Å reise med dyr i Sverige

Hva er ikke hyggeligere enn å ta med seg sin beste dyrevenn på ferie? På denne siden finner du opplysningene du trenger å vite hvis du skal ta med dyret ditt over grensen, og de beste tipsene til dyrevennlige steder.  

Både du og dyret ditt vil ha glede av en ferie i Sverige med lek, turer og kos i mengder. Det er ikke vanskelig å ta med hund eller katt på ferien til Sverige, men det er noen regler som er viktig å huske på:

  • Sørg for at hunden eller katten din er merket korrekt i henhold til reglene.
  • Husk å ta med pass som inneholder navn på dyrets eier og beskrivelse av dyret. Selv om du er på dagstur må du ha med pass til dyret.
  • Medbring dokumentasjon på gyldig ID-merking og sjekk at chippen fungerer før avreise.
  • Det er ikke nødvendig med rabiesvaksine for innreise til Sverige.

Innreise og utreise

Hunden skal være behandlet for revens dvergbendelorm før hjemreise, selv ved dagsturer. Du trenger en signert bekreftelse fra veterinær i Sverige på gjennomført behandling de siste 24-120 timer før innreise i Norge. Alternativet er en signert bekreftelse fra veterinær i Norge at hunden er behandlet mot revens dvergbendelorm ved regelmessig tablettkur hver 28. dag, og minimum to dager før innreise i Norge.

Dyrevennlige steder i Sverige

Sverige har litt mer liberale regler enn Norge når det kommer til å ha med hunden på kafé, og det finnes flere hoteller som tillater firebeinte venner. Dette er noen av stedene i Sverige som har tilrettelagt for besøk av hund:

Luksuriøse hunderom i Gøteborg

Det forføreriske boutique-hotellet, Pigalle midt i Göteborg har et av Sveriges mest luksuriøse hunderom. Rommet er utstyrt med alt hunden kan begjære – som en premium-seng fra luksusmerket Lord Lou. Pigalle er et velrennomert hotell som har vunnet internasjonale priser for sin komfort, design og særegenhet. Hotellet donerer også 100 kr av prisen for hotellrommet til organisasjonen, Hundar utan hem, for hver booking. Les mer å ta med hunden til Hotel Pigalle her.

Sightseeing med hunden i Stockholm

Kombiner en luftetur med hunden med en guidet vandring i den svenske hovedstaden. Reisearrangøren, Stockholm Our Way, arrangerer halvannen times-turer året rundt, på fire ulike steder i Stockholm: Fra Slussen til Vitabergsparken, Munklägret – Svältholmen – Kungsholmen, Strandvägen – Diplomatstaden, og Kungliga Hagaparken. Turene ledes av en autorisert Stockholmsguide, og iblant har også guiden med hund. Les mer om hundesightseeingene og om andre hundevennlige aktiviteter i Stockholm.

V.I.D-pakke på Hotel Villan i Göteborg

Hotel Villan er et personlig og eksklusivt hotell i sentrale Göteborg som anstrenger seg litt ekstra for at både to- og firebente skal få et behagelig opphold. Gjester som reiser med hund kan booke hunderommet, hvor det venter en Very Important Dog-pakke som inneholder velkomstpresang, matskåler, teppe og håndkle. Og like utenfor hotellet finnes det mange fine turmuligheter, både langs vannet og i parker. Les mer om Hotel Villan her.

BrewDogBar på Södermalm

BrewDog Bar på Södermalm i Stockholm er perfekt for tørste hunder og hundeeiere. Her har de 18 ulike øltyper på tapp, og den firebente får servert vann så fort dere kommer innenfor døra. På menyen står også ulike matretter, med et bredt utvalg for vegetarianere og veganere. Innredningen er kul og industriell – og veldig hundevennlig.

Kafé med egen hundemeny

kafeen Himmelska Hundar på Gärdet i Stockholm er både du og hunden din hjertelig velkommen. Her finnes det en egen meny for hunder og tilbud om hundeparkering hvis du må ut å gjøre noen ærender på egen hånd. Og hvis du vil gjøre ekstra stas på bisken, kan du arrangere hundefest. Da stiller kafeen med buffé for hundene med mat og godsaker.

20 unike overnattinger i svensk natur

Svevetelt i tretoppene, en natt under stjernene i et fyrtårn eller en egen øy for deg selv. I Sverige finner du flust av unike overnattingssteder i vakker natur som kan gjøre ferien litt ekstra spennende! I jakten på de unike opplevelsene søker vi oss stadig til...

Vinter i Sverige: 10 morsomme vinteraktivteter

Det er herlig å suse i full fart ned en slalåmløype eller stå på langrenn innover skog og fjell. Men er du trøtt i lårene og trenger litt avveksling, finnes det mange muligheter til å gjøre vinterferien i Sverige til mer enn å bare å stå på ski.   Sverige er et...

Sveriges beste strender

Sveriges 1160 mil lange kyst byr på noen fantastiske strender – alt fra myke sandstrender med bølgende sanddyner i sør, til eksotisk sydensteming i Østersjøen. Du trenger ikke reise langt for å finne vakre strandperler i Sverige! Her er vår reisetips til de aller...

10 høydepunkter i Dalarna

Hvis du bare skal innom 10 steder i Dalarna, er det disse reisemålene vi anbefaler! Her er en blanding av verdenskjente kulturopplevelser, historiske dypdykk, fartsfylte aktiviteter og knasende mattradisjoner. 1. Gå dypt ned i Falu Gruva – UNESCO En gang i tiden var...

Høsttips

Nytt matsentrum i Halland

Nytt matsentrum i Halland

Halland er blitt en region som har markert seg på matkartet. De har egen guide i White guide, to Michelin-restauranter og tidligere i år ble de også inkludert på matnettstedet Eaters.com sin anerkjente liste “Where to eat 2023”

Velvære på Sveriges riviera

Velvære på Sveriges riviera

I kystregionen Halland har fokuset på helse, velvære og sunn mat eksistert lenge. Kalde bad, ferske råvarer, nærhet til naturen og velgjørende behandlinger har en lang tradisjon i Halland, og her lever befolkningen lengst i hele Sverige. Bli med på en velværereise til Sveriges riviera.  

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Tre dagers rundreise i Västra Värmland

Området Västra Värmland ligger rett over grensen og her finner du kommunene Årjäng, Arvika og Säffle, og et bredt utvalg av kulturtilbud, vakker natur, bra spisesteds og hyggelige overnattinger. En...