en utfordringen for hele familien.

Bullarebygdens Camping – Bohuslän 

Bullarbygdens Camping er en liten og rolig campingplass. Foto: Bullarbygdens Camping

Bullarebygdens Camping ligger vakkert til ved den nordlige delen av Bullaresjöarna i nordlige Bohuslän, rett over grensen. Hvis du er ute etter stille og rolige omgivelser med fantastisk natur, så er dette stedet. Hver morgen bakes det ferskt brød og boller, og på området finner du også en herlig badestrand, fin skog med turstier, kiosk, hoppeslott, husker, klatrestativ, badstue, hoppetårn, badebrygge, kanoer, padlebrett, robåt og restauranten Jacks Place. Årjäng Camping & Stugor Sommarvik – Årjäng 

Femstjerners luksus i Årjäng på Sommarvik. Foto: Årjäng camping och stugor Sommarvik

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik er en femstjerners campingplass, som ligger i Årjäng. Lokalisert ved innsjøen Västra Silen er dette en lett tilgjengelig og fantastisk camping, med 300 plasser, 70 hytter, 3 basseng, badestrand, bar, jacuzzi, badstue, lekeplass, barneklubb, minigolf og restaurant. I høysesongen er sommerprogrammet fylt med morsomme aktiviteter for både store og små. 

Et must når du bor på Sommarvik er å utforske den vakre naturen i Värmland, gjerne gjennom en padletur gjennom slusene i Dalslands kanal – som er kjent for å være en av Sveriges vakreste vannveier, eller en tur på innsjøen Västra Silen, som byr på en unik villmarksfølelse. 

Charlottenberg Camping – Värmland

Charlottenberg Camping och Stugor Haganäset er en av de grensenære campingplassene i Värmland. Foto: Charlottenberg Camping och Stugor Haganäset

I den ville og vakre grensekommunen Värmland ligger Charlottenberg Camping & Stugor Haganäset, eller «Haganäset» – som de selv sier. Et lite, sjarmerende sted omgitt av dype skoger, utallige innsjøer og fantastisk natur. Campingplassen er en rolig familiecamping ved Bysjön. Her tilbys hytter og camping i et stille og naturskjønt område. Om sommeren arrangeres trubadurkvelder regelmessig på restaurantterrassen, og barna kan leke med elgen Jojo i barneklubben. I tilknytning til campingen ligger det også en sandstrand og lekeplasser.  


Glaskogens Vildmarkscamping – Värmland 

Vakre naturområder rundt Glaskogens Vildmarkscamping. Foto: Glaskogens Vildmarkscamping

Opplev eventyret og friheten ved å campe i villmarken. På Glaskogens Vildmarkscamping i Lenungshammar har du tilgang på både villmarken og komfort. Campingplassen ligger i naturreservatet Glaskogen og i nærheten av innsjøene Övra Gla og Stora Gla. Campingen er et perfekt utgangspunkt for videre eventyr i naturreservatet, som er 28 000 hektar stort og rommer 300 vandringsstier. For fiskere, vandrere og padlere er Glaskogen en skattekiste av opplevelser, og campingplassen leier ut både sykler, kanoer og båter. 

Torsby Camping – Värmland 

Utsikt til vannet fra Torsby Camping. Foto: Torsby Camping

Velkommen til en herlig campingplass ved den mytiske innsjøen Fryken! Torsby Camping har en vakker sørvendt beliggenhet med utsikt over vannet og skogen. Her tilbys en populær restaurant (Fröknarna Fräs) med fulle rettigheter og underholdning, minigolf, luksuriøse hytter og panoramautsikt. Torsby Camping er et eldorado for barna, med blant annet lekeplass, trampoliner og en langgrunn strand. 

Idre Fjäll Camping – Dalarna

I Idre Fjäll finnes det mange ulike aktiviteter å delta på. Foto: Idre Fjäll Camping

Opplev den sjarmerende grenseregionen Dalarna på Idre Fjäll Camping. Nyt utsikten, freden, den rene luften og et solid utvalg av ting å gjøre. I Idre Fjäll Camping er det lett å kose seg – hele året. La deg fascinere av storslått natur gjennom sykling, fisking, klatring eller vandring. På slutten av dagen kan du senke skuldrene i komfortable hytter eller i egen bobil eller campingvogn. 

Åre Camping – Jämtland

Åre Camping er omgitt av fjell og skog på alle kanter. Foto: Åre Camping

Denne familieeide campingperlen i Jämtlandsfjället er plassen for deg som søker roen i et naturskjønt miljø. Campingplassens eiere har stor kunnskap om traktene og hjelper mer enn gjerne gjestene med praktiske spørsmål og tips til opplevelser og aktiviteter.

I tillegg til grensenære campinger finnes det et stort utvalg av campingplasser for enhver smak over hele Sverige. Enten du er ute etter rolige plasser, campingferie ved vannkanten, i skogen, på øyer, i byen eller ved mektige fjelltopper. Både store og små vil garantert finne noe de liker på Sveriges mange campingplasser, enten det er fornøyelsesparker, musikkvelder, bassenglek eller båtturer som er å foretrekke.

Om SCR – Svensk Camping og Camping.se 

SCR – Svensk Camping er bransjeorganisasjonen for svenske campingplasser og de som drifter nettsiden Camping.se. På camping.se finner du 310 ulike campingplasser å velge i rundt om i Sverige.

Typisk svensk – 15 ting vi forbinder med Sverige

Sverige er et land de fleste nordmenn har et nært kjennskap til. Vi er jo tross alt naboer! Men hva er det egentlig vi forbinder med Sverige? Hva er typisk Sverige for nordmenn? Her er 15 typisk svenske ting vi tror de fleste nordmenn kjenner godt til. Rekkefølgen er...

10 høydepunkter i Dalarna

Hvis du bare skal innom 10 steder i Dalarna, er det disse reisemålene vi anbefaler! Her er en blanding av verdenskjente kulturopplevelser, historiske dypdykk, fartsfylte aktiviteter og knasende mattradisjoner. 1. Gå dypt ned i Falu Gruva – UNESCO En gang i tiden var...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Det er herlig å suse i full fart ned en slalåmløype eller stå på langrenn innover skog og fjell. Men er du trøtt i lårene og trenger litt avveksling, finnes det mange muligheter til å gjøre vinterferien i Sverige til mer enn å bare å stå på ski.   Sverige er et...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»