Å reise med dyr i Sverige

Hva er ikke hyggeligere enn å ta med seg sin beste dyrevenn på ferie? På denne siden finner du opplysningene du trenger å vite hvis du skal ta med dyret ditt over grensen, og de beste tipsene til dyrevennlige steder.  

Både du og dyret ditt vil ha glede av en ferie i Sverige med lek, turer og kos i mengder. Det er ikke vanskelig å ta med hund eller katt på ferien til Sverige, men det er noen regler som er viktig å huske på:

  • Sørg for at hunden eller katten din er merket korrekt i henhold til reglene.
  • Husk å ta med pass som inneholder navn på dyrets eier og beskrivelse av dyret. Selv om du er på dagstur må du ha med pass til dyret.
  • Medbring dokumentasjon på gyldig ID-merking og sjekk at chippen fungerer før avreise.
  • Det er ikke nødvendig med rabiesvaksine for innreise til Sverige.

Innreise og utreise

Hunden skal være behandlet for revens dvergbendelorm før hjemreise, selv ved dagsturer. Du trenger en signert bekreftelse fra veterinær i Sverige på gjennomført behandling de siste 24-120 timer før innreise i Norge. Alternativet er en signert bekreftelse fra veterinær i Norge at hunden er behandlet mot revens dvergbendelorm ved regelmessig tablettkur hver 28. dag, og minimum to dager før innreise i Norge.

Dyrevennlige steder i Sverige

Sverige har litt mer liberale regler enn Norge når det kommer til å ha med hunden på kafé, og det finnes flere hoteller som tillater firebeinte venner. Dette er noen av stedene i Sverige som har tilrettelagt for besøk av hund:

Luksuriøse hunderom i Gøteborg

Det forføreriske boutique-hotellet, Pigalle midt i Göteborg har et av Sveriges mest luksuriøse hunderom. Rommet er utstyrt med alt hunden kan begjære – som en premium-seng fra luksusmerket Lord Lou. Pigalle er et velrennomert hotell som har vunnet internasjonale priser for sin komfort, design og særegenhet. Hotellet donerer også 100 kr av prisen for hotellrommet til organisasjonen, Hundar utan hem, for hver booking. Les mer å ta med hunden til Hotel Pigalle her.

Sightseeing med hunden i Stockholm

Kombiner en luftetur med hunden med en guidet vandring i den svenske hovedstaden. Reisearrangøren, Stockholm Our Way, arrangerer halvannen times-turer året rundt, på fire ulike steder i Stockholm: Fra Slussen til Vitabergsparken, Munklägret – Svältholmen – Kungsholmen, Strandvägen – Diplomatstaden, og Kungliga Hagaparken. Turene ledes av en autorisert Stockholmsguide, og iblant har også guiden med hund. Les mer om hundesightseeingene og om andre hundevennlige aktiviteter i Stockholm.

V.I.D-pakke på Hotel Villan i Göteborg

Hotel Villan er et personlig og eksklusivt hotell i sentrale Göteborg som anstrenger seg litt ekstra for at både to- og firebente skal få et behagelig opphold. Gjester som reiser med hund kan booke hunderommet, hvor det venter en Very Important Dog-pakke som inneholder velkomstpresang, matskåler, teppe og håndkle. Og like utenfor hotellet finnes det mange fine turmuligheter, både langs vannet og i parker. Les mer om Hotel Villan her.

BrewDogBar på Södermalm

BrewDog Bar på Södermalm i Stockholm er perfekt for tørste hunder og hundeeiere. Her har de 18 ulike øltyper på tapp, og den firebente får servert vann så fort dere kommer innenfor døra. På menyen står også ulike matretter, med et bredt utvalg for vegetarianere og veganere. Innredningen er kul og industriell – og veldig hundevennlig.

Kafé med egen hundemeny

kafeen Himmelska Hundar på Gärdet i Stockholm er både du og hunden din hjertelig velkommen. Her finnes det en egen meny for hunder og tilbud om hundeparkering hvis du må ut å gjøre noen ærender på egen hånd. Og hvis du vil gjøre ekstra stas på bisken, kan du arrangere hundefest. Da stiller kafeen med buffé for hundene med mat og godsaker.

10 høydepunkter i Halland

Det er mange gode grunner til å reise til Sveriges riviera, Halland! Enten du er på jakt etter spesielle matopplevelser, varierte kystaktiviteter, familievennlig strandliv, luksuriøse spaopphold eller kulturelle severdigheter, har Halland på Sveriges vakre vestkyst...

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å finne vakre strandperler i Sverige! Her er vår reisetips til de aller...

Bli kjent med Sveriges 15 verdensarvsteder

Er du klar over at Sverige er på topp 20-listen over land med flest steder på UNESCOs verdensarvliste? Utforsk historie og kultur i verdensarven, Sverige. UNESCO har oppført 15 verdensarvsteder i Sverige. Verdensarv er severdigheter som er vurdert til å ha spesiell og...

Camping ved vannet

I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg bare et steinkast fra finkornet sand, skvulpende bølger, forfriskende elver og herlige badeanlegg!    Vil du dra på strandferie – uten å reise langt hjemmefra? Camping og bading går hånd i hånd hos naboen! Vi har...

Sommertips

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er...

Dra på sykkelferie i Sverige

Dra på sykkelferie i Sverige

Opplev Sverige fra sykkelsetet! Sykkelferie er en miljøvennlig, spennende og aktiv måte å se et land på, enten du foretrekker dagsturer eller lengre turer, de enkle eller mer luksuriøse feriene.