Slik kommer du deg til Gotland: ny direkterute fra Oslo

Nå har det blitt enda enklere å komme seg til Gotland! Tidligere i år startet flyselskapet Braathens Regional Airlines (BRA) direkteruter fra Oslo Gardermoen til Visby på Gotland. Dermed er det enda mer tilgjengelig for nordmenn å ta seg til Østersjøens perle.  

På litt over en time tar BRA deg fra Oslo til den sjarmerende middelalder- og verdensarvbyen Visby. Gotland har lenge vært en populær feriedestinasjon for svensker, og det av god grunn. Sveriges største øy kan friste med fantastiske strender, kulinariske opplevelser av høy kvalitet, et stort utvalg av kulturarrangementer og unik natur.  

Direkteruten trafikkeres på torsdager og søndager fra 03. juli til 13. august. Reisetiden er 1 time og 45 minutter og tilbake tar det 1 time og 40 minutter.  

Avganger:  

Oslo – Visby  

Torsdager kl 11.35 

Søndager kl 13.30 

Visby – Oslo  

Torsdager kl 9.25 

Søndager kl 11.20 

Raukene på Langhammars raukefelt på Fårö.

Med bil og ferge  

Hvis du kjører fra Oslo er det to mulige ruter du kan kjøre til Gotland som er omtrent like lange. Den første går via E6, deretter inn på vei 44 ved Uddevalla, før du fortsetter på riksvei 47 helt fram til Oskarshamn, på østkysten. Fra Oslo tar det 6 timer og 40 minutter å kjøre. Fra Oskarshamn går det ferge videre til Visby, som tar omtrent 3 timer.   

Det andre alternativet er å kjøre E18 til Kristinehamn, deretter via Örebro og Eskiltuna, før du til slutt ender opp Nynäshamn, like utenfor Stockholm. Dette er en kjøretur på 6 timer og 17 minutter, uten stopp. Derfra går det også ferge til Visby, som tar 3 timer og 15 minutter.   

GOTLAND REISEGUIDE

Familieferie på Sveriges største øy

Gotland er en barne- og familievennlig destinasjon som byr på mye moro for både store og små. Det er ingen andre steder du får oppleve middelalder og Pippi Langstrømpe hånd i hånd.  Ferie er en dyrebar tid familien har sammen, men å reise med små barn kan være...

Dette skjer på Gotland: Spennende arrangementer og kulturtilbud

Gotland er viden kjent for å ha et rikt kulturliv og hele året skjer det spennende ting rundt omkring på øya. Bli for eksempel med på trøffelsmaking i novmber, sving sverdet på Middelalderfestival eller gå i Ingmar Bergmans fotspor. Sanserik kulturpark, Sundre...

Bli kjent med Visby – Middelalderbyen i Østersjøen

Visby er den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby  har; underholdning, aktiviteter, god mat og shopping. Alt innenfor gåavstand. I Gotlands hovedstad vrimler det av bra bosteder, gode restauranter og inspirerende kulturopplevelser - alt i et...

Spesielle bosteder på Gotland

Over én million gjestedøgn i året tilbringes på hoteller, hostell, bed & breakfast og andre typer overnatting på Gotland. Utvalget er stort, og det finnes spesielle overnattingssteder for enhver smak og lommebok. Her har vi samlet våre beste tips til unike...

Høsttips

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.