Dette skjer på Gotland: Spennende arrangementer og kulturtilbud

Gotland er viden kjent for å ha et rikt kulturliv og hele året skjer det spennende ting rundt omkring på øya. Bli for eksempel med på trøffelsmaking i november, sving sverdet på Middelalderfestival eller gå i Ingmar Bergmans fotspor.

Sanserik kulturpark, Sundre


Körsbärsgården som ligger i Sundre, nesten så langt sør på øya du kan komme, er virkelig verdt et besøk. Stedet huser en kunsthall hvor de har utstillinger med spennende og aktuelle kunstnere, det er også et skulpturgalleri og skulpturpark som vekker nysgjerrighet og utforskning. I barnas kunstverksted flyter kreativiteten fritt som bare barn kan. Kafé serverer herlige retter når du trenger en kunstpause.  

Klassiske stjerner på kammermusikkfestival, Visby 


Gotland Kammermusikkfestival tiltrekker seg sopraner, fiolinister, pianister og andre klassiske musikere fra hele verden. Musikerne opptrer i St. Nicolai kirkeruin i Visby og i kirker rundt om på Gotland i uke 30 hvert år. Festivalen har eksistert i 30 år, og grunnleggeren og kunstnerisk leder Staffan Scheja holder i tøylene for denne populære kammermusikkfestivalen. 

Middelalderfestival og Tornespelet, Visby 

Hvert år i uke 32, avholdes det en storstilt middelalderfestival midt i Visby. Med alle dehistoriske ruinene i byen, danner Visby et perfekt bakteppe for en slik festival! Folk kler seg opp i middelalderklær og det arrangeres markerte, forestillinger, konserter og leker i autentisk middelalderstil. Ekstra moro for barna er det populære Tornerspelet som finner sted sentralt i Visby. Her konkurrerer riddere til hest i lanseduell, bueskytting og sverdkamp, og seansen har stor underholdningsverdi for hele familien. 

En uke med barnesang, Fårö 

Barnekoruka på Fårö fyller den vakre lille øya nord på Gotland med samstemte barnestemmer. Her møtes ulike kor i alle aldre for å synge sammen. Korene øver om formiddagene, resten av tiden vies til gratis sommeraktiviteter, og uken avsluttes med konserter. 

Politisk samlingspunkt i Visby 

Almedalsveckan, som finner sted midt i middelalderbyen Visby, har vært en politisk tradisjon siden 1968 da Olof Palme holdt sin tale fra et lastebilplan. Arrangementet er en demokratisk møteplass hvor alle de politiske partiene er representert. Almedalsveckan er også et sted for opinionsdannere og inspirerende møter.  

Dra på safari med Ingman Bergman, Fårö 

Bergmancenter er knutepunktet for en uke fylt med den innhold fra ikoniske svenske regissøren Ingemar Bergman. Lær mer om den kjente filmregissøren og hans forhold til Fårö, se bilder, filmer, lytt til seminarer og foredrag. Bergmanuka arrangeres hver sommer, hvor du blant annet kan være med på den populære «Bergmansafarien». 

En tidsreise til Gotlands fortid, Bunge 

Bli med på en guidet tur i Bungemuseet og få en smak av Gotlands historie fra bronsealderen til begynnelsen av 1900-tallet. Nærmere 70 historiske bygninger gir den muligheten til å opplevel autentiske gårdsmiljøer fra 1600-, 1700- og 1800-tallet. Unike billedsteiner fra 700-tallet blir et kikkehull inn i et vikingtidssamfunn. 

Inspirerende kunstrunde, hele Gotland 

Under Kristi Himmelfartshelgen i mai har besøkende mulighet til å beundre kunst, snakke om kunst og kjøpe kunst direkte fra kunstneren når en av Sveriges største kunstrunder går av stabelen. Gotlandske kunstnere, kunsthåndverkere og designere åpner atelierene sine for besøkende. 

Kulinariske opplevelser på Gotlands Trøffelfestival, hele Gotland 

Let etter det sorte gullet som trives så godt i den gotlandske jorden. I løpet av denne helgen kan du spise fra trøffelmenyer på Gotland-restaurantene, men du kan også delta på seminarer for å lære mer om den unike delikatessen og gå på skattejakt med en hund med nese for trøfler. 

GOTLAND REISEGUIDE

Gotlands varierte og spektakulære landskap

Gotlands natur er noe helt unikt. De bratte klippene, de silkemyke sandstrendene og de staute raukene gjør Gotland til et eksotisk og spennende reisemål. For mange hundre millioner år siden var plasseringen til Gotland nærmere ekvator, noe som har ført til at øya har...

Gotlands beste restauranter

Gotland er viden kjent for sin velutviklede restaurantscene. I øyas kriker og kroker ligger spisesteder av høy kvalitet, hvor flesteparten baserer sine menyer på kortreiste råvarer. Vi har samlet de beste restaurantene Gotland har å by på. Mange av Gotlands...

Familieferie på Sveriges største øy

Gotland er en familievennlig destinasjon som byr på mye moro for både store og små. Det er ingen andre steder du får oppleve middelalder og Pippi Langstrømpe hånd i hånd. 

Aktiv ferie på Gotland: fine sykkel- og vandrigsruter

Gotland er en øy full av kontraster og kan lokke med både puls og pause. Øya ligger i Østersjøen, ca. 90 kilometer fra den svenske fastlandskysten, og har et spektakulært landskap perfekt for fot- eller sykkelturer.   Gotland består av 100 ulike naturreservater...

Sommertips

10 sjarmerende byer i Sverige

10 sjarmerende byer i Sverige

Oppdag en ukjent by i Sverige! Her lister vi noen av Sveriges mest sjarmerende byer, perfekt for en minneverdig getaway hos «Söta bror»

Kulturopplevelser i Örebro

Kulturopplevelser i Örebro

Örebro bugner av kulturelle tilbud og aktiviteter som er vel verdt et besøk. Du kan blant annet oppleve spøkelsesvandringer for voksne, konserter med kjente artister, og smakfulle matfestivaler.