Strandguide: Gotlands beste strender

Drømmer du om sydlige strøk, men ikke ønsker å reise så langt? Da er Gotland svaret! Øya i Østersjøen byr på fantastiske strender og det stedet i Sverige med flest soldager. Den flate øya har 80 mil med kyst og drøssevis med lange sandstrender og vakre badeplasser.  

Vi lister opp våre 10 favoritter her: 

1.Blå lagunen 

Gotland-den-blå-lagunen-spektakulær-natur-østersjøen
Foto Ingeborg Lindseth

Turkist vann, sandstrand og klipper har gjort det som tidligere var et kalkindustriområde i Ar på Nord-Gotland til et badeparadis. Hopp fra klippene eller ta en forfriskende svømmetur i vann som minner om det du finner i Middelhavet. 

2. Ekeviken 

Kjært barn har mange navn, og det samme gjelder kanskje badeplasser? Ekeviken er nemlig også kjent som Ajkesvik og Nordersand. Sandstranda er både grunn og langstrakt, så her er det god plass for hele familien å boltre seg på. 

3. Tofta strand 

Tofta strand er en av de beste strendene på vestlige Gotland – faktisk er det to fine strender rett ved siden av hverandre hvor du kan nyte solrike sommerdager; Tofta strand og Tofta sør. Badeplassen er godt egnet til både sand- og vannsport, og om du ønsker å prøve vindsurfing er dette stedet. 

4. Ljugarns strand 

Stranden i Ljugarn ble populær allerede på 1800-tallet. Det lille feriestedet på østkysten av Gotland har flere kilometer med sand, men du finner også minigolfbane og flere restauranter et steinkast unna. På Ljugarn strand finner du både unge, eldre og barnefamilier, men størrelsen på stranden gjør det mulig å finne et rolig område å slappe av på. 

5. Holmhällar 

Stranden ved Holmhällar, også kjent som Austre, er en romslig og fin sandstrand. Fra den lyse pulveraktige sanden har du også vakker utsikt til den lille øya Heligholmen. Det kan være fristende å vasse dit, men frarådes på det sterkeste. Dannelsen av sterke undervannsstrømmer gjør det ekstra farlig. 

6. Sudersand 

Den flotte stranden Sudersand kan by på lys puddersand, grunt vann og god plass. Det gjør at Sudersand er førstevalget til mange når solen melder sin ankomst. Her finner du hytter og to campingplasser, samt restaurant og oppvarmede bademuligheter i svømmebasseng på Badrestaurangen. 

7. Norsta Auren 

Når vi først snakker om beste strender, er det vanskelig å unngå å nevne Norsta Auren. Stranda på Fårö var tidligere en liten, skjult perle, men den hvite stranda tiltrekker seg stadig flere og flere besøkende – og med grunn! 

8. Sandviken 

Den lange sandstranden Sandviken er nok en flott badeplass på Gotland.  På stranden blir det også årlig arrangert en stor sandskulptur-konkurranse du kan bli med på. 

9. Smöjen 

Hvis den Blå Lagune falt i smak, vil du elske Smöjen. Det gamle kalkbruddet er en populær badeplass, men merk deg at den ikke er særlig barnevennlig. Det er nemlig dypt og derfor er gode svømmeferdigheter viktige. For de som er ute etter et annerledes besøksmål er Smöjen definitivt verdt en tur. 

10. Ireviken 

Ireviken, like nord for Visby, er en 5 kilometer lang sandstrand på Gotlands vestside. Omgitt av høye klipper ligger den vakre stranden og i den nordlige delen går den over i Sigarve strand, som er startpunktet for naturreservatet Hall-Hangvar.  

GOTLAND REISEGUIDE

Kreative Gotland – En øy full av kultur og kunsthåndverk

Kunstnere, forfattere, håndverkere og filmregissører lar seg stadig inspirere av den gotlandske naturen. I dag bruker mange av dem naturlige materialer fra øya i sitt arbeide, som kalkstein, betong og trevirke. Vi gir deg tips til butikker og studioer med unike...

Dette skjer på Gotland: Spennende arrangementer og kulturtilbud

Gotland er viden kjent for å ha et rikt kulturliv og hele året skjer det spennende ting rundt omkring på øya. Bli for eksempel med på trøffelsmaking i novmber, sving sverdet på Middelalderfestival eller gå i Ingmar Bergmans fotspor. Sanserik kulturpark, Sundre...

Spesielle bosteder på Gotland

Over én million gjestedøgn i året tilbringes på hoteller, hostell, bed & breakfast og andre typer overnatting på Gotland. Utvalget er stort, og det finnes spesielle overnattingssteder for enhver smak og lommebok. Her har vi samlet våre beste tips til unike...

Bli kjent med Visby – Middelalderbyen i Østersjøen

Visby er den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby  har; underholdning, aktiviteter, god mat og shopping. Alt innenfor gåavstand. I Gotlands hovedstad vrimler det av bra bosteder, gode restauranter og inspirerende kulturopplevelser - alt i et...

Sommertips

Forsommer på Sveriges riviera

Forsommer på Sveriges riviera

På jakt etter en kortreist forsommerdestinasjon med lange strender og fantastiske restauranter? Fortvil ikke, vi har svaret! Hallandsregionen rett sør for Gøteborg byr på noen av Sveriges fineste...

5-stjerners camping i Sverige

5-stjerners camping i Sverige

Er du ute etter en campingferie med det lille ekstra? Da er femstjerners camping noe for deg! Sverige kan skilte med 14 campingplasser med fem stjerner. Luksuscampingene i Sverige har fasiliteter...

Halmstad

Halmstad

Koselige brosteinsgater, en bynær bøkeskog, milevis med sykkelstier, myke sandstrender og feststemning i solnedgangen – Halmstad har oppskriften på en vellykket sommerferie.   Halmstad er...